You are currently viewing 10 εμβληματικά ορόσημα που πρέπει να επισκεφτείτε αυτή την Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

10 εμβληματικά ορόσημα που πρέπει να επισκεφτείτε αυτή την Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

«Το να ταξιδέψεις είναι να κάνεις ένα ταξίδι μέσα σου» – Ντάνι Κέι

Με το όνομα «The Rainbow Nation» από τον πρώην πρόεδρο, Νέλσον Μαντέλα, η Νότια Αφρική είναι ένα απόλυτο χωνευτήρι εξαιρετικής ποικιλομορφίας.

Ευτυχώς, πολλές από τις μαρτυρίες αυτής της ποικιλομορφίας μπορούν ακόμα να βιωθούν σήμερα.

Αυτή την Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σας προτρέπουμε να επιλέξετε από τα πολλά ιστορικά ορόσημα της Νότιας Αφρικής και να μάθετε περισσότερα για την κληρονομιά σας.

Εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές μας:

1. Νησί Robben, Κέιπ Τάουν

Ίσως το πιο εμβληματικό ορόσημο της Νότιας Αφρικής, Νησί Ρόμπεν είναι όπου ο πρώην πρόεδρος και μαχητής της ελευθερίας Nelson Rohihlahla Mandela, ή Tata Madiba για τους ντόπιους, φυλακίστηκε για 27 χρόνια μετά την απόπειρα ανατροπής της τότε κυβέρνησης του Απαρτχάιντ. Επιβιβαστείτε σε ένα πλοίο από το V&A Waterfront και ξεκινήστε μια ξενάγηση στη φυλακή του νησιού που έγινε μουσείο. Δείτε πού κοιμόταν ο Tata Madiba, πού σπούδασε, αλλά και πού εργαζόταν στο περίφημο λατομείο ασβεστόλιθου. Οι ξεναγήσεις προσφέρονται καθημερινά στις 9 π.μ., 11 π.μ., 1 μ.μ. και 3 μ.μ. Ώρα με την Tata Madiba να έρθετε για να ασχοληθείτε με τους τουρίστες.

2. The Devil up on Devil’s Peak

Τίποτα δεν λέει κληρονομιά όσο μια υγιής δόση λαογραφίας. Ο θρύλος λέει ότι κατά τη διάρκεια του 1700, ο θαυμάσιος καπνιστής πίπας Jan Van Hunks ζούσε στους πρόποδες του Devil’s Peak στο Κέιπ Τάουν. Ένα βράδυ, αφού η γυναίκα του τον είχε βγάλει από το σπίτι για να καπνίσει πίπες, ο Van Hunks συνάντησε έναν μυστηριώδη άγνωστο που επίσης κάπνιζε. Οι δυο τους καμάρωναν για τις ικανότητές τους στο κάπνισμα και τελικά προκάλεσαν ο ένας τον άλλον σε έναν διαγωνισμό καπνίσματος. Ανέβηκαν στην κορυφή του Devil’s Peak όπου ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ημέρες με τον Van Hunks να στέφεται τελικά νικητής στο κάπνισμα πίπας. Κατά την κάθοδό τους πίσω στις πλαγιές των βουνών, ο Van Hunks βρέθηκε περικυκλωμένος από ένα πυκνό σύννεφο καπνού. Ο ξένος αποκάλυψε ότι ήταν ο Διάβολος και χώρισαν οι δρόμοι τους φιλικά. Το σύννεφο καπνού που παρήγαγαν μπορεί ακόμα να το δει κανείς στην κορυφή του βουνού σήμερα και είναι περισσότερο γνωστό ως τραπεζομάντιλο. Για τους τολμηρούς που θέλουν να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά, το Devil’s Peak είναι το αγαπημένο στους λάτρεις της πεζοπορίας.

