You are currently viewing Επιλέγοντας την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τις Φιλιππίνες

Επιλέγοντας την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τις Φιλιππίνες

Μεγάλες μέρες χαλάρωσης στην παραλία, βγαίνοντας με μια βάρκα στη θάλασσα και κολύμπι με φάλαινες και απολαμβάνοντας εξωτικό φαγητό σε γραφικά μικρά εστιατόρια, αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να περιμένετε και περισσότερα από μια επίσκεψη στις Φιλιππίνες! Η χώρα βλέπει υπέροχα ζεστές θερμοκρασίες όλο το χρόνο, καθιστώντας την ιδανική τοποθεσία οποιαδήποτε στιγμή της προτίμησής σας. Οι Φιλιππίνες είναι η ιδανική τοποθεσία σας, η οποία είναι ιδανική για ψώνια και για να απολαύσετε την εξωτική νυχτερινή ζωή στη Μανίλα, να απολαύσετε μια κρουαζιέρα με γιοτ και να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα στο Cebu και να εξερευνήσετε τις λευκές παραλίες του νησιού Boracay.

καλύτερη ώρα-επίσκεψη-παραλία των Φιλιππίνων

Εικόνα ευγενική προσφορά του @pocahoontaz μέσω Instagram

Οι Φιλιππίνες είναι γνωστές όχι μόνο για τον αριθμό των πανέμορφων παραλιών τους αλλά και για τις υπέροχες πεζοπορίες στους πολύχρωμους λόφους της χώρας, τους εκτεταμένους ορυζώνες που μπορείτε να θαυμάσετε, τις υπόγειες περιηγήσεις στο ποτάμι για εξερεύνηση και εκατό άλλους λόγους! Ένα από τα κύρια αξιοθέατα της χώρας, η κατάδυση με φαλαινοκαρχαρίες, δίνει στους επισκέπτες μια ευκαιρία να έρθουν μια φορά στη ζωή τους κοντά σε έναν ευγενικό γίγαντα στο φυσικό τους περιβάλλον από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο. Τι άλλο λόγο θα χρειαζόσουν για να κλείσεις την πτήση σου σε αυτή την όμορφη χώρα;

Καιρός

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Φιλιππίνες είναι μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου και Απριλίου που είναι οι καλοκαιρινοί μήνες σε αυτή τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. ο υγρή εποχή είναι από Ιούνιο έως Οκτώβριο και φέρνει αρκετή βροχή με ζεστές θερμοκρασίες. Οι Φιλιππίνες, με τα περισσότερα από 7.000 νησιά για εξερεύνηση, βιώνουν μόνο δύο κύριες εποχές: υγρή και ξηρή. Η υγρή περίοδος ξεκινά τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο και τα ταξίδια εξακολουθούν να συνιστώνται αν δεν σας πειράζουν οι ζεστές μέρες σας πασπαλισμένες με λίγη βροχή. Η εποχή των τυφώνων, ωστόσο, γενικά ξεκινάει τον Σεπτέμβριο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο, επομένως ίσως θέλετε να αποφύγετε τα ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

επίσκεψη-φιλιππίνες-καιρός

Εικόνα ευγενική προσφορά του @ceejayeleven μέσω Instagram

ο ξηρή περίοδοςαπό Δεκέμβριος έως Μάιος, είναι μια πολύ δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε τις Φιλιππίνες και με γαλάζιο ουρανό και τέλειες συνθήκες παραλίας, είναι δύσκολο να μην καταλάβετε γιατί! Οι πιο ζεστοί μήνες είναι ο Απρίλιος και ο Μάιος και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα έχετε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας περίπου 34°C – ιδανικό για μέρες που περάσετε στην παραλία El Nido ή για πεζοπορία στο όρος Batulao, αλλά φροντίστε να έχετε άφθονο αντηλιακό!

