You are currently viewing 15 καλύτερα φαράγγια κοντά στο Λας Βέγκας, Νεβάδα

15 καλύτερα φαράγγια κοντά στο Λας Βέγκας, Νεβάδα

Αυτά μπορεί να μην είναι τα φρουτάκια που είχατε στο μυαλό σας για το Βέγκας, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πολλά υπέροχα φαράγγια κουλοχέρηδων κοντά στο Λας Βέγκας της Νεβάδα!

Τα φαράγγια των αυλακώσεων είναι φυσικοί βράχοι που είναι διασκεδαστικοί για εξερεύνηση και ωραίοι για φωτογραφίες. Κάθε ένα είναι διαφορετικό και τα χρώματα μπορεί να είναι εκπληκτικά. Μερικές από τις πεζοπορίες είναι φιλικές προς την οικογένεια και ιδανικές για παιδιά ή κατοικίδια.

Περάσαμε με το αυτοκίνητο στην πολιτεία της Νεβάδα πρόσφατα στο δρόμο μας προς το Εθνικό Πάρκο Yosemite και αποφασίσαμε να σταματήσουμε και να δούμε μερικά από τα φαράγγια των κουλοχέρηδων κοντά στο Βέγκας ενώ βρισκόμασταν σε αυτό. Μερικά από αυτά είναι πολύ κοντά στην πόλη, ενώ άλλα απαιτούν λίγη οδήγηση ή ακόμα και μια ολοήμερη εκδρομή.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, εδώ είναι η πλήρης λίστα με τα καλύτερα φαράγγια κουλοχέρηδων του Λας Βέγκας!

Διαβάστε επίσης: πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion

Τι είναι το A Slot Canyon;

Το φαράγγι με σχισμή είναι ένα στενό πέρασμα φαραγγιού που σχηματίζεται σε βράχο (συνήθως ψαμμίτη) που έχει διαβρωθεί από το νερό με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας τελικά μια ρωγμή σαν κλειδαρότρυπα στον βράχο που είναι αρκετά φαρδιά για να χωρέσει ένα άτομο.

Ενώ η πιο πυκνή συλλογή από φαράγγια αυλακώσεων στον κόσμο βρίσκεται στη Γιούτα, υπάρχουν επίσης μερικά υπέροχα στην Αριζόνα και τη Νεβάδα. Ορισμένα από αυτά είναι δύσκολο στην πλοήγηση και απαιτούν τεχνικές δεξιότητες, αλλά πολλά από αυτά είναι φιλικά προς την οικογένεια και είναι εύκολο για αρχάριους να πεζοπορήσουν.

Πλευρική σημείωση: Να είστε πάντα ενήμεροι για την πρόγνωση του καιρού πριν μπείτε σε ένα φαράγγι αυλακώσεων. Μην εισέλθετε εάν η βροχή είναι στην πρόγνωση, ακόμα κι αν είναι έξω από την περιοχή σας. Οι πλημμύρες μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες σε ένα φαράγγι με σχισμή.

15 καλύτερα φαράγγια κουλοχέρη κοντά στο Λας Βέγκας, Νεβάδα

1. Μονοπάτι White Domes

Το White Domes Trail είναι μια σύντομη και γλυκιά μικρή πεζοπορία με ένα όμορφο φαράγγι αυλακώσεων στην κοιλάδα του Fire State Park της Νεβάδα.

Απέχει 1 ώρα οδικώς από το Λας Βέγκας μέχρι το μονοπάτι και, στη συνέχεια, μπορείτε να φτάσετε στο τμήμα υποδοχής μετά από μόλις 10 λεπτά πεζοπορίας!

Αυτό είναι ένα υπέροχο φαράγγι αυλακώσεων για οικογένειες με παιδιά και είναι επίσης πολύ φωτογενές. Παρόλο που είναι μόνο μια σύντομη πεζοπορία, αξίζει μια επίσκεψη! Ως μπόνους, αυτό το σημείο χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία ταινίας για την ταινία Western του 1966 “The Professionals” και υπάρχουν απομεινάρια της ταινίας που διαδραματίζεται ακόμα και σήμερα.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό το μονοπάτι ενδέχεται να είναι κλειστό για ασφάλεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος – Σεπτέμβριος) λόγω υπερβολικής ζέστης, γι’ αυτό ελέγξτε την τρέχουσα κατάσταση πριν πάτε. Υπάρχει πολύ λίγη σκιά στο μονοπάτι, εκτός αν βρίσκεστε μέσα στο φαράγγι των αυλακώσεων.

