You are currently viewing Ημερήσια εκδρομή στο Monday Falls

Ημερήσια εκδρομή στο Monday Falls

Ο καταρράκτης Saltos Del Monday, γνωστός και ως Monday Falls, είναι ένας εντυπωσιακός καταρράκτης στην Παραγουάη, όχι πολύ μακριά από τους διάσημους καταρράκτες Iguazu στην Αργεντινή και τη Βραζιλία, αν και αυτός είναι πολύ λιγότερος από τους τουρίστες.

Το Saltos Del Monday είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αξιοθέατα στην Παραγουάη, αλλά εξακολουθεί να είναι σχετικά άγνωστο και οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται το κοντινό Iguazu δεν γνωρίζουν εντελώς αυτόν τον καταρράκτη.

Είναι σχετικά εύκολο, ασφαλές και φθηνό να επισκεφθείτε το Monday Falls σε μια ημερήσια εκδρομή από το Puerto Iguazu στην Αργεντινή ή το Foz Do Iguacu στη Βραζιλία, και εκτός από την απόλαυση του μεγάλου καταρράκτη, υπάρχει επίσης η καινοτομία να δείτε μια άλλη χώρα και να ανανεώσετε τη βίζα σας.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός θα σας εξηγήσει πώς να επισκεφτείτε το Saltos Del Monday σε μια ημερήσια εκδρομή από την Αργεντινή, τη Βραζιλία ή την Παραγουάη και, στη συνέχεια, θα μοιραστώ μερικές πληροφορίες για τον ίδιο τον καταρράκτη!

Αεροπορικά εισιτήρια για Μαλδίβες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να φτάσετε στα άλματα της Δευτέρας

Ο καταρράκτης Saltos Del Monday βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Ciudad Del Este, στη νοτιοανατολική Παραγουάη. Είναι πολύ κοντά στα σύνορα της Παραγουάης με την Αργεντινή και τη Βραζιλία, επομένως είναι καλό για ένα ταξίδι μισής ημέρας από οποιοδήποτε μέρος.

Στην περίπτωσή μου, προσέλαβα έναν ιδιωτικό οδηγό για να με πάει από την Αργεντινή στην Παραγουάη σε ένα ταξίδι μισής ημέρας για να δω το Monday Falls, και μετά επέστρεψα την ίδια μέρα.

Αυτός είναι ο πιο βολικός τρόπος για να το κάνετε από την Αργεντινή, αλλά εάν έχετε προϋπολογισμό, μπορείτε να εξοικονομήσετε κόστος κάνοντας το μόνοι σας. Το ξενοδοχείο σας στο Puerto Iguazu μπορεί να σας βοηθήσει με την οργάνωση ενός οδηγού, αλλά περιμένετε να πληρώσετε περίπου $100 USD για το ταξίδι.

Δευτέρα Φθινοπωρινή Εκδρομή από το Puerto Iguazu Αργεντινή

Saltos Del Monday όπως φαίνεται από κάτω από το ποτάμι

 

• Από Puerto Iguazu (Αργεντινή)

Στην Αργεντινή, μπορείτε να επισκεφθείτε τον καταρράκτη Saltos Del Monday σε μια ημερήσια εκδρομή από την πόλη Puerto Iguazu, η οποία είναι γνωστή ως η πλευρά της Αργεντινής των διάσημων καταρρακτών Iguazu.

Υπάρχουν δύο επιλογές από το Puerto Iguazu: μπορείτε να διασχίσετε το ποτάμι με ένα φέρι, ή μπορείτε να οδηγήσετε στη στεριά στη Βραζιλία (Foz Do Iguacu) και να διασχίσετε τη γέφυρα από εκεί στην Παραγουάη. Δεν υπάρχει απευθείας γέφυρα από το Puerto Iguazu στην Παραγουάη, οπότε αν προτιμάτε να οδηγείτε, θα πρέπει πρώτα να περάσετε από τη Βραζιλία.

Με το πλοίο, μπορείτε να περάσετε με όχημα ή με τα πόδια. Μεταβείτε στον τερματικό σταθμό των φέρι στο Puerto Iguazu (χάρτης εδώ), όπου θα υποβληθείτε σε επεξεργασία μέσω της μετανάστευσης και, στη συνέχεια, κάντε μια σύντομη και χαλαρωτική βόλτα στον ποταμό Parana.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του πλοίου και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο την ιστοσελίδα τους εδώ. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι φθηνά (μόνο λίγα δολάρια ΗΠΑ) και δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, καθώς τα εισιτήρια συνήθως δεν εξαντλούνται.