Μέσες θερμοκρασίες για τις Φιλιππίνες

ΜήναςΙανΦεβΑφανίζωΑπρΕνδέχεταιΙούνΙούλΑύγΣεπτΟκτΝοεΔεκ
Χαμηλοί °C212223242524242424242322
Υψηλοί °C303132343432323130313130
Βροχόπτωση (mm)101010206090120140110805020

επίσκεψη-φιλιππίνες-πόλη

Εικόνα ευγενική προσφορά του @mmesajr μέσω Instagram

Τι να συσκευάσετε

Οι Φιλιππίνες έχουν τροπικό κλίμα με ζεστές θερμοκρασίες όλο το χρόνο. Έχοντας αυτό κατά νου, η προετοιμασία για το ταξίδι σας σε αυτό το εκπληκτικό αρχιπέλαγος είναι εύκολη, καθώς δεν θα χρειαστείτε πολλά, μόνο μερικά βασικά για να σας κάνουν να ξεκινήσετε τα πρωινά και να είστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

 • Άφθονο αντηλιακό (ελάχιστο SPF 30)
 • Ένα ή δύο σαγιονάρες για να περπατήσετε στην πόλη ή να κατεβείτε στην παραλία
 • Μπότες πεζοπορίας/περπάτημα για τις περιπέτειές σας στα υψίπεδα
 • Απωθητικό κουνουπιών
 • Μια πετσέτα που στεγνώνει γρήγορα
 • Το μαγιό σας και ένα εφεδρικό για να στεγνώσει
 • Μάσκα με αναπνευστήρα (αν και μπορείτε να νοικιάσετε μια σχεδόν οπουδήποτε)
 • Μπουκάλι νερό για να μείνετε ενυδατωμένοι
 • Αναπνεύσιμα, ελαφριά στρώματα ρούχων
 • Αδιάβροχη κάμερα και φορτιστής/power bank
 • Αδιάβροχη ημερήσια τσάντα για όλες τις περιπέτειές σας στο νησί

επίσκεψη-φιλιππίνες-φαγητό

Εικόνα ευγενική προσφορά του @rubyjien μέσω Instagram

Ώρες φωτός της ημέρας

Η ξηρή περίοδος είναι μια δημοφιλής εποχή για τους τουρίστες με τις μεγάλες, ηλιόλουστες μέρες να ευθύνονται! Ο ήλιος ανατέλλει λίγο μετά τις 05:00, δίνοντας στα πρώιμα πουλιά την ευκαιρία να ξεκινήσουν τις ημερήσιες εκδρομές τους με πολλές ώρες φωτός. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν 13 ώρες ημερήσιας ευδαιμονίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με κορύφωση μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

Ξηρή περίοδος: 05:30 έως 18:30

Υπάρχει μόνο μιάμιση ώρα διαφορά από τις ώρες φωτός της ημέρας στις υγρές και ξηρές εποχές, επομένως θα έχετε πολλές ώρες φωτός για να απολαύσετε τους ελαφρώς υγρότερους μήνες από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Υγρή εποχή: 06:00 έως 17:30

επίσκεψη-φιλιππίνες-βάρκα

Εικόνα ευγενική προσφορά του @beach_and_sunkissed μέσω Instagram

Θερμοκρασίες της θάλασσας

Οι θερμοκρασίες του νερού στην πλειονότητα της περιοχής των Φιλιππίνων είναι ένας ευχάριστος μέσος όρος μεταξύ 26 – 28°C κατά την ξηρή περίοδο και λίγο πιο κρύες την υγρή περίοδο, περίπου 24 – 26 °C. Τέλειες θερμοκρασίες όλο το χρόνο για κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και μικρές βουτιές στον ωκεανό ενώ εργάζεστε για το μαύρισμά σας!

Οι καλύτεροι μήνες για καταδύσεις στις Φιλιππίνες πέφτουν στην ξηρή περίοδο, από τους μήνες Νοέμβριο έως Μάιο.

επίσκεψη-φιλιππίνες-καταρράκτης

Εικόνα ευγενική προσφορά του @ann.rhea μέσω Instagram

Πόσο κοστίζουν οι πτήσεις προς Φιλιππίνες;

Υψηλή περίοδος: Δεκέμβριος – Απρίλιος

Οι Φιλιππίνες έχουν γίνει ένας ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών, καθώς είναι γνωστές για τον υπέροχο καιρό, τη νησιωτική ζωή και το πιο σημαντικό, την οικονομική προσιτότητα. Η υψηλή περίοδος για να επισκεφθείτε αυτόν τον όμορφο προορισμό ξεκινά τον Δεκέμβριο και συνεχίζεται μέχρι τα τέλη Απριλίου. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε μεταξύ 5 -10% περισσότερα για πτήσεις και διαμονή σε σχέση με τη χαμηλή περίοδο.