Δυσκολία: Εύκολο

2. Επέτειος Στενεύει

Αυτό είναι ένα πολύ μοναδικό φαράγγι αυλακώσεων της Νεβάδα με εντυπωσιακά μοτίβα βράχων, που βρίσκεται περίπου 1 ώρα ανατολικά του Λας Βέγκας.

Παρόλο που είναι λίγο δύσκολο να το βρεις, αυτό είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα φαράγγια κουλοχέρη κοντά στο Λας Βέγκας! Για να φτάσετε στο μονοπάτι, πρέπει να διασχίσετε μια πλύση και μετά από έναν βραχώδη χωματόδρομο μέχρι να φτάσετε σε μια εγκαταλελειμμένη περιοχή εξόρυξης.

Το να έχεις λίγη απόσταση βοηθά, αλλά ο δρόμος θα πρέπει να είναι βατός από τα περισσότερα οχήματα, εφόσον δεν βρέχει. Ακόμη και η σύντομη οδήγηση στο πλύσιμο κοντά στην εκκίνηση είναι πολύ ήμερη.

Για να φτάσετε στο Anniversary Narrows, θα χρειαστεί να κάνετε λίγο «Google-Fu» με τον χάρτη σας. Θα εξηγήσω εδώ.

Δεν μπορείτε να δρομολογήσετε τον χάρτη σας απευθείας στο χώρο στάθμευσης, επειδή η διαδρομή είναι εκτός δρόμου για ένα σύντομο τμήμα στο πλύσιμο. Εάν προσπαθήσετε, θα λάβετε ένα σφάλμα στον χάρτη σας που λέει ότι δεν βρέθηκαν οδηγίες.

Αντίθετα, το πιο κοντινό μέρος στο οποίο μπορείτε να δρομολογήσετε τον χάρτη σας είναι αυτή η απενεργοποίηση . Από εκεί, περνάτε για λίγο το πλύσιμο και μετά μπορείτε να ανοίξετε ξανά τον χάρτη σας στην άλλη πλευρά του πλυσίματος και να τον χρησιμοποιήσετε για την υπόλοιπη διαδρομή μέχρι το σημείο που θα παρκάρετε.

Εδώ είναι η διαδρομή που χρησιμοποιούσαμε για να οδηγήσουμε μέχρι το τελευταίο μας σημείο στάθμευσης αφού περάσουμε το πλύσιμο. Θυμηθείτε να κατεβάσετε έναν χάρτη εκτός σύνδεσης της περιοχής πριν πάτε, γιατί πιθανότατα δεν θα έχετε καμία υποδοχή μόλις φτάσετε εκεί.

Μόλις φτάσετε στην περιοχή στάθμευσης που υποδεικνύεται στον χάρτη, απλώς περπατήστε κάτω από το λόφο στο δρόμο μέχρι να φτάσει σε μια μεγάλη πλύση και, στη συνέχεια, συνεχίστε να ακολουθείτε αυτήν την πλύση περπατώντας βόρεια μέχρι να φτάσετε στο φαράγγι των σχισμών. Εδώ είναι ένας περιπατητικός χάρτης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας μεταφέρει στην αρχή του φαραγγιού slot από το χώρο στάθμευσης.

Στην πορεία, θα περάσετε μερικά παλιά φρεάτια ορυχείων και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, αν και δεν θα πήγαινα μέσα σε κανένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο γιατί μπορεί να είναι ασταθή και επικίνδυνα.

Από αυτήν την τοποθεσία, για να μεταβείτε στο τέλος του φαραγγιού του slot και στη συνέχεια να επιστρέψετε, απαιτούνται περίπου 2 μίλια πεζοπορίας (με επιστροφή), αν και μπορεί να είναι περισσότερα εάν πρέπει να σταθμεύσετε το όχημά σας πιο μακριά. Περπατήσαμε εκεί και πίσω σε περίπου 45 λεπτά.
Το πραγματικό στενό τμήμα έχει μήκος περίπου το 1/3 του μιλίου και όλα είναι φωτογενή, αν και νόμιζα ότι η πιο εκπληκτική θέα ήταν κοντά στην αρχή των στενών.

Όταν επισκεφθήκαμε, δεν υπήρχαν πινακίδες παραβίασης ή καμία ένδειξη ότι η περιοχή ήταν εκτός ορίων για το κοινό, αν και κάποια στιγμή προφανώς οι πεζοπόροι απομακρύνονταν από έναν ιδιώτη ιδιοκτήτη γης σε αυτήν την περιοχή. Ίσως αυτό έχει αλλάξει.

