You are currently viewing Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion

Μερικές από τις καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion περιλαμβάνουν διάσημα μονοπάτια της Γιούτα, όπως το Angels Landing, το The Narrows και το Observation Point, αλλά υπάρχουν επίσης μερικές σύντομες και εύκολες πεζοπορίες στη Σιόν με ωραία θέα και όχι πολύ κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1919, η Σιών ήταν το πρώτο εθνικό πάρκο της Γιούτα και σήμερα κατατάσσεται ως ένα από τα πιο δημοφιλή εθνικά πάρκα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό, επειδή το τοπίο στο Εθνικό Πάρκο Zion είναι εξαιρετικό. Αυτό είναι σίγουρα ένα για την bucket list!

Μεταξύ άλλων, το Εθνικό Πάρκο Zion φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια αυλακώσεων στον κόσμο (The Narrows), μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καμάρες (Kolob Arch) και αναμφισβήτητα μια από τις πιο συναρπαστικές ημερήσιες πεζοπορίες στον κόσμο (Angels Landing).

Έχουμε επισκεφθεί αυτό το ιδιαίτερο πάρκο πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, και τελικά έγραψα αυτή τη λίστα με τις καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion. Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα με κάθε ωραίο μονοπάτι πεζοπορίας στο πάρκο, αλλά αυτές είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες πεζοπορίες στη Σιόν κατά τη γνώμη μου!

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους – Airtickets

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion

1. Angels Landing Hike

Πρέπει να ξεκινήσω με το Angels Landing, γιατί είναι πραγματικά ο βασιλιάς των πεζοποριών της Σιών. Αν κάνετε μόνο μία πεζοπορία στη Γιούτα και στα εθνικά πάρκα, κάντε την αυτή.

Είναι ένα επικό και τρομακτικό μονοπάτι που σας οδηγεί στην πλαγιά ενός απότομου βουνού από ψαμμίτη, με αλυσίδες για να πιάσετε για ασφάλεια και εκπληκτική θέα στο Εθνικό Πάρκο Zion που σας περιβάλλει από όλες τις πλευρές. Απαιτούνται άδειες από το 2022.

Το τμήμα της αλυσίδας Angels Landing είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για το ότι είναι τριχωτό και επικίνδυνο, και έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι από πτώση σε αυτήν την πεζοπορία όλα αυτά τα χρόνια, αν και είναι αρκετά ασφαλές αν κολλήσετε στο μονοπάτι.

Κατά καιρούς, το μονοπάτι θα έχει μόνο λίγα μέτρα πλάτος και θα πρέπει να αγκαλιάσετε την πλευρά του βουνού. Δεν έχει όλο αυτό το τμήμα αλυσίδες, αλλά τα πιο περίγραμμα εξαρτήματα κάνουν για την ασφάλειά σας.

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Σιόν Utah Trails Angels Landing

Angels Landing — μία από τις καλύτερες πεζοπορίες στη Σιών!

Δεν θα έλεγα ότι το μονοπάτι Angels Landing είναι για όλους, αλλά αν σας αρέσει η περιπέτεια, η φωτογραφία και η αδρεναλίνη, τότε σίγουρα προσθέστε το στη λίστα σας!

Η τελική θέα στο Angels Landing σάς προσφέρει μια πανοραμική θέα 360 μοιρών του φαραγγιού Zion, μαζί με τους μικροσκοπικούς δρόμους και τα λεωφορεία μεταφοράς από κάτω, και μπορείτε ακόμη και να κοιτάξετε κάτω τη γιγάντια κορυφή που μόλις ανεβήκατε.

Είναι εύκολα μια από τις καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion, αλλά είναι επίσης μια από τις αγαπημένες μου απόψεις σε οποιαδήποτε πεζοπορία έχουμε κάνει ποτέ στα ταξίδια μας σε όλο τον κόσμο.

Απόσταση: 4,5 μίλια (7,2 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Ανύψωση Υψόμετρο: 1.500 πόδια (460 μ.)
Δυσκολία: Δύσκολη

Διαβάστε περισσότερα: Angels Landing Hike

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Σιόν Utah Trails Angels Landing

Η πιο τρελή θέα στην πεζοπορία Angels Landin

2. Μονοπάτι Σημείου Παρατήρησης

Το μονοπάτι Observation Point είναι λίγο υποτιμημένο, αλλά είναι εύκολα μια από τις καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion. Αυτό σας οδηγεί σε μια άποψη πάνω από το φαράγγι του Zion και ολόκληρο το πάρκο.

