You are currently viewing Είστε έτοιμοι για ένα επικό οδικό ταξίδι στην Κόστα Ρίκα;

Είστε έτοιμοι για ένα επικό οδικό ταξίδι στην Κόστα Ρίκα;

 

Οδήγηση στην Κόστα Ρίκα
Συμβουλές για οδήγηση στην Κόστα Ρίκα
Οδηγός οδήγησης στην Κόστα Ρίκα

Είστε έτοιμοι για ένα επικό οδικό ταξίδι στην Κόστα Ρίκα; Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε αυτή την όμορφη χώρα. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε.

Θέλετε λοιπόν να επισκεφτείτε εδώ και χρόνια και τελικά σχεδιάζετε το δικό σας επικό οδικό ταξίδι για να οδηγήσετε στην Κόστα Ρίκα!

Για μια τόσο μικρή χώρα, η Κόστα Ρίκα είναι εκπληκτικά ορεινή με στροφείς χωματόδρομους και περιστασιακές διαβάσεις ποταμών, οπότε η πρώτη μου φορά που οδηγούσα εκεί ήταν μια περιπέτεια! Από τότε, έχω επισκεφτεί τη χώρα πολλές φορές, προτιμώντας πάντα να νοικιάσω αυτοκίνητο.

Ενοικίαση αυτοκινήτου και αυτοοδήγηση Κόστα Ρίκα μόνοι σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε αυτήν την εκπληκτική χώρα, καθώς σας δίνει πραγματικά την ελευθερία να σταματήσετε σε κάθε καταρράκτη, ηφαίστειο, παραλία και εθνικό πάρκο στη διαδρομή.

Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές συμβουλές που έμαθα για την οδήγηση στην Κόστα Ρίκα, ώστε να είστε έτοιμοι να βγείτε στο δρόμο και να την εξερευνήσετε Πλούσια Ακτή σε διακοπές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Οδηγός οδήγησης στην Κόστα Ρίκα (2023)

1. Πρέπει να οδηγείτε στην Κόστα Ρίκα;

Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κόστα Ρίκα
Βγείτε από το Beaten Path!

Γεια σας, αν σας αρέσουν οι μεγάλες ομαδικές εκδρομές με λεωφορείο, οπωσδήποτε, κάντε κράτηση. Είναι ένας αξιοπρεπής τρόπος για να δείτε την Κόστα Ρίκα αν δεν έχετε πολύ χρόνο.

Χωρίς προγραμματισμό, χωρίς οδήγηση, απλά καθίστε αναπαυτικά και αφήστε κάποιον άλλο να κάνει όλη τη δουλειά!

Αλλά αν είστε σαν εμένα, προτιμάτε την περιπέτεια του ανεξάρτητου ταξιδιού.

Χωρίς καθορισμένο χρονοδιάγραμμα ή χρονοδιάγραμμα — οδήγηση στην Κόστα Ρίκα με την ελευθερία να σταματήσετε οπουδήποτε δροσερό βρίσκετε στη διαδρομή.

Αν είστε τέτοιος ταξιδιώτης, η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κόστα Ρίκα είναι ο καλύτερος τρόπος!

Ναι, υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα λεωφορείων και στην Κόστα Ρίκα, αλλά είναι πραγματικά καλό μόνο για να φτάσετε από τη μια μεγάλη πόλη στην άλλη, και συχνά οι στάσεις των λεωφορείων βρίσκονται ακριβώς έξω από την πόλη, επομένως θα πρέπει επίσης να πάρετε ένα ταξί. Για να μην αναφέρουμε ότι το ταξίδι με το δημόσιο λεωφορείο είναι απλώς ένας πιο αργός τρόπος για να μετακινηθείτε στη χώρα.

Απλά να έχετε κατά νου ότι μερικοί από τους πίσω δρόμους στην Κόστα Ρίκα μπορεί να είναι πολύ τραχιά και λασπώδης, και ορισμένοι ντόπιοι οδηγοί δεν ακολουθούν τους δικούς τους νόμους. Με λίγη εξάσκηση όμως, θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση οδηγώντας εδώ!