3. The Cradle of Humankind, Γιοχάνεσμπουργκ

Επιστρέψτε στις απαρχές της ανθρώπινης φυλής κατευθυνόμενοι στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ένα από τα 9 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Νότιας Αφρικής, Το λίκνο της ανθρωπότητας φιλοξενεί σπήλαια που φέρουν απολιθώματα με επιδέξια διατήρηση, τα οποία καταγράφουν την ανθρώπινη εξέλιξη που εκτείνεται τα τελευταία 4 εκατομμύρια χρόνια. Ένα τεράστιο 40% των γνωστών απολιθωμάτων ανθρώπου-προγόνων στον κόσμο μπορεί να βρεθεί εδώ – μιλήστε για την επιστροφή στις ρίζες σας. Κάντε μια ξενάγηση στην εντυπωσιακή τοποθεσία και δείτε το είδος ανθρωποειδούς «Homo Naledi» που δεν είχε ανακαλυφθεί στο παρελθόν. Για όσους έχουν γούστο για την Ανθρωπολογία, το διάσημο κρανίο της Australopithecus africanus, Mrs Ples, μπορείτε να το δείτε εδώ. Η κυρία Ples είναι το πιο πλήρες απολίθωμα Australopithecus africanus στον κόσμο. Το Cradle of Humankind προσφέρει επίσης μια σειρά από εκθέσεις τεχνουργημάτων και έρευνα σχετικά με την ανθρώπινη καταγωγή. Επίσκεψη Maropeng, τα σπήλαια Sterkfontein καθώς και το Wondercave. Το κόστος εισόδου στο webtickets.com κοστίζει μόλις 100 ρούβλια για όλους άνω των 6 ετών και η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 6 ετών.

Για κράτηση, επισκεφθείτε: Διαδικτυακό εισιτήριο

4. Khoisan Rock Art, Cedar Mountain

Κάντε διακοπές στην έξοδο προς τα όμορφα Βουνό Κέδρου για να δείτε κάποια γηγενή ροκ τέχνη. Η Νότια Αφρική θεωρείται ότι έχει την πλουσιότερη συλλογή ροκ τέχνης στον κόσμο και μόλις 2 ώρες έξω από το Κέιπ Τάουν, τα σπήλαια του βουνού Cederberg προσφέρουν στους ταξιδιώτες περισσότερες από 2500 διαφορετικές τοποθεσίες βραχοτεχνίας Khoisan για να απολαύσουν τα μάτια τους. Φορέστε τους γυμναστές σας και επιλέξτε από το μονοπάτι τέχνης Sevilla Rock 4 χιλιομέτρων ή μια ποικιλία ημερήσιων πεζοποριών στο Δημαρχείο, Truitjieskraal, Southern Arch και Varkkloof τοποθεσίες βραχογραφικής τέχνης που αποτελούν μέρος της προστασίας του Cedarberg. Οι Khoisan, είναι οι αυτόχθονες πληθυσμοί της Νότιας Αφρικής και ειδικότερα στο Cederberg, η τέχνη που εκτείνεται μέχρι και 8.000 χρόνια μπορεί να προβληθεί κατά μήκος των διαφόρων μονοπατιών τέχνης.

5. The Big Hole, Kimberley

Στα τέλη της δεκαετίας του 1860, μικρά παιδιά με λαμπερά μάτια ανακάλυψαν γυαλιστερές πέτρες στις όχθες του ποταμού Orange. Η μικρή πόλη του «New Rush», ή αυτό που τώρα είναι γνωστό ως Kimberley, πλημμύρισε αμέσως από άνδρες που αναζητούσαν ένα εισιτήριο για τη μεγάλη εποχή με τη μορφή ενός μεγάλου κομματιού από την παροιμιώδη «καλύτερη φίλη του κοριτσιού». Η ανακάλυψη διαμαντιών οδήγησε σε τεράστιες ανασκαφές από περισσότερους από 50.000 ανθρακωρύχους οπλισμένους με αξίνες και φτυάρια και το σκάψιμο “Η μεγάλη τρύπα” που απέδωσε περισσότερα από 13.600.000 καράτια διαμαντιών. Η τρύπα έχει πλάτος 463 μέτρα και βάθος 240 μέτρα και έχει συσσωρεύσει 40 μέτρα νερό στο οποίο τα επακόλουθα των φυκιών την κάνουν να πάρει το χρώμα των κοσμημάτων. Απολαύστε μια θέα απευθείας στο χάσμα από τη χαλύβδινη πλατφόρμα πάνω από αυτήν πριν κατευθυνθείτε προς το εκθεσιακό κέντρο για τα πάντα, από τον τρόπο σχηματισμού των διαμαντιών, την ιστορία του Kimberley και των διαμαντιών καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν εκείνοι που αγωνίστηκαν για το μερίδιό τους. τον πλούτο τους το 1800. Ολοκληρώστε τη διαμονή σας με μεσημεριανό γεύμα στην Παλιά Πόλη, μια εξαιρετική συλλογή από διατηρητέα κτίρια και αντικείμενα εποχής, συμπεριλαμβανομένης μιας εκκλησίας που χτίστηκε στην Ευρώπη και μεταφέρθηκε στο Kimberly, ένα αυθεντικό πούλμαν De Beers και ένα παλιού στυλ σαλόνι.