Αυτή είναι μια αρκετά απομακρυσμένη περιοχή της Νεβάδα και δεν υπάρχει καθόλου σκιά στο μονοπάτι, οπότε θυμηθείτε να φέρετε πολύ επιπλέον νερό στο όχημά σας και στο άτομό σας. Μεταφέρετε περισσότερο νερό από όσο νομίζετε ότι χρειάζεστε και αποθηκεύστε αυτήν την πεζοπορία για μια μέρα που έχει λιγότερο ζέστη!

Δυσκολία: Μέτρια
3. Spooky Canyon (Αριζόνα)

Το Spooky Canyon είναι ένα δροσερό μικρό κρυφό φαράγγι στα σύνορα της Αριζόνα και της Νεβάδα, όχι πολύ μακριά από το εμβληματικό φράγμα Hoover, και περίπου 45 λεπτά οδικώς από το Λας Βέγκας. Είναι ένα μικρό και φιλικό προς τα παιδιά φαράγγι που μπορείτε να ολοκληρώσετε την εξερεύνηση σε περίπου 40 λεπτά.

Αυτό ήταν σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας φαράγγια κουλοχέρηδων του Λας Βέγκας! Όπως μπορείτε να πείτε από το όνομα, το Spooky Canyon είναι ένα μυστηριώδες φαράγγι και είναι επίσης πολύ φωτογενές, αν και μπορεί να δείτε μερικούς ιστούς αράχνης.

Μερικοί άνθρωποι το έχουν ονομάσει μίνι Αντιλόπη Φαράγγι, αν και δεν ξέρω αν θα πήγαινα τόσο μακριά. Υπάρχουν πολύ λίγα φαράγγια αυλακώσεων που μπορούν να ανταγωνιστούν την Αντιλόπη για ομορφιά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το σημείο είναι ωραίο και ακόμα σχετικά άγνωστο. Πήγαμε καθημερινά και ήταν εντελώς άδειο και ήσυχο.
Υπάρχει ένας συρμάτινο φράχτη από τον οποίο πρέπει να πάτε κάτω για να φτάσετε στο Spooky Canyon, αλλά προφανώς αυτό γίνεται για να κρατήσετε την άγρια ​​ζωή μακριά από τον αυτοκινητόδρομο, όχι για να εμποδίσετε τους ανθρώπους να φτάνουν στο φαράγγι. Δεν υπάρχουν πινακίδες «μείνετε έξω».

Ωστόσο, αυτό είναι ένα μονοπάτι χωρίς σήμανση και το πάρκινγκ είναι εύκολο να το χάσετε, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον αυτοκινητόδρομο 93. Μπορείτε να βρείτε έναν χάρτη για την ακριβή θέση στάθμευσης εδώ .

Από το πάρκινγκ, απλώς περπατήστε ανατολικά ενάντια στην κυκλοφορία στην έρημο πλευρά του προστατευτικού κιγκλιδώματος μέχρι να φτάσετε στην τρύπα του φράχτη. Αφού διασχίσετε τον φράχτη, απλώς κατεβείτε το λόφο για ένα λεπτό και μετά βρίσκεστε μέσα στο φαράγγι των σχισμών!

Δυσκολία: Εύκολο

4. Φαράγγι Λευκής Κουκουβάγιας

Το White Owl Canyon είναι μια σύντομη αλλά ωραία πεζοπορία σε φαράγγι κοντά στη λίμνη Mead, μόλις 30 λεπτά από το Λας Βέγκας Νεβάδα.

Αυτή είναι μια αρκετά εύκολη πεζοπορία συνολικά, αλλά όπως οι περισσότερες πεζοπορίες στη Νεβάδα, η ζέστη μπορεί να την κάνει αρκετά πιο δύσκολη. Η μετάβαση στο τέλος της υποδοχής και η επιστροφή στο χώρο στάθμευσης είναι περίπου 2 μίλια μετ’ επιστροφής, οπότε μπορείτε να το κάνετε σε περίπου 45 λεπτά με καλό ρυθμό.

Εναλλακτικά, μερικοί άνθρωποι το κάνουν αυτό ως πεζοπορία με βρόχο, διασχίζοντας το δρόμο και ενσωματώνοντας ένα δεύτερο μικρό φαράγγι αυλακώσεων στο δρόμο προς τα εκεί, το οποίο μπορείτε να δείτε στον χάρτη στο AllTrails . Και στις δύο περιπτώσεις, το μονοπάτι δεν έχει πολύ καλή σήμανση, επομένως η λήψη ενός χάρτη εκτός σύνδεσης είναι καλή ιδέα.