Ένα άλλο ωραίο πράγμα που μας άρεσε όταν είχαμε ένα αυτοκίνητο ήταν η δυνατότητα να αποθηκεύουμε πράγματα στο πορτ-μπαγκάζ, σταματώντας σε πόλεις της Κόστα Ρίκα με μικρά ταξιδιωτικά σακίδια αντί να μεταφέρουμε αποσκευές παντού.

2. Πού να νοικιάσετε το αυτοκίνητό σας στην Κόστα Ρίκα

Συμβουλές οδήγησης για την Κόστα Ρίκα
Οδήγηση στην Κόστα Ρίκα

Ορισμένες κοινές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κόστα Ρίκα περιλαμβάνουν τις Enterprise, Sixt, Hertz, μια τοπική που ονομάζεται Adobe Rent-a-Car και πολλές άλλες.

Αλλά ο καλύτερος ιστότοπος για να κλείσετε το αυτοκίνητό σας είναι Ανακαλύψτε αυτοκίνητα. Ψάχνουν τόσο τοπικές όσο και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων για να σας βοηθήσουν να βρείτε την καλύτερη δυνατή τιμή. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Κόστα Ρίκα.

Νοικιάσαμε το αυτοκίνητό μας από το αεροδρόμιο San Jose στην Alajuela και ξεκινήσαμε το οδικό ταξίδι μας στην Κόστα Ρίκα από εκεί.

Αεροδρόμιο Σαν Χοσέ: Σχεδιάστε να παραλάβετε το αυτοκίνητό σας περίπου 60 λεπτά μετά την άφιξη της πτήσης σας. Κατά την αναχώρηση, προσπαθήστε να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 3 1/2 ώρες πριν αναχωρήσει η πτήση σας. Επειδή η επιστροφή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας και η μεταφορά με λεωφορείο προς το αεροδρόμιο μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά.

Αεροδρόμιο Λιβερίας: Σχεδιάστε να παραλάβετε το αυτοκίνητό σας περίπου 30 λεπτά μετά την άφιξη της πτήσης σας. Κατά την αναχώρηση, προσπαθήστε να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 2 1/2 ώρες πριν αναχωρήσει η πτήση σας. Και πάλι, λόγω της σαΐτας.

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κόστα Ρίκα

Αναζητήστε τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων για να σας βοηθήσουν να βρείτε μια καλή προσφορά.

3. Ασφάλιση ενοικίασης αυτοκινήτου στην Κόστα Ρίκα

Μερικές από τις φήμες σχετικά με την οδήγηση στην Κόστα Ρίκα είναι αληθινές και οι δρόμοι είναι ΠΟΛΥ ανώμαλοι σε ορισμένες περιοχές. Ειδικά οι πίσω δρόμοι έξω από τις μικρότερες πόλεις της Κόστα Ρίκα. Μην ανησυχείτε, θα μοιραστώ μερικές συμβουλές για την αντιμετώπισή τους παρακάτω.

Γι’ αυτό συνιστώ ανεπιφύλακτα να λάβετε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Συνήθως, η ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κόστα Ρίκα συνοδεύεται από ένα βασικό Απαλλαγή από ζημιά σύγκρουσης (CDW), αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς ασφάλιση και καλύπτει μόνο το αυτοκίνητο για ζημιές αξίας έως και 1000-3000 USD.

Αυτό είναι το ποσό που κρατούν στην πιστωτική σας κάρτα μέχρι να επιστρέψετε το αυτοκίνητο σε ένα κομμάτι. Το CDW συνήθως δεν περιλαμβάνει ούτε ζημιά σε ελαστικό, ραγισμένο παρμπρίζ ή ζημιά στο κάτω μέρος.