6. Το Κάστρο της Καλής Ελπίδας, Κέιπ Τάουν

Ολοκληρώθηκε το 1666, το κάστρο είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια της χώρας. Αποτέλεσε το στρατηγικό κέντρο κάθε πολιτικής και στρατιωτικής δραστηριότητας και ήταν το σπίτι του Zacharias Wagenaer, διαδόχου του Jan Van Riebeek. Ο Wagenaer έλαβε οδηγίες να χτίσει ένα πέτρινο φρούριο εν μέσω φήμες για πόλεμο μεταξύ Βρετανίας και Ολλανδίας κατά τη διάρκεια του 17ουου αιώνα, και έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες για το πενταγωνικό οχυρό προμαχώνα. Το κάστρο αργότερα χρησιμοποιήθηκε επίσης ως φυλακή όπου κρατήθηκε αιχμάλωτος ο Fritz Joubert Duquesne, ένας Νοτιοαφρικανός κατάσκοπος της Γερμανίας. Ο Φριτς οδήγησε μια αποστολή δολιοφθοράς για να εξεγερθεί εναντίον των Βρετανών αποικιοκρατών και ήταν γνωστός ως «Μαύρος Πάνθηρας» λόγω της απόδρασής του από διάφορες φυλακές προτού τελικά φτάσει στην Αμερική όπου έγινε πολίτης. Wakanda ταξίδι θα κάνατε χωρίς να δείτε ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του 17ου αιώνα Ολλανδική αρχιτεκτονική της Ανατολικής Ινδίας στον κόσμο;

7. Πεδίο μάχης Isandlwana, KwaZulu-Natal

ο Πεδίο μάχης Isandlwana είναι ένας απομονωμένος λόφος στο Kwazulu Natal, 3 ώρες έξω από το Durban. Ο βασιλιάς των Ζουλού Cetshwayo οδήγησε 20.000 Ζουλού πολεμιστές, οπλισμένους με assegai στις 22 Ιανουαρίου 1879 και πήγαν στα χωράφια της Isandlwana όπου νίκησαν ένα βρετανικό στρατόπεδο και ανέτρεψαν την πρώτη βρετανική εισβολή στη Zululand. Αν και δεν τερμάτισε τη βρετανική εισβολή, η μάχη της Ισαντλουάνα ήταν μια από τις χειρότερες απώλειες που υπέστησαν οι Βρετανοί και σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη στην ιστορία του έθνους των Ζουλού. Ο τόπος της μάχης έχει διατηρηθεί με σωρούς λευκών σημαδιών βράχου όπου οι Βρετανοί στρατιώτες ήταν θαμμένοι κατά μήκος των πλαγιών του λόφου, καθώς και άλλα μνημεία στη βάση. Ο ιστότοπος είναι ανοιχτός καθημερινά για κοινό από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, εκτός από τη Μεγάλη Παρασκευή και τα Χριστούγεννα.

8. Nelson Mandela Capture Site, KwaZulu Natal

Δικαιώματα φωτογραφίας: @charmainewakefield μέσω Instagram

Πριν φύγετε από το υπέροχο KZN, φροντίστε να πάτε στο Ιστότοπος σύλληψης του Νέλσον Μαντέλα όπου ο Tata Madiba συνελήφθη για τον ακτιβισμό του κατά του απαρτχάιντ το 1952 και στη συνέχεια δικάστηκε κατά τη διάρκεια της περίφημης δίκης της Rivonia το 1963. Ο Tata Madiba ταξίδευε μεταμφιεσμένος και βρισκόταν στον δρόμο R103 μεταξύ Durban και Γιοχάνεσμπουργκ όταν συνελήφθη μετά από επιτυχή αποφυγή σύλληψη για 17 μήνες. Η φυλάκισή του σηματοδότησε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της Νότιας Αφρικής, με τη μετέπειτα δίκη του στη Ριβόνια να προαναγγέλλεται ως η δίκη που άλλαξε τη χώρα. Η ομιλία του κατά τη διάρκεια της δίκης τον είδε να αποκαλεί τους νόμους του Απαρτχάιντ δρακόντειες και άλλαξε σημαντικά το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο της Νότιας Αφρικής, ξεκινώντας την άνοδο προς την ελευθερία των έγχρωμων ανθρώπων. Η τοποθεσία έχει μετατραπεί σε εθνικό ορόσημο και μνημείο όπου οι τουρίστες μπορούν να σκεφτούν πόσο μακριά έχει φτάσει η Νότια Αφρική από τις σκοτεινές μέρες του Απαρτχάιντ.

