You are currently viewing Πώς να γίνετε επαγγελματίας νταντά (και να ζήσετε στο εξωτερικό)

Πώς να γίνετε επαγγελματίας νταντά (και να ζήσετε στο εξωτερικό)

Γίνετε Au Pair ή νταντά
Πώς να γίνετε Au Pair ή νταντά

Μάθετε τι χρειάζεται για να γίνετε επαγγελματίας νταντά ή au-pair για πλούσιες οικογένειες που ζουν στο εξωτερικό, ενώ κερδίζετε έως και 100.000 $ το χρόνο. Πού να βρείτε θέσεις εργασίας, απαιτούμενα προσόντα και πολλά άλλα.

Θέλετε να αλλάξετε τη δουλειά σας φέτος; Ίσως βρείτε ένα που σας επιτρέπει να ταξιδεύετε περισσότερο; Σας αρέσει να δουλεύετε με παιδιά;

Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να κάνετε όλα τα παραπάνω, κερδίζοντας παράλληλα υπέροχα χρήματα στη διαδικασία. Καλώς ήρθατε στον κόσμο των VIP Nannies & Au-Pairs.

Σε αυτόν τον οδηγό θα εξηγήσω τον καλύτερο τρόπο εύρεσης και πρόσληψης για δάσκαλο VIP, au-pair ή δουλειές για νταντάδεςκαι – στη διαδικασία – γιατί μπορεί (ή όχι) να θέλετε να εργαστείτε σε αυτόν τον κλάδο.

Οδηγός εργασίας για νταντάδες για το 2022

Παιδική φροντίδα για πλούσιους ανθρώπους: VIP Au-Pair

Εάν δεν είστε ακόμη πεπεισμένοι ότι όλο αυτό το πράγμα είναι εφικτό, μπείτε στο Google και κάντε μια γρήγορη αναζήτηση για το ‘VIP nanny πρακτορείο’ ή ελέγξτε τους μισθούς για θέσεις νταντάς, γκουβερνάντας και δασκάλου.

Θα δείτε ότι οι μισθοί των £1000 ή $1400 την εβδομάδα είναι αρκετά συνηθισμένοι για θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Αλλά αν θέλετε να φτάσετε στην πολυπόθητη 6ψήφια δέσμη των θέσεων διδασκαλίας αγγλικών, διδασκαλίας και νταντάς, θα χρειαστεί να κάνετε λίγη επιπλέον έρευνα σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και να καταλάβετε τι ακριβώς συνεπάγεται η εργασία.

Νταντά, Au Pair, Κυβερνήτης, Δάσκαλος

Όλοι αυτοί οι όροι περιγράφουν έναν παρόμοιο ρόλο. Να πληρώνεσαι για να φροντίζεις τα παιδιά των άλλων, ενώ παράλληλα ζεις (και ταξιδεύεις) με την οικογένεια. Αυτές οι δουλειές είναι τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες.

Οι πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας είναι συνήθως ιδιωτικές, θέσεις στο εξωτερικό, διδασκαλία ή νταντάς σε παιδιά για μια οικογένεια UHNW (Ultra High Net Worth). Είναι μια αρκετά απλή ιδέα.

Οι πλούσιες οικογένειες κατανοούν ότι τα αγγλικά είναι μια πολύτιμη γλώσσα για να μάθουν τα παιδιά τους.

Γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν καλύτερες ευκαιρίες να σπουδάσουν ή να εργαστούν στο εξωτερικό ή απλά να είναι πιο άνετα να ταξιδεύουν αν μιλούν καλά αγγλικά.

Για οικογένειες που δεν έχουν τα αγγλικά ως πρώτη τους γλώσσα, αλλά έχουν τους οικονομικούς πόρους για να πληρώσουν για την κορυφαία εκπαίδευση, η πρόσληψη ιδιωτικού δάσκαλου ή νταντά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά ή το Ηνωμένο Βασίλειο είναι συχνά η απάντηση.

Μια νταντά ή δάσκαλος αγγλικού επιπέδου που εργάζεται με τα παιδιά τους σε βάση 40-50 ώρες την εβδομάδα μπορεί να προσφέρει σε αυτά τα VIP παιδιά το είδος της καθηλωτικής εμπειρίας που τα κάνει να μιλάνε άπταιστα γρήγορα και τελικά μεγαλώνουν μιλώντας αγγλικά με καθαρή προφορά. σαν γηγενής.