Η πληρωμή γίνεται μόνο με μετρητά και δέχονται πολλά νομίσματα. Φυσικά γίνονται δεκτά τα πέσο Αργεντινής και το Γκουαρανί Παραγουάης και θα πρέπει επίσης να πάρουν δολάρια ΗΠΑ ή Ρεάλ Βραζιλίας.

Δευτέρα Φθινοπωρινή Εκδρομή από το Puerto Iguazu Αργεντινή

Κάτω από τον καταρράκτη στο Saltos Del Monday, Παραγουάη

Το πλοίο La Balsa λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο, αλλά όχι την Κυριακή. Αναχωρεί περίπου κάθε 30-60 λεπτά και δεν είναι καθόλου ακριβής. Απλώς εμφανιστείτε όταν μπορείτε και θα σας βάλουν στην επόμενη αναχώρηση όταν γεμίσει.

Η διάβαση του ποταμού είναι γραφική και χαλαρωτική. Αυτό είναι ένα πολύ αργό μέρος του ποταμού, επομένως το νερό είναι ήρεμο και ασφαλές. Δεν υπάρχουν ορμητικά νερά, κύματα ή κάτι παρόμοιο για να ανησυχείτε.

Μετά από 20 λεπτά με το πλοίο, θα προσγειωθείτε στην Παραγουάη, σε ένα προσεγμένο σημείο στη διασταύρωση του ποταμού όπου μπορείτε να δείτε τρεις χώρες ταυτόχρονα («Tres Fronteras»).

Θα περάσετε από τη μετανάστευση της Παραγουάης (μην ξεχάσετε να το κάνετε αυτό!) και στη συνέχεια θα φτάσετε σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Presidente Franco, η οποία βρίσκεται νότια της πόλης Ciudad Del Este.

Εάν φέρατε ένα όχημα, είναι εύκολα 7 χιλιόμετρα οδικώς από εδώ για να φτάσετε στον καταρράκτη Saltos Del Monday, ο οποίος διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Εάν διασχίσετε το πλοίο με τα πόδια, θα χρειαστεί να βρείτε ένα ταξί στην άλλη πλευρά, κάτι που μπορεί να είναι μια πρόκληση. Στην περίπτωσή μου, δεν παρατήρησα κανένα ταξί κοντά στον τερματικό σταθμό των φέρι στην Παραγουάη, οπότε χάρηκα που ήρθα με οδηγό.

Η άλλη επιλογή είναι να οδηγήσετε από το Puerto Iguazu στη Βραζιλία (Foz Do Iguacu) και στη συνέχεια να διασχίσετε τη γέφυρα από εκεί στην Παραγουάη. Αυτό περιλαμβάνει δύο διελεύσεις συνόρων προς κάθε κατεύθυνση, επομένως είναι πιο περίπλοκο και δεν θα το συνιστούσα εκτός εάν το πλοίο είναι ανενεργό για κάποιο λόγο.

Δευτέρα Φθινοπωρινή Εκδρομή από το Puerto Iguazu Αργεντινή

Ουράνιο τόξο στο Monday Falls Παραγουάη

 

• Από το Foz Do Iguacu (Βραζιλία)

Στη Βραζιλία, μπορείτε να επισκεφθείτε τον καταρράκτη Saltos Del Monday σε μια ημερήσια εκδρομή από την πόλη Foz Do Iguacu, η οποία είναι γνωστή ως η πλευρά της Βραζιλίας στους διάσημους καταρράκτες Iguazu.

Είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στην Παραγουάη από τη Βραζιλία: οι χώρες συνδέονται με μια γέφυρα για οχήματα και πεζούς, ώστε να μπορείτε να πάτε με λεωφορείο, ταξί ή με τα πόδια (ή με συνδυασμό αυτών).

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ταξί στη γέφυρα, να τη διασχίσετε με τα πόδια εάν υπάρχει μεγάλη κίνηση και, στη συνέχεια, να πάρετε ένα άλλο ταξί στην άλλη πλευρά της γέφυρας, μόλις περάσετε τη μετανάστευση και εισέλθετε στην Παραγουάη.