9. The African Language Monument, Paarl

Φωλιασμένο στους κυλιόμενους λόφους του Paarl στο Δυτικό Ακρωτήριο, Το μνημείο της γλώσσας της Αφρικής ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1975 για να γιορτάσει την ανακήρυξη της Αφρικάανς ως επίσημη γλώσσα, ξεχωριστή από τα ολλανδικά, και το πιο σημαντικό, ως νοτιοαφρικανική γλώσσα. Το μνημείο γιορτάζει την ταυτότητα των Αφρικάανς και αποτελείται από διάφορες κυρτές και κοίλες δομές που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή κληρονομιά της γλώσσας, τις αφρικανικές επιρροές στη γλώσσα, τη γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής, καθώς και τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Μαλαισίας. Το μνημείο προσφέρει πανοραμική θέα στο Paarl και προσφέρει μια ωραία κληρονομιά όταν συνδυάζεται με γευσιγνωσία κρασιού ή δείπνο σε στιλ φάρμας.

10. Table Mountain, Κέιπ Τάουν

Επιτραπέζιο βουνό με αμμώδη παραλία, σπάζοντας κύματα και χυμώδη φυτά αλόης στο πρώτο πλάνο, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Επιτραπέζιο Βουνό είναι άνω των 260 εκατομμυρίων ετών και έχει καλωσορίσει ναυτικούς και τουρίστες στο Κέιπ Τάουν για αμνημονεύτων χρόνων. Χιλιετίες πριν αποικιστεί η Νότια Αφρική, οι Khoisan, που ζούσαν και κυνηγούσαν στις πλαγιές της, το ονόμασαν “Hoerikwagga” που μεταφράζεται σε «Βουνό στη θάλασσα». Οι Khoi λάτρευαν το βουνό ως ιερό και πίστευαν ότι ο Θεός τους, Tsui/Goab, περιφερόταν εκεί. Πιο στοργικά γνωστό ως η μητέρα του Κέιπ Τάουν, το Table Mountain προσφέρει στους τουρίστες ειδυλλιακή θέα στην πόλη και μια μοναδική εμπειρία επιτραπέζιας. Επιβιβαστείτε στο τελεφερίκ για μια γραφική βόλτα στην κορυφή του βουνού και εξερευνήστε μέρη του Εθνικό Πάρκο Table Mountain, ή γενναία ένα από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας για να γνωρίσετε την πανίδα και τη χλωρίδα πριν εγκατασταθείτε για μεσημεριανό γεύμα στα σύννεφα. Οι βόλτες με τελεφερίκ υπόκεινται σε καιρικές συνθήκες και οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το εάν επιλέγετε να το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το βράδυ.

Η Νότια Αφρική φιλοξενεί μερικά από τα πιο αρχαία απολιθώματα του κόσμου και, ως εκ τούτου, μερικούς από τους παλαιότερους λαούς του κόσμου. Αν σκεφτείτε την πλούσια πολιτική, πολιτιστική και θρησκευτική ιστορία της Νότιας Αφρικής, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσα πολλά εμβληματικά ορόσημα μπορούν να βρεθούν σε αυτήν τη γραφική χερσόνησο.

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι πολιτιστικής κληρονομιάς φέτος; Είμαστε εδώ για να κάνουμε την καλύτερη πτήση μας. Επιλέξτε από μια ποικιλία φθηνών επιλογών πτήσεων και ενημερώστε μας για την εμπειρία του μήνα κληρονομιάς σας στα σχόλια!

Διαβάστε επίσης :Αεροπορικά εισιτήρια για Κέιπ Τάουν

20 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Κέιπ Τάουν πριν τελειώσει ο χειμώνας

Αεροπορικά εισιτήρια για Αδελαΐδα

Αεροπορικά εισιτήρια για Νέα Υόρκη

Αεροπορικά εισιτήρια για Κεμπέκ

αεροπορικα εισητηρια για όλους – TicketsWe Sky scanner

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.