Για πολλές πλούσιες οικογένειες στο εξωτερικό, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα.

Η ζωή μιας επαγγελματίας νταντάς

Δουλεύοντας ως νταντά
Εργασία ως νταντά στο εξωτερικό

Η καθημερινή εμπειρία για μια νταντά θα περιλαμβάνει να σηκώνει τα έξοδα (ή τις χρεώσεις) το πρωί, να πλυθεί, να ντυθεί, να ταΐσει το πρωινό και να πάει στο νηπιαγωγείο ή το νηπιαγωγείο, και μετά πιθανώς ένα διάλειμμα.

Το απόγευμα ίσως βόλτες, παιχνίδια, μικρές εκδρομές και μετά η βραδινή ρουτίνα προετοιμασίας του παιδιού για ύπνο.

Ένας δάσκαλος (ή «κυβερνήτης») μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στα αθλήματα μετά το σχολείο, τα παιχνίδια, την υποστήριξη των εργασιών και το διάβασμα, ενώ μιλάει αγγλικά όλη την ώρα. Και, φυσικά, το tagging μαζί σε όλες τις διακοπές της οικογένειας.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου εργασίας περιλαμβάνουν τους προφανείς μεγάλους μισθούς (η εργασία πλήρους απασχόλησης συνήθως ξεκινά από τουλάχιστον 1000 £ ή 1400 $ την εβδομάδα), τα παγκόσμια ταξίδια σε πολυτελή θέρετρα (οι Μαλδίβες, η Νότια Γαλλία και το Ντουμπάι είναι δημοφιλείς επιλογές για αυτούς είδη πλούσιων οικογενειών) και ακόμη και περιστασιακά μπόνους. Ακούγεται πολύ καλό, σωστά;

Πού ζουν οι πλούσιες οικογένειες;

Αυτό είναι πραγματικά πολύ εύκολο να απαντηθεί. Οι τοποθεσίες με τις υψηλότερες πληρωμές για δασκάλους και νταντάδες που εργάζονται για VIP διεθνείς οικογένειες είναι συνήθως:

  • Ρωσία (κυρίως Μόσχα και Αγία Πετρούπολη)
  • Τα ΗΑΕ (τείνει να είναι το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι)
  • Η Νότια Γαλλία (Μονακό και γύρω περιοχές).

Φυσικά, αυτή η λίστα δεν είναι εξαντλητική. Ενώ οι περιοχές που αναφέρονται παραπάνω είναι οι πιο συνηθισμένες, πιο εξειδικευμένες τοποθεσίες θα περιλαμβάνουν μέρη όπως Λονδίνο ή Νέα Υόρκη (διεθνείς οικογένειες που έχουν μετακομίσει εκεί, αλλά δεν έχουν κατακτήσει ακόμα αγγλικά σε επίπεδο εγγενών), Παρίσι, Λάγος και πολλά άλλα.

Οι περισσότερες μεγάλες διεθνείς πόλεις θα έχουν κάποιο είδος αγοράς για VIP νταντάδες ή φροντιστήρια, είναι απλώς θέμα αναζήτησης στο σωστό μέρος.

Η ουσία είναι? σχεδόν όλοι αυτοί οι τύποι θέσεων περιλαμβάνουν ταξίδια και μετεγκατάσταση. Εάν θέλετε μια δουλειά όπως αυτή, βεβαιωθείτε ότι είστε πραγματικά έτοιμοι να δεσμευτείτε για ένα συμβόλαιο στο εξωτερικό και προετοιμαστείτε αναλόγως.

Εντάξει, λοιπόν, σας αρέσουν τα ταξίδια και η περιπέτεια και είστε ωραίοι με την εργασία με παιδιά. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Προσόντα & Σχετική Εμπειρία

Είναι σημαντικό να είστε ρεαλιστές εδώ – είναι πολύ απίθανο να βρείτε έναν πλούσιο εργοδότη VIP έτοιμο να σας πληρώσει 100.000 $ ετησίως για να εργαστεί με την οικογένειά του, εάν δεν έχετε εμπειρία ή προσόντα.