Ενώ συχνά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για την κράτηση του αυτοκινήτου σας με μια καλή ταξιδιωτική πιστωτική κάρτα που περιλαμβάνει ασφάλιση ενοικίασης αυτοκινήτου, πρέπει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα, γιατί Πολλοί άνθρωποι εσφαλμένα υποθέτουν ότι η κάρτα τους τους καλύπτει στην Κόστα Ρίκα.

Εάν οδηγηθείτε σε ένα ναυάγιο στην Κόστα Ρίκα, απορρίψατε την πλήρη κάλυψη και ξαφνικά μάθετε η πιστωτική σας κάρτα δεν καλύπτει πραγματικά τη ζημιά — έχετε μπερδευτεί. Δεν μπορώ να σας πω πόσες ιστορίες τρόμου ταξιδιού έχω ακούσει έτσι…

Αυτός είναι ο λόγος που συνήθως κάνω κράτηση για πλήρη κάλυψη στο διαδίκτυο. Είναι φθηνότερο από ό,τι στον πάγκο — και τότε δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για ατυχήματα!

4. Πόσο κοστίζει η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κόστα Ρίκα;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κόστα Ρίκα θα σας κοστίσει περίπου $25-$40 USD την ημέρα, ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου που παίρνετε. Το 4θυρο σεντάν μας ήταν περίπου 25 $ την ημέρα. Ένα τετρακίνητο SUV θα σας κοστίσει περισσότερο από 40-70 $ USD ανά ημέρα.

Ένα τροχόσπιτο 4Χ4, ή φορτηγό με συνδεδεμένη σκηνή, θα κοστίζει πάνω από $100 USD ανά ημέρα (ωστόσο μπορείτε να κοιμηθείτε και σε αυτό!)

Συνιστώ να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με πραγματικό πορτμπαγκάζ (χωρίς χάτσμπακ) για να κρύψετε τις αποσκευές σας από τα αδιάκριτα βλέμματα. Βοηθά στην αποφυγή διαρρήξεων εάν οι κλέφτες δεν μπορούν να δουν τα πράγματά σας.

Τιμές φυσικού αερίου

Επί του παρόντος, κόστος φυσικού αερίου περίπου 4,75 $ USD ανά γαλόνι (1,25 $ ανά λίτρο) στην Κόστα Ρίκα. Τα αυτοκίνητα ντίζελ συχνά θα σας εξοικονομήσουν χρήματα για το φυσικό αέριο και το καύσιμο ντίζελ κοστίζει περίπου 4,20 $ ανά γαλόνι. Είναι πολύ πιο ακριβό από το αέριο στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Αυτόματο vs Χειροκίνητο

Τα αυτόματα αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά στην ενοικίαση από τα χειροκίνητα (αλλά τα εγχειρίδια είναι πιο συνηθισμένα στην Κόστα Ρίκα) και πρέπει να καθορίσετε τον τύπο που θέλετε κατά την κράτηση. Εάν δεν έχετε οδηγήσει ποτέ χειροκίνητο αυτοκίνητο, μην ξεκινήσετε από την Κόστα Ρίκα! Είναι πιο ασφαλές να πάρεις αυτόματο.

Ενοικιάσεις μονής διαδρομής

Υπάρχει μια επιπλέον χρέωση για ενοικιάσεις αυτοκινήτων μονής διαδρομής στην Κόστα Ρίκα, η οποία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αφήσετε το αυτοκίνητο σε διαφορετική πόλη από αυτή από την οποία ξεκινήσατε. Αλλά επειδή η χώρα είναι τόσο μικρή, μάλλον δεν θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό.

5. Προϋποθέσεις ηλικίας για ενοικίαση αυτοκινήτου

Η ελάχιστη ηλικία οδήγησης στην Κόστα Ρίκα είναι μεταξύ 21-25 ετών, ανάλογα με την εταιρεία στην οποία κάνετε κράτηση αυτοκινήτου. Μπορεί επίσης να χρεώσουν μια επιπλέον χρέωση (συνήθως 10 $ την ημέρα) εάν είστε κάτω των 25 ετών.