Μπροστά σας απλώνονται πολλά από τα καλύτερα αξιοθέατα της Σιών, όπως ο Μεγάλος Λευκός Θρόνος, το Βουνό του Καθεδρικού Ναού και το Angels Landing. Μπορούσαμε να δούμε ακόμη και τους μικροσκοπικούς ανθρώπους να κάνουν πεζοπορία στην κορυφή του Angels Landing, και οι δρόμοι και τα λεωφορεία μοιάζουν με παιχνίδια στο βάθος.

Το υψόμετρο εδώ στο Σημείο Παρατήρησης είναι πάνω από 700 πόδια πάνω από την Προσγείωση των Αγγέλων, επομένως έχετε πραγματικά μια πανοραμική θέα του Εθνικού Πάρκου Zion.

Οι καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion Utah Trails Observation Point East Mesa

Σημείο Παρατήρησης — μία από τις καλύτερες πεζοπορίες της Σιών

Είναι φανταστικό τοπίο και δεδομένου ότι αυτή η πεζοπορία είναι λιγότερο δημοφιλής από άλλα μέρη στη Σιών, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως τη μοιραστείτε με τεράστια πλήθη όπως στο The Narrows.

Στην πραγματικότητα, αν πάτε νωρίς μια καθημερινή, μπορεί να έχετε τη θέση για τον εαυτό σας, εκτός από μερικά τσιπούνια που τρέχουν τριγύρω ψάχνοντας για σνακ.

Το κύριο μονοπάτι για αυτήν την πεζοπορία έκλεισε ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης πτώσης βράχου το 2019 που εξάλειψε μέρος του μονοπατιού και τις μετακινήσεις.

Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση στο Σημείο Παρατήρησης από το μονοπάτι East Mesa, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια ευκολότερη πεζοπορία ούτως ή άλλως. Από αυτή τη διαδρομή είναι μια σχετικά σύντομη και απλή πεζοπορία με εκπληκτική θέα στο τέλος, οπότε οπωσδήποτε προσθέστε τη στη λίστα σας!

Απόσταση: 7 μίλια (11 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο: 700 πόδια (215 m)
Δυσκολία: Εύκολη / Μέτρια

Διαβάστε περισσότερα: Μονοπάτι Σημείου Παρατήρησης

Οι καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion Utah Trails Observation Point East Mesa

Μονοπάτι σημείου παρατήρησης στο εθνικό πάρκο Zion

3. Τα στενά

Φυσικά πρέπει να αναφέρω τη μητέρα όλων των αυλακώσεων, το Zion Narrows!

Αυτό είναι ένα γιγάντιο φαράγγι με τείχη ύψους χιλίων ποδιών και μέσα από αυτό ρέει ο ποταμός Virgin. Η πεζοπορία στα στενά περιλαμβάνει περπάτημα στο νερό και αν πάτε σε όλο το μήκος είναι συνολικά 16 μίλια.

Τα καλά νέα είναι ότι το Narrows είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης γιατί δεν χρειάζεται να κάνετε πεζοπορία μέχρι το τέλος του φαραγγιού. Μπορείτε να σταματήσετε και να γυρίσετε όποτε θέλετε.

Είναι δυνατό να κάνετε πεζοπορία σε ολόκληρο το Narrows σε μια ολόκληρη μέρα, εάν λάβετε άδεια εκ των προτέρων, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς πηγαίνουν εν μέρει και μετά γυρίζουν πίσω (δεν απαιτείται άδεια για αυτό).

Τα κακά νέα είναι ότι οι Narrows γίνονται εξαιρετικά δημοφιλείς. Τα πλήθη κάπως μας το κατέστρεψαν. Εάν θέλετε πραγματικά να δείτε τα Στενά χωρίς πλήθη, θα συνιστούσα να πάρετε μια άδεια και να κάνετε πεζοπορία από την κορυφή προς τα κάτω. Διαφορετικά, μπορεί να θέλετε να πάτε σε μια από τις άλλες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion.