Ώρα να πάτε να πάρετε λίγο! Τα προσόντα που πρέπει να αποκτήσετε διαφέρουν για μια νταντά ή έναν δάσκαλο. Μια υποψήφια νταντά θα είχε ιδανικά πτυχίο στην Πρώιμη Χρονιά, στην Παιδική Εκπαίδευση ή παρόμοιο για να πάρει μισθό ανώτατου επιπέδου.

Ωστόσο, είναι δυνατό να κάνετε μικρότερα μαθήματα και πιστοποιήσεις παραμάνας. ΕΝΑ Πιστοποιητικό CACHE θα ήταν μια καλή αρχή για νταντάδες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία επιλογών – μπείτε στο Google για να βρείτε μαθήματα νταντάδων κοντά σας.

Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε κάποιο είδος ελέγχου ιστορικού (πολλοί φορείς θα το ζητήσουν) και η πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών θα ήταν επίσης χρήσιμη.

Για τους καθηγητές, γενικά αρκούν μερικά χρόνια διδασκαλίας αγγλικών στην ηλικιακή ομάδα-στόχο σας, καθώς και ένα πιστοποιητικό TEFL, TOEFL ή CELTA. Μπορείτε να κάνετε αυτά τα μαθήματα είτε σε σχολείο είτε διαδικτυακά. Ένα πτυχίο στην εκπαίδευση, τις γλώσσες ή την παιδική εκπαίδευση θα ήταν ακόμα καλύτερο.

Τα πλήρη προσόντα διδασκαλίας θα σας επιτρέψουν να μεγιστοποιήσετε τις μισθολογικές σας δυνατότητες.

Θα χρειαστεί επίσης να δείξετε τουλάχιστον δύο χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Όσο πιο μακροπρόθεσμα τόσο το καλύτερο. ένα έτος ή περισσότερο σε μια σταθερή θέση δείχνει στις οικογένειες ή τους εργοδότες ότι είστε αξιόπιστοι και αφοσιωμένοι και κατάλληλοι για την οικογένειά τους.

Οι οικογένειες δεν θέλουν νταντά ή δάσκαλο που φεύγει μετά από ένα ή δύο μήνες, εκτός και αν ειδικεύονται σε καλοκαιρινές τοποθετήσεις.

Θα χρειαστείτε συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες (όχι απαραίτητα VIP), γι’ αυτό ελέγξτε ότι έχετε κάποιον έτοιμο να μιλήσει στο πρακτορείο ή σε ένα πιθανό νέο αφεντικό.

Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, όσο καλύτερα είναι τα προσόντα και η εμπειρία σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να βρείτε μια θέση VIP νταντάς ή δασκάλου.

Craft An Exceptional Resume/CV

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάλετε στο βιογραφικό σας είναι τα προσόντα και η εμπειρία σας (όπως παραπάνω). Οι οικογενειακοί εργοδότες συνήθως προτιμούν μια φωτογραφία για να «οπτικοποιήσουν» πώς θα ταιριάξετε στη ζωή τους, γι’ αυτό χαμογελάστε στη φωτογραφία του βιογραφικού σας και φορέστε κάτι έξυπνο και λογικό, καθαρό και επαγγελματικό.

Το βιογραφικό σας πρέπει να περιλαμβάνει ορισμένες προσωπικές πληροφορίες για εσάς (αλλά κρατήστε το επαγγελματικό, δεν είναι το μέρος για συναισθηματικές αναμνήσεις παιδικής ηλικίας) και πληροφορίες για τυχόν εξωσχολικές δεξιότητες που κατέχετε.

Οι νταντάδες και οι δάσκαλοι που αμείβονται με τους υψηλότερους μισθούς έχουν συνήθως μουσική ή αθλητική ικανότητα ή την ικανότητα να μιλούν μια δεύτερη ή τρίτη γλώσσα εκτός από τα αγγλικά. Οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε εδώ (πιάνο, γιόγκα, σκάκι, ισπανικά) που θα μπορούσατε θεωρητικά να διδάξετε σε ένα παιδί είναι ένα μπόνους.