6. Πράγματα που πρέπει να θυμάστε ενώ οδηγείτε στην Κόστα Ρίκα

Διασχίζοντας έναν ποταμό στην Κόστα Ρίκα
Πέρασμα Ποταμού

Οι νόμοι οδήγησης στην Κόστα Ρίκα είναι παρόμοιοι με τους νόμους οδήγησης σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ωστόσο, οι ντόπιοι οδηγοί δεν τους ακολουθούν πάντα. Για παράδειγμα, οι οδηγοί μπορεί να μην χρησιμοποιούν φλας ή να ανάβουν τα κόκκινα φανάρια αν πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν.

Όρια ταχύτητας στην Κόστα Ρίκα

Τα όρια ταχύτητας στην Κόστα Ρίκα αναφέρονται σε χιλιόμετρα ανά ώρα. Η μέγιστη ταχύτητα στους περισσότερους αυτοκινητόδρομους είναι 120 km/h (περίπου 74 μίλια την ώρα). Σε δευτερεύοντες δρόμους, το όριο είναι συνήθως 60 χλμ./ώρα (37 μίλια ανά ώρα) και γύρω από πόλεις και πόλεις είναι 40 χλμ./ώρα (25 μίλια ανά ώρα).

Εάν τύχει να βγάλετε εισιτήριο υπερβολικής ταχύτητας, ενημερώστε αμέσως την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου, καθώς θα πρέπει να το πληρώσετε όταν αφήσετε το αυτοκίνητο στο τέλος του ταξιδιού σας.

Οδικά σημάδια στην Κόστα Ρίκα

Τα οδικά σήματα στην Κόστα Ρίκα θα πρέπει να είναι αρκετά αυτονόητα, καθώς μοιάζουν με τα οδικά σήματα των ΗΠΑ, μόνο στα ισπανικά. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε μερικές κοινές πινακίδες της Κόστα Ρίκα εδώ.

Συνθήκες Οδού

Οι αυτοκινητόδρομοι της Κόστα Ρίκα είναι ασφαλτοστρωμένοι και σε καλή κατάσταση, ωστόσο η χώρα καλύπτεται επίσης από πίσω δρόμους. Πολλοί χωματόδρομοι, και πολλοί δεν είναι σε καλή κατάσταση. Λάσπη, λακκούβες, κ.λπ. Αν σκοπεύετε να οδηγήσετε έξω από την πεπατημένη διαδρομή στην Κόστα Ρίκα, συνιστώ ανεπιφύλακτα να νοικιάσετε ένα τετρακίνητο SUV. Ορισμένες γέφυρες είναι μόνο μονής λωρίδας, απαιτώντας από το ένα αυτοκίνητο να περιμένει να περάσει το άλλο πριν προχωρήσει.

Διαβάσεις ποταμών

Μπορείτε να κάνετε οδικό ταξίδι γύρω από την Κόστα Ρίκα χωρίς να χρειαστεί ποτέ να διασχίσετε ποτάμι, αλλά υπάρχουν και μερικοί πίσω δρόμοι που περνούν μέσα από ποτάμια. Ειδικά κατά την υγρή/βροχερή περίοδο και στις περιοχές της χερσονήσου Nicoya, του Drake Bay και της Osa Peninsula. Εάν δεν έχετε διασχίσει ποτέ ένα ποτάμι πριν, παρακολουθήστε κάποιον άλλο να πάει πρώτος!

Βάλτε το όχημά σας σε λειτουργία 4Χ4, πηγαίνετε αργά και δώστε προσοχή στη διαδρομή. Μερικά ποτάμια δεν διασχίζονται απευθείας, αλλά απαιτούν να ανεβείτε ή να κατεβείτε το ρεύμα πριν βγείτε. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κρυμμένα εμπόδια, σε βάθος ή απλά στα καλύτερα σημεία εισόδου/εξόδου.