Περίοδος χαμηλής ζήτησης: Μάιος – Οκτώβριος

Λόγω της υγρής περιόδου, οι Φιλιππίνες γίνονται ένας ακόμη πιο προσιτός προορισμός μεταξύ των μηνών Μαΐου και Οκτωβρίου. Φυσικά, μπορεί να μην σας συμφέρει να το επισκεφτείτε κατά την περίοδο των μουσώνων (Ιούλιος έως Σεπτέμβριος), αλλά οι μήνες Μάιο, Ιούνιο και Οκτώβριο είναι πιο πιθανό να δουν γρήγορες, καθημερινές βροχές παρά εκτεταμένες βροχοπτώσεις.

Οι πτήσεις κατά τη χαμηλή περίοδο είναι ελαφρώς φθηνότερες (έως 10%) από ό,τι κατά την υψηλή περίοδο, καθώς οι Φιλιππίνες είναι δημοφιλείς όλο το χρόνο. Είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση για τις πτήσεις σας τουλάχιστον τρεις μήνες νωρίτερα για να επωφεληθείτε από τις φθηνότερες προσφορές πτήσεων που είναι διαθέσιμες.

Δείτε όλο το ρεύμα μας ειδικές διεθνείς πτήσεις και κάντε κράτηση σήμερα!

επίσκεψη-φιλιππίνες-απομονωμένη-παραλία

Εικόνα ευγενική προσφορά του @beach_and_sunkissed μέσω Instagram

Ετήσιες εκδηλώσεις στις Φιλιππίνες

Αν κάτι ξέρουν να κάνουν οι Φιλιππινέζοι, είναι πώς να γιορτάζουν τη ζωή! Ο τεράστιος αριθμός των εορτασμών που πραγματοποιούνται στις Φιλιππίνες είναι απόδειξη για το πόσο διασκεδαστικά μπορείτε να διασκεδάσετε σε αυτή την όμορφη χώρα ανά πάσα στιγμή. Οι άνθρωποι απολαμβάνουν να επιδεικνύουν τη μητρική τους κουλτούρα με τη μορφή χορού, τραγουδιού και παρελάσεων στο δρόμο, ενώ μπορείτε επίσης να απολαύσετε την τοπική κουζίνα σε διάφορες δραστηριότητες. Διαφορετικές περιοχές του αρχιπελάγους γιορτάζουν διάφορες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οπότε ανάλογα με το τι θέλετε να δείτε, κλείστε το ταξίδι σας για να επισκεφθείτε τις Φιλιππίνες για να συμπέσει με ορισμένες από αυτές τις ετήσιες εκδηλώσεις.

Ati-Atihan, Kalibo – Ιανουάριος

Γνωστό ως το μεγαλύτερο και πιο πλούσιο από όλα τα φεστιβάλ στις Φιλιππίνες, το φεστιβάλ Ati-Atihan γιορτάζει τον Άγιο Νίνο, μια ιερή παράσταση της Καθολικής Εκκλησίας. Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν μόνο τα καλύτερα και τα πιο υπέροχα άρματα κατά τη διάρκεια παρελάσεων στο δρόμο, φαγητό και χορό με φυλετική μουσική. Βαμμένα κορμιά, εξωφρενικές φυλετικές στολές και άφθονο χορό και γλέντια είναι η σειρά της ημέρας!

Sinulog, Cebu – Ιανουάριος

Ένας όμορφος συνδυασμός θρησκείας και πολιτισμού ενώνονται σε αυτό το ετήσιο φεστιβάλ. Αυτή η εκδήλωση φέρνει περίπου χιλιάδες και χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, καθώς το μεγαλείο, το χρώμα και η ζωντάνια είναι μαγευτικά. Το φεστιβάλ γιορτάζει το παγανιστικό παρελθόν της χώρας, καθώς και την εισαγωγή του Χριστιανισμού στην περιοχή.