Όταν είναι όλα μαζί, το βιογραφικό σας θα πρέπει να είναι το πολύ 2 σελίδες (όχι πλέον, κόψτε πληροφορίες που δεν είναι σχετικές). Γράψτε μια συνοδευτική επιστολή μέσω email παρουσιάζοντας τον εαυτό σας, προσθέστε μερικές φωτογραφίες σας που εργάζεστε (ή απλώς περνάτε χρόνο με) παιδιά, επισυνάψτε το βιογραφικό σας σημείωμα, αντίγραφα των πιστοποιητικών σας και τις αναφορές σας και το «πακέτο» της αίτησής σας είναι έτοιμο.

Πού να βρείτε εξαιρετικές θέσεις εργασίας για νταντάδες

Εργασίες παιδικής μέριμνας
Πού να βρείτε θέσεις εργασίας για νταντάδες

Τώρα που έχετε προετοιμάσει το πακέτο της αίτησής σας, πρέπει να ξεκινήσετε τις αγορές για τις κατάλληλες θέσεις.

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε είναι, ως συνήθως, το Διαδίκτυο. Τόσο οι ιστότοποι εργασίας όσο και τα πρακτορεία μπορούν να γίνουν φίλοι σας εδώ. Ιστοσελίδες εργασίας όπως Θέσεις εργασίας στη φροντίδα των παιδιών έχουν μια ποικιλία θέσεων από VIP πρακτορεία.

Εναλλακτικά, μπείτε στο Google και χρησιμοποιήστε όρους αναζήτησης όπως “θέσεις εργασίας VIP nanny” ή “VIP tutoring” για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μεμονωμένα πρακτορεία. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ανεβάσετε το βιογραφικό σας σημείωμα και τα έγγραφά σας σε ιστότοπους εργασίας ή να τα στείλετε ως πακέτο σε μεμονωμένα πρακτορεία.

Περιηγηθείτε στις ιστοσελίδες εργασίας και στις ίδιες τις εταιρείες, διερευνώντας το είδος των όρων που προσφέρονται. Δείτε τα χρονοδιαγράμματα, τις ευθύνες και δώστε προσοχή στις ηλικίες της χρέωσης και στις απαιτήσεις εργασίας και δείτε εάν μπορείτε να βρείτε θέσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας ιδιαίτερα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Μιλήσαμε για τα «πλεονεκτήματα» παραπάνω. Αυτή είναι πιθανώς μια καλή στιγμή για να αναφέρουμε τα επίφοβα «μειονεκτήματα». Η εργασία με μια οικογένεια μπορεί να πάει με κάθε τρόπο. Μπορεί να έχετε έναν φανταστικό εργοδότη ή έναν τρομερό.

Σιγουρέψου ότι:

α) Αισθάνεστε άνετα και σίγουροι ότι αυτή είναι μια πραγματική δουλειά (99% πιθανότητες να είναι, αλλά για κάθε περίπτωση). Μιλήστε με πραγματικούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και κάντε όση περισσότερη έρευνα για την εταιρεία/θέση μπορείτε.

β) Είστε έτοιμοι για μια διαφορετική κουλτούρα, τη νοσταλγία, την πιθανότητα οι άνθρωποι να μην μιλούν καλά αγγλικά εκεί που πηγαίνετε.

γ) Έχετε επίγνωση της πιθανότητας τα παιδιά που παραδίδετε ή δάσκαλοι να έχουν κακή συμπεριφορά, κακή ανατροφή ή απλώς γενικά δυσάρεστα.

Αν και αυτές είναι δυνατότητες που πρέπει να γνωρίζετε, αυτό δεν σημαίνει ότι η εργασία για μια οικογένεια είναι κακή ιδέα. Αντίθετα, ένας καλός εργοδότης με καλά μεγαλωμένα παιδιά μπορεί να φέρει μια ευτυχισμένη επαγγελματική ζωή που να σου πληρώνει έναν φανταστικό μισθό, και προσωπικά γνωρίζω πολλούς ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πιθανές παγίδες, να προσεγγίζετε αυτό το είδος εργασίας με ανοιχτό μυαλό και να είστε έτοιμοι να κάνετε πίσω εάν η θέση δεν είναι ακριβώς αυτή που περιμένατε. Εάν η συνέντευξή σας πάει καλά, προσπαθήστε να κλείσετε μια σταθερή δοκιμή για να σας δώσει χρόνο να καταλάβετε εάν η θέση είναι κατάλληλη για εσάς.