Απόσταση: 9 – 16 μίλια (14 – 25 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Ανύψωση Υψόμετρο: Ελάχιστη
Δυσκολία: Εύκολη / Μέτρια

Οι καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion Utah Trails The Narrows

Το Narrows είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πεζοπορίες της Σιών

 

Οι καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion Utah Trails The Narrows

Τεράστια τείχη φαραγγιών του Σιόν Στενά

4. Μονοπάτι με θέα στο φαράγγι της Σιόν

Το Canyon Overlook Trail είναι μια από τις πιο σύντομες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion, αλλά η θέα στο τέλος είναι υπέροχη.

Αυτή η πεζοπορία μπορεί να γίνει από οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς και από μεγαλύτερους. Υπάρχουν ορισμένα τμήματα με απότομη πτώση, αλλά τα πιο επικίνδυνα μέρη προστατεύονται με ένα στιβαρό μεταλλικό κιγκλίδωμα, οπότε δεν είναι ποτέ πολύ τρομακτικό.

Η αρχή αυτής της πεζοπορίας είναι στην πραγματικότητα το πιο δύσκολο κομμάτι, γιατί πρέπει να ανεβείτε μερικές σκάλες. Παρόλο που είναι μια πολύ σύντομη πεζοπορία, θα θελήσετε να φέρετε νερό. Υπάρχουν μερικά σκιερά σημεία κατά μήκος του μονοπατιού, συμπεριλαμβανομένης μιας ρηχής σπηλιάς ή κόγχης, αλλά μεγάλο μέρος του μονοπατιού είναι στον ήλιο.

Στο τέλος, έχετε μνημειακή θέα στο φαράγγι της Σιών. Είναι σχεδόν παρόμοιο με την τελική θέα στην κορυφή του Angels Landing, αλλά με λιγότερη δουλειά!

Απόσταση: 1 μίλι (1,6 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο: 200 πόδια (60 m)
Δυσκολία: Εύκολο

Μονοπάτι με θέα στο Canyon

Το Canyon Overlook Trail είναι μια σχετικά εύκολη πεζοπορία στη Σιών

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion, Utah Canyon Overlook Trail

Η τελική θέα στο Canyon Overlook Trail

5. Pa’rus Trail

Αν ψάχνετε για σύντομες, επίπεδες και εύκολες πεζοπορίες στη Σιόν, το μονοπάτι Pa’rus είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Αυτό είναι πολύ εύκολο να φτάσετε επειδή είναι ακριβώς δίπλα στην κατασκήνωση, το κέντρο επισκεπτών Zion και τον κύριο χώρο στάθμευσης.

Το Pa’rus Trail είναι η μόνη πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Zion που είναι ανοιχτή για ποδήλατα και κατοικίδια και είναι επίσης ένα από τα μοναδικά μονοπάτια που είναι πλήρως προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια.

Αυτή η πλακόστρωτη πεζοπορία ακολουθεί τον ποταμό Virgin και συχνά μπορείτε να δείτε αγριολούλουδα και ελάφια. Μην περιμένετε τίποτα πολύ δραματικό ή συγκλονιστικό, αλλά είναι ήσυχο και ευχάριστο, με υπέροχη θέα στο φαράγγι του Σιόν και τον Φύλακα.

Κατά μήκος του μονοπατιού, υπάρχουν εκθέματα που εξηγούν λίγο την ιστορία και τη γεωλογία του Εθνικού Πάρκου Zion. Ωστόσο, υπάρχει πολύ λίγη σκιά, οπότε αν πάτε το καλοκαίρι, το πρωί ή το βράδυ είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε αυτή την πεζοπορία και να νικήσετε τη ζέστη.

Απόσταση: 3,2 μίλια (5,1 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο Κέρδος: Ελάχιστη
Δυσκολία: Εύκολο

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion Utah Parus Trail Easy

Pa’rus Trail — μία από τις αγαπημένες μας εύκολες πεζοπορίες στη Σιόν!

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion Utah Parus Trail Easy

Θέα στο Pa’rus Trail χωρίς κόσμο

6. Riverside Walk

Το Riverside Walk είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να δείτε όψεις παρόμοιες με το Zion Narrows, αλλά χωρίς τόση προσπάθεια. Αυτή είναι μια εύκολη οικογενειακή βόλτα, επομένως είναι προσβάσιμη για αναπηρικά αμαξίδια και ιδανική για παιδιά.