Αυτό γενικά δεν είναι ένα πολυσύχναστο μονοπάτι και τα τμήματα του φαραγγιού των αυλακώσεων είναι ωραία. Μερικές φορές μπορεί να δείτε ακόμη και κουκουβάγιες εκεί, να φωλιάζουν στους τοίχους των βράχων! Οι κροταλίες είναι επίσης μια πιθανότητα, οπότε προσέξτε τους.

Η καλύτερη στιγμή για να φωτογραφίσετε το Owl Canyon θα ήταν πιθανώς νωρίς το πρωί ή το βράδυ, όταν δεν υπάρχει πολύς ήλιος στο φαράγγι. Πήγαμε στη μέση μιας καλοκαιρινής μέρας και ο φωτισμός ήταν αρκετά σκληρός για φωτογραφίες.

Δυσκολία: Εύκολη / Μέτρια

Φαράγγι Λευκής Κουκουβάγιας       Φαράγγι Λευκής Κουκουβάγιας

5. Θερμές πηγές της Αριζόνα

Το μονοπάτι Hot Spring της Αριζόνα έχει ένα πολύ μοναδικό φαράγγι αυλακώσεων όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε μια φυσική ιαματική πηγή! Παρόλο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη γραμμή της πολιτείας της Αριζόνα, αυτό απέχει μόνο περίπου 30 λεπτά από το Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Στο τέλος της πεζοπορίας, υπάρχουν πολλές καθαρές, ζεστές πισίνες με σάκους άμμου. Κάθε πισίνα έχει διαφορετικό επίπεδο θερμότητας, οπότε μπορείτε να τις δοκιμάσετε και να βρείτε τη θερμοκρασία που σας αρέσει!

Η πεζοπορία στις ιαματικές πηγές είναι περίπου 6 μίλια μετ’ επιστροφής, με υψόμετρο 1.200 πόδια. Ωστόσο, κατεβαίνετε στο δρόμο προς τα εκεί, οπότε το πιο δύσκολο είναι να επιστρέψετε.

Φέρτε πολύ νερό! Σημειώστε επίσης ότι αυτό το μονοπάτι είναι κλειστό εποχικά από τις 15 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω της ακραίας καλοκαιρινής ζέστης στην Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Δυσκολία: Μέτρια

6. Cathedral Gorge Slot Canyons

Αν δεν σας πειράζει λίγη οδήγηση, υπάρχουν πολλοί προσεγμένοι κουλοχέρηδες για εξερεύνηση στο Cathedral Gorge State Park της Νεβάδα, περίπου 2,5 ώρες βόρεια του Λας Βέγκας.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο μοναδικά και συναρπαστικά φαράγγια αυλακώσεων που έχω δει. Δύσκολα μπορείς να τους πεις έτσι. Μερικές από τις υποδοχές έχουν βάθος μόλις 30 πόδια, ενώ άλλες φαίνεται να συνεχίζουν και να συνεχίζουν για αρκετή ώρα, γυρίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις σαν διασκεδαστικός λαβύρινθος. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν εδώ.

Υπάρχουν πολλές συλλογές κουλοχέρηδων εδώ, και όλες είναι εύκολα προσβάσιμες από το σημείο όπου παρκάρετε το όχημά σας. Στους Χάρτες Google, επισημαίνονται ως Σπήλαια Σελήνης και Σπήλαια Καθεδρικών Ναών και μπορείτε επίσης να βρείτε ένα τρίτο σύνολο κουλοχέρηδων χωρίς επισήμανση εδώ .

Τα περάσματα είναι πολύ ψηλά και στενά, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένουν δροσερά μέσα ακόμα και σε μια ζεστή μέρα. Κάποια από αυτά είναι σφιχτά και λίγο κλειστοφοβικά.

Για τους φωτογράφους, ο φωτισμός και τα χρώματα φαίνονται υπέροχα στο εσωτερικό, ακόμη και στη μέση της ημέρας, όταν ο ήλιος εξακολουθεί να τρέχει μετά βίας στους θαλάμους. Οι φωτογραφικές εργασίες είναι ατελείωτες και νιώθεις σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα σετ ταινιών επιστημονικής φαντασίας!

Δυσκολία: Εύκολο

Το Cathedral Gorge State Park έχει μερικά από τα καλύτερα φαράγγια με κουλοχέρη κοντά στο Λας Βέγκας της Νεβάδα!