επίσκεψη-φιλιππίνες-σινουλογ

Εικόνα ευγενική προσφορά του @jasmadabouttravel μέσω Instagram

Φεστιβάλ των Νεκρών – Φεβρουάριος

Ας γιορτάσουμε την εποχή των λουλουδιών! Τι καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε αυτή την ανθισμένη περίσταση από το με πολύχρωμες παρελάσεις στο δρόμο, χορό και συνολικά λίγες μέρες χαρούμενης διασκέδασης! Επίσημα, το φεστιβάλ πραγματοποιείται για να σηματοδοτήσει την έναρξη της εποχής των λουλουδιών, αλλά επίσης αποτίει φόρο τιμής σε όλους εκείνους που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1999 που έπληξε την περιοχή της Λουζόν, φέρνοντας μια αίσθηση νέων ξεκινημάτων σε εκείνες τις οικογένειες που επλήγησαν.

Γιορτή κοσμήματος, Lucban – Μάιος

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ γιορτάζει τη συγκομιδή από τη Γη και σε όλο το Λούμπαν, τα σπίτια είναι διακοσμημένα όχι μόνο με έντονα χρώματα, αλλά είναι στολισμένα και με λαχανικά! Εάν παρευρεθείτε, φέρτε το καλάθι σας καθώς οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να διαλέξουν λίγη από τη γενναιοδωρία από τα στολισμένα σπίτια – αυξάνοντας την αίσθηση της εκτίμησης για όσα παρέχει η Γη. Το Pahiyas είναι ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ στην περιοχή και η καθαρή εμφάνιση χρωμάτων και μπουκιών για φαγητό θα ενθουσιάσει κάθε λάτρη του φεστιβάλ.

MassKara, Bacolod – Οκτώβριος

Λάβετε μέρος στη διασκέδαση σε αυτό το φεστιβάλ χαμόγελων που πραγματοποιείται στο Bacolod – η πόλη των χαμόγελων. Αυτή η ετήσια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αρχικά για να φτιάξει τη διάθεση των ντόπιων κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα σκληρής συγκομιδής. Αυτές τις μέρες, θα βρείτε χαμογελαστά καλυμμένα πρόσωπα κατά τη διάρκεια των εορτασμών και θα σας προσκαλέσουν να συμμετάσχετε σε όλο τον χορό, τη μουσική και τον ενθουσιασμό που θα βρείτε!

επίσκεψη-φιλιππίνες-μάσκαρα

Εικόνα ευγενική προσφορά του @neil_sado μέσω Instagram

Γιγαντιαίο Φεστιβάλ Φαναριών, Σαν Φερνάντο – Δεκέμβριος

Οι επισκέπτες της πόλης απολαμβάνουν μια πραγματική απόλαυση καθώς η πόλη φωτίζεται με πολύχρωμα, γιγάντια φανάρια που φωτίζουν τους δρόμους προς όλες τις κατευθύνσεις! Το φεστιβάλ ξεκινά την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και λόγω του ενθουσιασμού που φέρνει, η πόλη του Σαν Φερνάντο αναφέρεται ως η Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων των Φιλιππίνων. Για το φεστιβάλ, τα πολυτελή φανάρια εμφανίζονται σε όλη την πόλη και φωτίζονται με φώτα LED για να προσθέσουν στη διάθεση.

Χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να επισκεφτείτε τις Φιλιππίνες; Ρίξτε μια ματιά στο ιστολόγιό μας γιατί το Palawan στις Φιλιππίνες πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός των διακοπών σας και κλείστε αυτά τα αεροπορικά εισιτήρια!

επίσκεψη-φιλιππίνες-βουνά-οροσειρά

Εικόνα ευγενική προσφορά του @joycemossel μέσω Instagram

Διαβάστε επίσης :

Ταξίδι στις Φιλιππίνες – Προτεινόμενοι προορισμοί για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Ανακαλύψτε την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μαρόκο

Πώς να οδηγείτε το δρομολόγιο 10 ημερών στην περιφερειακή οδό της Ισλανδίας

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί

Αεροπορικά εισιτήρια για Σάλτσμπουργκ

Αεροπορικά εισιτήρια για Σεούλ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.