Μπορείτε να διασχίσετε τη γέφυρα με τα πόδια σε 5-10 λεπτά, αν και αυτό δεν περιλαμβάνει τον χρόνο που μπορείτε να περάσετε στη μετανάστευση και τα τελωνεία στη Βραζιλία και την Παραγουάη.

Υπάρχει Uber τόσο στο Foz Do Iguacu όσο και στο Ciudad Del Este, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτάσετε φθηνά και εύκολα στα σύνορα και στον καταρράκτη ή το αντίστροφο. Κατά τα άλλα, τα κανονικά ταξί είναι επίσης άφθονα και στις δύο πόλεις.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο από το Foz Do Iguacu προς το Ciudad Del Este. Ο σταθμός των λεωφορείων βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόληςκαι είναι πολύ φθηνό και εύκολο στη χρήση.

• Από την Ανατολική Πόλη (Παραγουάη)

Μπορείτε να πετάξετε από το διεθνές αεροδρόμιο Guarani στο Ciudad Del Este στην Παραγουάη.

Υπάρχουν πολλές αναχωρήσεις την εβδομάδα και η πτήση διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Μπορείς ψωνίστε για πτήσεις προς Παραγουάη στο Skyscanner.

Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να νοικιάσετε ένα ταξί για να πάτε στην πόλη ή αλλιώς να διαπραγματευτείτε ένα ταξίδι στον καταρράκτη. Διαφορετικά, αν βρίσκεστε ήδη στην πόλη Ciudad Del Este, το Uber είναι διαθέσιμο και μπορείτε εύκολα να το χρησιμοποιήσετε για να επισκεφτείτε τον καταρράκτη.

Saltos Del Monday: Τι να περιμένετε

Το πάρκο στο Monday Falls είναι μικρό και εύκολο στην πλοήγηση. Αφού πληρώσετε τα εισιτήριά σας και κάνετε μια σύντομη βόλτα κατά μήκος ενός πλακόστρωτου μονοπατιού της φύσης, θα φτάσετε σε μια πάνω πλατφόρμα κοντά στην άκρη του καταρράκτη.

Υπάρχουν δύο απόψεις στο Monday Falls (πάνω και κάτω) και αξίζει να δείτε και τα δύο. Στην κάτω πλατφόρμα προσεγγίζεται ένα ασανσέρ που συνήθως περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να φτάσετε ακριβώς κοντά στους καταρράκτες του Saltos Del Monday.

Παρόλο που ο καταρράκτης δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τους ισχυρούς καταρράκτες Iguazu, εξακολουθεί να είναι αρκετά εντυπωσιακός. Έχει έντονη ροή, ειδικά αν το επισκεφτείτε την εποχή των βροχών, και είναι περίπου 45 μέτρα ύψος (150 πόδια) και 120 μέτρα πλάτος (400 πόδια).

Το καλύτερο από όλα, δεν υπάρχουν πλήθη που εμποδίζουν τη θέα σας στον καταρράκτη! Αυτό το μέρος είναι πραγματικά ήσυχο σε σύγκριση με το Iguazu. Οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά βασικές, αλλά έχουν μπάνια, καταστήματα με σουβενίρ και ένα εστιατόριο.

Δευτέρα Φθινοπωρινή Εκδρομή από το Puerto Iguazu Αργεντινή

Η χαμηλότερη άποψη στο Monday Falls Paraguay

 

Parque Aventura Δευτέρα: Εναλλακτική άποψη

Αφού ολοκληρώσετε τη θέαση του Monday Falls, υπάρχει ένα κοντινό πάρκο περιπέτειας όπου μπορείτε να δείτε περισσότερη θέα στον καταρράκτη χωρίς πολλή προσπάθεια.

Το «Parque Aventura Monday» βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου μόλις 500 μέτρα από το Saltos Del Monday, ώστε να μπορείτε να το φτάσετε εύκολα σε 2 λεπτά οδήγηση. Ωστόσο, είναι ένα ξεχωριστό πάρκο, επομένως έχει ξεχωριστή είσοδο που πρέπει να πληρώσετε για να επισκεφθείτε.