Περισσότερα Slot Canyons κοντά στο Λας Βέγκας, Νεβάδα

Αυτά είναι μερικά άλλα φαράγγια με κουλοχέρη κοντά στο Λας Βέγκας που απαιτούν λίγη οδήγηση. Πολλά από αυτά βρίσκονται στη Γιούτα, αλλά τα περισσότερα απέχουν λιγότερο από 3 ώρες από το Βέγκας, γεγονός που καθιστά δυνατή την επίσκεψη σε ημερήσια εκδρομή αν δεν σας πειράζει να οδηγείτε.

7. Jenny’s Canyon (Γιούτα)

Το Jenny’s Canyon είναι ένα φιλικό προς την οικογένεια μικρό φαράγγι αυλακώσεων στη νότια Γιούτα που είναι ιδανικό για τα παιδιά. Μπορείτε να το φτάσετε σε μόλις 5 λεπτά περπάτημα!

Αυτός ο κουλοχέρη βρίσκεται στο Snow Canyon State Park κοντά στο St George, περίπου 2 ώρες από το Λας Βέγκας. Οι τοίχοι των βράχων είναι γεμάτοι από φωτογενείς μικρές σπηλιές και κοιλότητες στις οποίες μπορούν να παίξουν τα παιδιά, και όταν τελειώσετε στην υποδοχή, υπάρχει επίσης μια θέα που είναι πολύ εύκολο να πεζοπορήσετε.

Η μόνη απογοήτευση με αυτό το φαράγγι των αυλακώσεων είναι ότι είναι τόσο σύντομο και φτάνεις στο τέλος αφού περπατήσεις περίπου 500 πόδια. Ο χώρος στάθμευσης είναι επίσης πολύ περιορισμένος στην κορυφή του μονοπατιού, αν και τείνει να απελευθερώνεται συχνά, καθώς η πεζοπορία είναι γρήγορη.

Συνολικά, είναι ένα αξιοσημείωτο μικρό φαράγγι και αξίζει να το επισκεφτείτε αν βρίσκεστε κοντά στο Snow Canyon State Park!

Δυσκολία: Εύκολο

8. St George Narrows (Γιούτα)

Εάν είστε κλειστοφοβικοί, μείνετε μακριά από τα στενά του Αγίου Γεωργίου! Συζήτησα αν θα συμπεριλάβω ή όχι αυτό το φαράγγι των αυλακώσεων στη λίστα, επειδή είναι τόσο σφιχτό που θα μπορούσατε σχεδόν να το ονομάσετε ρωγμή αντί για αυλάκωση.

Σε σύγκριση με τα περισσότερα φαράγγια αυλακώσεων, αυτό το πέρασμα είναι λεπτό χαρτί. Ακόμα κι αν είστε μικρό άτομο, θα πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσετε στο πλάι για να ξεπεράσετε τη ρωγμή, και θα είναι ακόμα σφιχτό. Είναι μια διασκεδαστική πρόκληση αν νιώθεις γενναίος!

Αυτή η υποδοχή είναι μέρος ενός ελεύθερου πάρκου που διαθέτει τουαλέτες και άφθονο χώρο στάθμευσης, λίγο έξω από την πόλη του St George στη νότια Γιούτα. Απέχει 1 ώρα και 45 λεπτά από το Λας Βέγκας με το αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν δεν είστε έτοιμοι να στριμώξετε μέσα από την υποδοχή, υπάρχουν μερικά άλλα χαρακτηριστικά βράχου εδώ που είναι καλά για αναρρίχηση και φωτογραφίες επίσης!

Δυσκολία: Εύκολη / Μέτρια

Άγιος Γεώργιος στενεύει Γιούτα       Άγιος Γεώργιος στενεύει Γιούτα

9. Canoe Creek & Falls (Γιούτα)

Το φαράγγι των αυλακώσεων Kanarra είναι μοναδικό σε αυτήν τη λίστα επειδή έχει επίσης δύο καταρράκτες μέσα και βρίσκεται περίπου 2,5 ώρες από το Λας Βέγκας. Είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας φαράγγια της Γιούτα.

Ο πρώτος καταρράκτης βρίσκεται κοντά στην αρχή του φαραγγιού των αυλακώσεων και είναι εύκολο να περάσεις χάρη σε μια νέα μεταλλική σκάλα που εγκαταστάθηκε από την πόλη Kanarraville. Ο δεύτερος καταρράκτης εμφανίζεται λίγο αργότερα.

Συνολικά, πιθανότατα θα βαθμολογούσα αυτή την πεζοπορία ως εύκολη, αν και το μονοπάτι έχει λίγη υψομετρική αύξηση.