Ολόκληρο το μονοπάτι είναι ασφαλτοστρωμένο και δεν χρειάζεται να περπατήσετε μέσα από νερό, σε αντίθεση με τα Στενά. Κατά μήκος του δρόμου, μπορείτε να δείτε τσιπούλια, σκίουρους και ελάφια, καθώς και εντυπωσιακή θέα στα γιγάντια τείχη του φαραγγιού. Είναι σαν μια προεπισκόπηση του Zion Narrows. Άλλωστε, το Riverside Walk είναι το σημείο πρόσβασης για τους Στενά!

Αυτή είναι μια δημοφιλής πεζοπορία, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, είναι καλύτερο να πάτε νωρίτερα την ημέρα. Υπάρχει επίσης πολλή σκιά εκείνη την ώρα.

Απόσταση: 2 μίλια (3,2 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο Κέρδος: Ελάχιστη
Δυσκολία: Εύκολο

Οι καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion Utah Trails Riverside Walk

Το Riverside Walk είναι μια από τις πιο εύκολες πεζοπορίες στη Σιόν — εξαιρετικό για όλες τις ηλικίες!

Squirrel Animal Wildlife Riverside Walk    Riverside Walk

7. Το μετρό

Το Subway είναι μια προκλητική και ημι-τεχνική ημερήσια πεζοπορία όπου μπορείτε να μπείτε σε ένα μοναδικό φαράγγι αυλακώσεων που μοιάζει λίγο με σήραγγα του μετρό. Απαιτούνται άδειες, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο του NPS εδώ .

Αυτή η πεζοπορία μοιάζει κάπως με μια πιο έντονη εκδοχή των Στενών και περιλαμβάνει κολύμπι, βόλτα, σκάμπλι και αναρρίχηση. Επιβραβεύεστε με μερικές από τις πιο μοναδικές προβολές στη Zion και οι άδειες διαχειριζόμενης πρόσβασης σημαίνουν ότι δεν θα χρειαστεί να τις μοιραστείτε με πλήθη!

Απόσταση: 9 μίλια (15 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Ανύψωση Υψόμετρο: 1.300 πόδια (400 μ.)
Δυσκολία: Δύσκολη

8. The Watchman Trail

Το μονοπάτι Watchman είναι μια άλλη ωραία πεζοπορία στην οποία μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα (χωρίς λεωφορείο) περπατώντας από το κέντρο επισκεπτών της Zion ή τους χώρους κατασκήνωσης. Αυτή η πεζοπορία έχει εκπληκτική θέα στη Σιών και στην εμβληματική κορυφή του βουνού, γνωστή ως Watchman.

Όπως πολλές από τις καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion, η δυσκολία του Παρατηρητηρίου εξαρτάται πραγματικά από το πότε θα πάτε. Στη μέση μιας καλοκαιρινής μέρας, η ζέστη μπορεί να είναι βασανιστική. Εκτός από αυτό, τα παιδιά μπορούν να κάνουν αυτή την πεζοπορία μια χαρά.

Το μονοπάτι ξεκινάει επίπεδη, αλλά στη συνέχεια υπάρχει αρκετός ανηφορικός περπάτημα, οπότε είναι σίγουρα πιο ευχάριστο αν πάτε το πρωί ή το βράδυ όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο κρύες.

Απόσταση: 3 μίλια (5 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο: 600 πόδια (180 m)
Δυσκολία: Εύκολη / Μέτρια

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion Utah Watchman Trail

Watchman Trail — μία από τις καλύτερες πεζοπορίες στη Σιόν

Παρατηρητής Trail

Κοιτάζοντας πίσω προς το φαράγγι της Σιών

9. Αυλή των Πατριαρχών

Αυτός είναι ένας πολύ γρήγορος και εύκολος περίπατος 5 λεπτών με υπέροχη θέα στα τρία βουνά της Σιών που ονομάστηκαν από τους Βιβλικούς πατριάρχες: τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ. Ονομάστηκαν από έναν μεθοδιστή λειτουργό που εμπνεύστηκε από το τοπίο του φαραγγιού της Σιών το 1916.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το βρουν λίγο απογοητευτικό επειδή είναι σχεδόν πολύ σύντομο για να το ονομάσουμε πεζοπορία, αλλά γιατί να μην το βγάλετε άουτ αφού είναι τόσο σύντομο; Η θέα είναι καταπληκτική!