7. Διεθνές δίπλωμα οδήγησης

Όχι, δεν χρειάζεστε διεθνή άδεια οδήγησης για να οδηγείτε στην Κόστα Ρίκα ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο εκεί. Απλώς φέρτε το διαβατήριό σας, την πιστωτική κάρτα και την άδεια οδήγησής σας από τη χώρα σας. Λοιπόν, ναι, μπορείτε να οδηγείτε στην Κόστα Ρίκα με άδεια οδήγησης των ΗΠΑ.

8. Επιπλέον συμβουλές για την ενοικίαση αυτοκινήτου και την οδήγηση στην Κόστα Ρίκα

  • Κλειδώστε τις πόρτες σας ενώ οδηγείτε στην Κόστα Ρίκα και μην αφήνετε ποτέ ορατά αντικείμενα αξίας στο αυτοκίνητό σας.
  • Οι πεζοί δεν έχουν πραγματικά δικαίωμα διέλευσης στην Κόστα Ρίκα. Αυτό σημαίνει ότι αν σταματήσετε ευγενικά στο δρόμο για να αφήσετε κάποιον να περάσει, θα μπερδευτεί και το αυτοκίνητο πίσω σας δεν θα το περιμένει — κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα! Αυτό συμβαίνει στο Μεξικό και σε άλλα μέρη της Κεντρικής Αμερικής.
  • Μην κάνετε κράτηση αυτοκινήτου χωρίς να διαβάσετε τις κριτικές της εταιρείας. Θα βρείτε πολλές κακές κριτικές για κάθε εταιρεία (οι άνθρωποι λατρεύουν να διαμαρτύρονται στο διαδίκτυο), αλλά προσπαθήστε να επιλέξετε μία με τις ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ κακές κριτικές.
  • Μπορεί να μην λαμβάνετε πάντα τη μάρκα/μοντέλο/τύπο του αυτοκινήτου που έχετε κάνει κράτηση. Αν σου δώσουν ένα μικρότερο αυτοκίνητο, ή ένα εγχειρίδιο όταν ζήτησες αυτόματο, να είσαι πιεστικός και να ζητάς αναβάθμιση.
  • Επιθεωρήστε το αυτοκίνητό σας σχολαστικά και τραβήξτε βίντεο στο smartphone σας επισημαίνοντας τη ζημιά πριν φύγετε. Αυτό είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας εάν επιχειρήσουν να σας χρεώσουν για ζημιά που ήταν ήδη εκεί. Αυτό είναι ένα κοινή απάτη ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κόστα Ρίκα…
  • Προσέξτε εάν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας στην Κόστα Ρίκα καταναλώνει κανονικό αέριο ή ντίζελ, ώστε να γεμίζετε με τον σωστό τύπο στα βενζινάδικα.
  • Χρησιμοποιήστε τους Χάρτες Google στο smartphone σας για οδηγίες αντί να νοικιάσετε μια συσκευή GPS. Απλά χρησιμοποιήστε τη δική σας βάση αυτοκινήτου χωρίς χέρια και ένα καλό διεθνές σχέδιο κινητής τηλεφωνίας.

9. Πληροφορίες ατυχήματος & βλάβης

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης της Κόστα Ρίκα που είναι 911, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουν επίσης μια αγγλόφωνη γραμμή.

Ωστόσο, εάν το αυτοκίνητό σας απλώς χαλάσει και κανείς δεν τραυματιστεί, είναι πιθανώς καλύτερο να καλέσετε τον αριθμό έκτακτης οδικής βοήθειας της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων της Κόστα Ρίκα που βρίσκεται στη συμφωνία ενοικίασης.

Απολαύστε το οδικό ταξίδι στην Κόστα Ρίκα!

Η εξερεύνηση των μικρών χωριών, των παρθένων παραλιών, των βουνών της ζούγκλας και των εθνικών πάρκων της Κόστα Ρίκα με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ήταν σίγουρα η σωστή επιλογή για εμάς.

Τα οδικά ταξίδια με αυτοκίνηση σάς επιτρέπουν να βγείτε από την πεπατημένη για να δείτε πράγματα που λείπουν στους περισσότερους! ★

Διαβάστε επίσης :

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.