Σήμερα πρέπει να πληρώσετε για μια άδεια για να κάνετε την πεζοπορία στον κολπίσκο Kanarra λόγω της δημοτικότητάς του και υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων αδειών ανά ημέρα. Αυτά ξεπουλάνε συχνά, οπότε θα θέλετε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων.

Δυσκολία: Εύκολο

Πάνω από το Creek Falls Utah       Φρουτάκι Canary Creek Canyon Utah

10. Φαράγγι Spring Creek (Γιούτα)

Το Spring Creek Canyon είναι ένα άλλο ωραίο φαράγγι με αυλακώσεις δίπλα στη μικρή πόλη Kanarra, που βρίσκεται περίπου 2 ώρες από το Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Αυτό είναι μια αρκετά εύκολη πεζοπορία και έχει έντονα κοκκινωπό-πορτοκαλί χρώματα που μπορούν να είναι πραγματικά εκπληκτικά με τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός.

Κάναμε το Spring Creek μια καθημερινή και το μονοπάτι ήταν σχεδόν τελείως άδειο, οπότε αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να το κάνει!

Δυσκολία: Εύκολο

Spring Creek Canyon Γιούτα

11. Η Σιών Στενά (Γιούτα)

Φυσικά πρέπει να αναφέρω τη μητέρα όλων των αυλακώσεων, τα Στενά! Αυτό βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Zion της Γιούτα, περίπου 2,5 ώρες από το Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Αυτό είναι ένα γιγάντιο φαράγγι με τείχη ύψους χιλίων ποδιών, και το Virgin River να ρέει μέσα από αυτό. Η πεζοπορία στα στενά περιλαμβάνει περπάτημα στο νερό και είναι συνολικά 16 μίλια.

Τα καλά νέα είναι ότι το Narrows είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης γιατί δεν χρειάζεται να κάνετε πεζοπορία μέχρι το τέλος του φαραγγιού. Μπορείτε να σταματήσετε και να γυρίσετε όποτε θέλετε.

Είναι δυνατό να κάνετε πεζοπορία σε ολόκληρο το Narrows σε μια ολόκληρη μέρα, εάν λάβετε άδεια εκ των προτέρων, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς πηγαίνουν εν μέρει και μετά γυρίζουν πίσω (δεν απαιτείται άδεια για αυτό).

Τα κακά νέα είναι ότι οι Narrows γίνονται εξαιρετικά δημοφιλείς. Τα πλήθη κάπως μας το κατέστρεψαν. Εάν θέλετε πραγματικά να δείτε τα Στενά χωρίς πλήθη, θα συνιστούσα να πάρετε μια άδεια και να κάνετε πεζοπορία από την κορυφή προς τα κάτω. Διαφορετικά, μπορεί να θέλετε να πάτε σε ένα από τα άλλα μέρη σε αυτόν τον οδηγό του slot canyon.

Δυσκολία: Εύκολη / Μέτρια

Το Zion Narrows μπορεί να είναι το πιο διάσημο φαράγγι κουλοχέρηδων που έχει να προσφέρει η Γιούτα

Τα καλύτερα φαράγγια κουλοχέρηδων στο Utah Zion Narrows

Τεράστια τείχη φαραγγιών του Σιόν Στενά

 

12. Red Hollow Canyon (Γιούτα)

Το Red Hollow Slot Canyon είναι μια σύντομη και εύκολη πεζοπορία στο Orderville της Γιούτα, όχι πολύ μακριά από τα δημοφιλή εθνικά πάρκα Zion και Bryce. Είναι περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά από το Λας Βέγκας.

Είναι μια πολύ φωτογενής πεζοπορία, με ωραία κόκκινα χρώματα βράχου και απότομους τοίχους φαραγγιών. Ως μπόνους, το Red Hollow Canyon είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για παιδιά.

Υπάρχει μια πολύ σφιχτή σχισμή που είναι ιδανική για καμινάδα ή στέλεχος , όπου τοποθετείτε την πλάτη σας στον έναν τοίχο και μετά πιέζετε τα πόδια σας στον άλλο τοίχο για να διασχίσετε το κενό. Αυτός ο τύπος ελιγμών ήταν νέος για εμάς, αλλά διασκεδάσαμε πολύ μαθαίνοντας πώς να το κάνουμε.

Παρόλο που το Red Hollow είναι πολύ κοντό, είναι εξαιρετικό για φωτογραφίες. Συνολικά, αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα μας φαράγγια αυλακώσεων!