Η διαδικασία της συνέντευξης

Μια επαγγελματική συνέντευξη είναι το επόμενο βήμα εάν το προφίλ σας αρέσει στο πρακτορείο ή στον εργοδότη. Η συνέντευξη για δουλειά σας θα είναι είτε αυτοπροσώπως (εάν είναι τοπική) είτε (πολύ πιθανότερο μετά το COVID) στο Skype, το Zoom ή σε παρόμοια πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης.

Φροντίστε να είστε στην ώρα σας! Είναι πολύ αντιεπαγγελματικό να αργείς στη συνέντευξή σου, οπότε μην κάνεις αυτό το βασικό λάθος.

Πρέπει επίσης να είστε καλά ντυμένοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας WiFi είναι καλή και βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν θα σας διακόψει, είτε τηλεφωνικά είτε αυτοπροσώπως. Έχετε λογικό φωτισμό και κρατήστε ένα στυλό και χαρτί κοντά για να κάνετε σημειώσεις.

Εάν η συνέντευξή σας είναι για μια συγκεκριμένη θέση (και όχι για μια γενική συνέντευξη «καλώς ήρθατε στο πρακτορείο μας», σκεφτείτε ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε για να δείξετε λίγο γνήσιο ενδιαφέρον για τον ρόλο). Α, και θυμηθείτε να χαμογελάτε!

Δοκιμαστική περίοδος νταντών

Έτσι, εάν έχετε συγκεντρώσει ένα καλό βιογραφικό και έχετε πάρει συνέντευξη με επιτυχία, τότε ήρθε η ώρα για το τελευταίο βήμα – μια δοκιμαστική περίοδο.

Εάν είστε ντόπιοι, τότε συνήθως θα κάνετε το δικό σας δρόμο εκεί. Εάν είναι πολύ μακριά (ή στο εξωτερικό), ένας καλός εργοδότης θα το κανονίσει γενικά και θα το πληρώσει για εσάς, μαζί με όποιες βίζες χρειάζεστε.

Οι δοκιμαστικές περίοδοι πρέπει πάντα να πληρώνονται. συζητήστε το με την εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε. Οι βασικές συμβουλές για τη δοκιμή σας θα περιλαμβάνουν:

α) Μην αργήσετε σε καμία περίπτωση! Καλύτερα να είστε εκεί 15 λεπτά νωρίτερα και να πάρετε ένα βιβλίο.

β) Να είστε προετοιμασμένοι – πάρτε κατάλληλα βιβλία και παιχνίδια για το επίπεδο χρέωσης ή του μαθητή σας, καθώς και ρούχα εξωτερικού χώρου για τον εαυτό σας σε περίπτωση που βρεθείτε έξω

γ) Ντυθείτε κατάλληλα, να είστε καθαροί, μη φοράτε πολύ άρωμα ή aftershave και –και πάλι– χαμογελάστε!

Στο τέλος της πρώτης σας ημέρας, ζητήστε από τον εργοδότη σας σχόλια εάν έχετε την ευκαιρία. Να θυμάστε ότι η δοκιμή είναι τόσο για εσάς για να δείτε αν αισθάνεστε άνετα όσο και για τον εργοδότη. Επομένως, εάν δεν σας αρέσει η θέση, μην εγγραφείτε για αυτήν – θα υπάρξουν και άλλες!

Και αν σας προσφερθεί δουλειά, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε σας παρέχει σύμβαση και ότι οι όροι είναι σαφείς και συνοπτικοί, ιδίως όσον αφορά τον μισθό, το πρόγραμμα, τις ώρες εργασίας και τις συνθήκες διακοπών.

Καλή τύχη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ DIGITAL NOMAD

Ελπίζω να σας άρεσε ο οδηγός μου για το πώς να γίνετε νταντά ή Au Pair! Ας ελπίσουμε ότι το βρήκατε χρήσιμο. Ακολουθούν μερικά ακόμη άρθρα που προκαλούν περιπλάνηση και σας προτείνω να διαβάσετε στη συνέχεια:


Έχετε ερωτήσεις σχετικά με την εργασία ως νταντά ή au pair στο εξωτερικό; Τι γίνεται με άλλες προτάσεις; Λάβετε μέρος στη συζήτηση Facebook, Ίνσταγκραμή Κελάδημα μοιράζομαι!Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.