Αυτό το πάρκο έχει δραστηριότητες όπως επένδυση με φερμουάρ, τοξοβολία και paintball, αλλά ήθελα απλώς να έρθω εδώ για την εναλλακτική θέα στο Saltos Del Monday. Έχει πολλές απόψεις του καταρράκτη, συμπεριλαμβανομένης μιας ωραίας μετωπικής όψης όπου μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον καταρράκτη και το ποτάμι.

Κατά κάποιο τρόπο, μου αρέσει αυτή η θέα ακόμα καλύτερα από την «επίσημη» θέα στο Monday Falls! Έχουν επίσης ένα μονοπάτι όπου μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το ποτάμι, κοντά στη βάση του καταρράκτη, και να τον δείτε από κοντά.

Σε τι είναι γνωστή η Ελλάδα; Μια βαθιά βουτιά στα μοναδικά αξιοθέατα αυτής της χώρας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν επισκέπτεστε ήδη το Monday Falls και δεν σας πειράζει να πληρώσετε άλλο εισιτήριο εισόδου, νομίζω ότι αξίζει να επισκεφτείτε και αυτό το πάρκο για διαφορετική θέα στον καταρράκτη.

Parque Aventura Δευτέρα

Η θέα του καταρράκτη από το Parque Aventura Δευτέρα

 

Ώρες λειτουργίας & Είσοδοι

Για τον καταρράκτη Saltos Del Monday, μπορείτε να βρείτε τα τρέχοντα τέλη εισόδου και τις ώρες λειτουργίας στο αυτόν τον ιστότοπο ή την επίσημη σελίδα τους στο Instagram.

Για το Parque Aventura Monday, μπορείτε να βρείτε τις τρέχουσες τιμές εισόδου και τις ώρες λειτουργίας την ιστοσελίδα τους εδώ.

Πώς είναι η διέλευση των συνόρων;

Εάν επισκέπτεστε την Παραγουάη για μια ημερήσια εκδρομή από την Αργεντινή ή τη Βραζιλία, η μετανάστευση είναι αρκετά εύκολη και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Ως πολίτης των ΗΠΑ, δεν χρειαζόμουν βίζα για την Αργεντινή, τη Βραζιλία ή την Παραγουάη, επομένως ήταν πολύ εύκολο να το κάνω ως ημερήσια εκδρομή, αλλά θυμηθείτε να ελέγξετε τις τρέχουσες απαιτήσεις θεώρησης για την ιθαγένειά σας σε αυτές τις χώρες και μην ξεχάσετε να φέρετε το διαβατήριό σας!

Από την εμπειρία μου, οι διελεύσεις των συνόρων ήταν πολύ γρήγορες και οι ουρές ήταν μικρές. Όλα κύλησαν ομαλά και δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 10 λεπτά για να περάσει η μετανάστευση εκατέρωθεν των συνόρων.

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Παραγουάη ασφαλής;

Παρόλο που η χώρα της Παραγουάης δεν έχει τέλειο ιστορικό ασφάλειας, ο καταρράκτης είναι μια περιοχή με πληρωμή και φαινόταν αρκετά ασφαλής από την εμπειρία μου. Πήρα τη φωτογραφική μου μηχανή στον καταρράκτη και είδα άλλους διεθνείς ταξιδιώτες να κάνουν το ίδιο.

Πολλοί τουρίστες έρχονται να δουν αυτόν τον καταρράκτη και δεν γνωρίζω κανένα κακό περιστατικό που έχει συμβεί εδώ, αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αδύνατο. Απλώς λάβετε κανονικές προφυλάξεις και δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα.

Στην πόλη Σιουδάδ Ντελ Έστε, μάλλον δεν είναι πολύ σοφό να δείξουμε τιμαλφή ανοιχτά, αν και δεν έχω ακούσει ούτε εκεί τουρίστες να έχουν προβλήματα.

αλληλουχία Cascade Rocks

Περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές για τη Νότια Αμερική

Ευχαριστώ που ψάξατε! Ελπίζω να σας άρεσε αυτός ο οδηγός για να επισκεφθείτε τον καταρράκτη Saltos Del Monday στην Παραγουάη σε μια ημερήσια εκδρομή από την Αργεντινή ή τη Βραζιλία.

Έχω πολλούς άλλους ταξιδιωτικούς οδηγούς για τη Νότια Αμερική, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάρτησης ιστολογίου για τους καταρράκτες Iguazu, οπότε μην ξεχάσετε να το ελέγξετε πριν πάτε!

Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.