Δυσκολία: Εύκολο

13. Red Canyon Slot / Peekaboo Kanab (Γιούτα)

Το Peekaboo Red Canyon είναι ένα υπέροχο φαράγγι αυλακώσεων κοντά στο Kanab, στη νότια Γιούτα. Βρίσκεται περίπου 3 ώρες από το Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Η κύρια πρόκληση με αυτήν την υποδοχή είναι η απαλή και βαθιά άμμος στο δρόμο που οδηγεί σε αυτήν. Θα χρειαστείτε ένα πραγματικό όχημα με κίνηση στους 4 τροχούς (όχι μόνο AWD), και ακόμη και τότε θα θέλετε να αερίσετε τα ελαστικά σας και να διατηρήσετε την ορμή για να αποφύγετε να κολλήσετε στην άμμο.

Πολλοί άνθρωποι κολλάνε εδώ λόγω των δύσκολων συνθηκών. Εξαιτίας αυτού, οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την υποδοχή Peekaboo Kanab με μια περιήγηση Jeep ή UTV , όπου μια επαγγελματική εταιρεία κάνει την οδήγηση για εσάς. Θα συμπεριλάβω μερικές προτάσεις περιήγησης παρακάτω.

Ορισμένες από αυτές τις εκδρομές συνδυάζουν επίσης τη θέση υποδοχής με μια επίσκεψη στο κοντινό Great Chamber, το οποίο είναι ένα φωτογενές σημείο που μοιάζει με σπήλαιο κοντά στο Kanab, το οποίο είναι επίσης δύσκολο να φτάσετε χωρίς ένα πραγματικό όχημα εκτός δρόμου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία περίπου 8 μίλια μετ’ επιστροφής μέχρι την υποδοχή από το χώρο στάθμευσης 2WD και μερικοί άνθρωποι το κάνουν αυτό, αλλά είναι λίγο δύσκολο λόγω της άμμου. Θα χρειαστείτε χάρτη, αντηλιακή προστασία και πολύ νερό.

Η ίδια η υποδοχή είναι όμορφη και εύκολη στην πρόσβαση. Αξίζει τον κόπο. Αυτό είναι εξαιρετικό για όλες τις ηλικίες και αν δεν σας πειράζει η απόσταση οδήγησης, τότε είναι σίγουρα ένα από τα πιο φωτογενή φαράγγια αυλακώσεων κοντά στο Λας Βέγκας Νεβάδα!

Δυσκολία: Εύκολο

Κάντε κράτηση τώρα: Peekaboo Kanab Jeep Tour / UTV Tour

14. Buckskin Gulch & Wire Pass (Γιούτα)

Το Buckskin Gulch είναι το μεγαλύτερο φαράγγι με αυλακώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο φαράγγι αυλακώσεων στον κόσμο, στα 21 μίλια!

Αυτό είναι λίγο απομακρυσμένο. Βρίσκεται δίπλα στα πολιτειακά σύνορα Γιούτα-Αριζόνα, αλλά μπορείτε επίσης να το φτάσετε σε 4 ώρες οδήγηση από το Λας Βέγκας, εάν είστε έτοιμοι για μια ολοήμερη εκδρομή.

Το φαράγγι των κουλοχέρηδων Buckskin είναι εξαιρετικό για φωτογραφίες και είναι επίσης αξιοσημείωτο για την ύπαρξη μικρών πετρογλυφικών ιθαγενών Αμερικανών που είναι εύκολα προσβάσιμα. Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε αυτό το φαράγγι αυλακώσεων είναι μπαίνοντας από το Wire Pass, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε δύο φαράγγια αυλακώσεων στην τιμή του ενός!

Σκεφτήκαμε ότι το τμήμα του slot canyon στο Wire Pass ήταν ακόμα πιο φωτογενές από το ίδιο το Buckskin. Είναι στενό και τα χρώματα είναι υπέροχα. Υπάρχει ακόμη και μια μικρή ξύλινη σκάλα που είναι ιδανική για φωτογραφίες.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι αυτή η υποδοχή σας απορρίπτει ακριβώς στη διασταύρωση στο Buckskin Gulch, όπου μπορείτε να δείτε μερικά βραχογραφήματα στον τοίχο του φαραγγιού.

Δυσκολία: Εύκολο

Wire Pass Buckskin Gulch

15. Φαράγγι Αντιλόπης (Αριζόνα)

Φυσικά δεν μπορώ να κάνω μια λίστα με τα καλύτερα φαράγγια slot κοντά στο Λας Βέγκας χωρίς να αναφέρω το Antelope Canyon, το οποίο φημίζεται ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Αμερική!

Αυτό βρίσκεται στην πραγματικότητα στην Αριζόνα, φυσικά, αλλά εξακολουθείτε να είναι δυνατό να το επισκεφθείτε σε μια ημερήσια εκδρομή από το Λας Βέγκας. Είναι περίπου 4,5 ώρες οδήγησης κάθε φορά.

Το Antelope Canyon είναι αγαπημένο στους φωτογράφους και για καλό λόγο. Έχει εντυπωσιακά χρώματα και είναι τόσο φωτογενές. Θα ήταν δύσκολο να βγάλεις μια κακή εικόνα εδώ.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι εξαιρετικά δημοφιλές, επομένως απαιτείται ξεναγός στις μέρες μας και ίσως χρειαστεί να κάνετε κράτηση μήνες νωρίτερα.

Ωστόσο, το GetYourGuide έχει μερικές ξεναγήσεις στο φαράγγι της Αντιλόπης από το Λας Βέγκας, όπως παραλαβή και παράδοση από το ξενοδοχείο, μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο μίνι βαν και ζωντανή περιήγηση στο φαράγγι των κουλοχέρηδων με πιστοποιημένο φυλετικό οδηγό Ναβάχο.

Έχουμε χρησιμοποιήσει το GetYourGuide για πολλές περιηγήσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο και είναι υπέροχα. Συνιστάται!

Δυσκολία: Εύκολο / Καθοδηγούμενο

Κάντε κράτηση τώρα: Περιήγηση στο φαράγγι της αντιλόπης από το Λας Βέγκας (+Horseshoe Bend)

Χάρτης Las Vegas Slot Canyons

Ακολουθεί ένας χάρτης φαραγγιών με κουλοχέρη στο Λας Βέγκας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε το δικό σας οδικό ταξίδι στη Νεβάδα. Μπορείτε να κάνετε κλικ στα εικονίδια για να λάβετε οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος, αλλά έχετε υπόψη ότι ορισμένες από τις τοποθεσίες σε αυτόν τον χάρτη μπορεί να είναι κατά προσέγγιση.

Όπως πάντα, θυμηθείτε να διατηρείτε το μονοπάτι καθαρό, να είστε προσεκτικοί με τους άλλους πεζοπόρους και να μην αφήνετε κανένα ίχνος . Ευχαριστώ και καλά ταξίδια!

Συμβουλές για την ασφάλεια του Slot Canyon Nevada

Καταιγιστικές πλημμύρες. Να είστε πάντα ενήμεροι για την πρόγνωση του καιρού. Μην εισέρχεστε σε κανένα φαράγγι σχισμής εάν προβλέπεται βροχή, ακόμα κι αν είναι έξω από την περιοχή σας. Οι πλημμύρες μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες σε ένα φαράγγι με σχισμή.

Αντηλιακό. Ακόμη και σε μια πεζοπορία στο φαράγγι, υπάρχουν ακόμα πολλά σημεία στο μονοπάτι όπου θα εκτεθείτε στον άμεσο ήλιο, επομένως μπορεί να θέλετε αντηλιακό. Ένα καπέλο βοηθά επίσης.

Νερό. Προσπαθήστε να συσκευάζετε τουλάχιστον 3-4 λίτρα ανά άτομο. Στη Νεβάδα, θα πρέπει πάντα να φέρετε περισσότερο νερό από όσο νομίζετε ότι χρειάζεστε.

Χάρτης. Είναι καλή ιδέα να κατεβάσετε έναν χάρτη εκτός σύνδεσης της περιοχής πεζοπορίας σας σε μια εφαρμογή όπως οι Χάρτες Google, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνεχίσετε να τον χρησιμοποιείτε για πλοήγηση ή εύρεση της θέσης σας ακόμα και όταν βρίσκεστε εκτός ρεσεψιόν. Το να χαθείτε στην έρημο μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Περισσότεροι οδηγοί πεζοπορίας στο Slot Canyon

Ευχαριστώ που ψάξατε! Ελπίζω να σας άρεσε αυτός ο οδηγός για μερικά από τα καλύτερα φαράγγια με κουλοχέρη κοντά στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Διαβάστε επίσης:

Αεροπορικά εισιτήρια για Λας Βέγκας

πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αίτνα της Σικελίας

Πώς να οδηγείτε το δρομολόγιο 10 ημερών στην περιφερειακή οδό της Ισλανδίας

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.