Το Court of the Patriarchs είναι η 4η στάση του συστήματος λεωφορείων Zion, επομένως είναι εύκολο να το επισκεφτείτε καθώς μπαίνετε στο πάρκο το πρωί ή όταν βγαίνετε από το πάρκο αργότερα μέσα στην ημέρα.

Δικαστήριο των Πατριαρχών Αβραάμ Ισαάκ Ιακώβ

Οι τρεις πατριάρχες της Σιών: Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ

 

10. Hidden Canyon Trail

Το Hidden Canyon είναι μια άλλη υποτιμημένη πεζοπορία στη Σιών με εκπληκτική θέα και όχι τόσο κόσμο όσο οι υπερπαραγωγικές πεζοπορίες όπως το Narrows. Υπάρχει ακόμη και μια φυσική αψίδα στο τέλος του μονοπατιού.

Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό αν φοβάστε τα ύψη και έχει ένα τμήμα αλυσίδας με απότομες αποβολές που θυμίζουν Angels Landing. Γενικά, δεν είναι τόσο μακρύ ή τόσο δύσκολο όσο το Angels Landing, αλλά αυτή η πεζοπορία μπορεί να μην είναι καλή για να φέρεις τα παιδιά.

Δυστυχώς, αυτό το μονοπάτι έκλεισε λόγω πτώσης βράχου το 2018 και έκτοτε παραμένει κλειστό. Παρακολουθήστε τον ιστότοπο του NPS για ενημερώσεις και ελπίζουμε ότι θα ανοίξει ξανά πριν από πολύ καιρό!

Απόσταση: 3 μίλια (5 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο: 1.000 πόδια (300 μ.)
Δυσκολία: Μέτρια

11. Μονοπάτι Taylor Creek

Το Taylor Creek Trail είναι μια υποτιμημένη και υπέροχη πεζοπορία στο τμήμα Kolob Canyons του Εθνικού Πάρκου Zion. Διαθέτει δύο ιστορικές καμπίνες, ένα μαγευτικό φαράγγι και μια διπλή αψίδα.

Λάβετε υπόψη ότι τα φαράγγια Kolob δεν βρίσκονται στο ίδιο τμήμα του πάρκου με το Zion Canyon, επομένως χρειάζεται περίπου 1 ώρα οδήγησης για να φτάσετε εδώ από το Springdale, αλλά αξίζει τον κόπο αν θέλετε να δείτε τη λιγότερο τουριστική πλευρά του Σιών.

Οι καμπίνες σε αυτό το μονοπάτι κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1930, πριν το Kolob συμπεριληφθεί στα όρια του εθνικού πάρκου. Ένα από αυτά, που ονομάζεται Larson Cabin, είναι εξαιρετικά φωτογενές και μπορείτε να το φτάσετε σε περίπου 20-30 λεπτά από το μονοπάτι.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε ολόκληρη την πεζοπορία σε λίγες ώρες, και είναι αρκετά επίπεδο συνολικά, ώστε να το κάνουν και τα παιδιά. Είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion!

Απόσταση: 5 μίλια (8 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο: 600 πόδια (180 μ.)
Δυσκολία: Εύκολο

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion, Utah Taylor Creek Trail Kolob Canyons

Μονοπάτι Taylor Creek – μια από τις καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion

 

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion, Utah Taylor Creek Trail Kolob Canyons

Αυτή η φωτογενής καμπίνα βρίσκεται στο τμήμα Kolob Canyons του πάρκου

 

12. Timber Creek Overlook Trail

Αυτή είναι μια σύντομη και εύκολη μικρή πεζοπορία στα φαράγγια Kolob που σας προσφέρει υπέροχη θέα σε μια λιγότερο ταξιδεμένη πλευρά του Εθνικού Πάρκου Zion.

Και πάλι, αυτή η πεζοπορία είναι μέρος του Kolob Canyons, το οποίο δεν βρίσκεται στο ίδιο τμήμα του πάρκου με το Zion Canyon, επομένως χρειάζεται περίπου 1 ώρα οδήγησης για να φτάσετε εδώ από το Springdale, αλλά αξίζει τον κόπο!

Το Timber Creek βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σημείο θέασης και μπορείτε να φτάσετε στο τέλος του μονοπατιού σε περίπου 15 λεπτά ή λιγότερο. Είναι διασκεδαστικό και για τα παιδιά και η ανταμοιβή στην τελευταία άποψη είναι απλά εκπληκτική.

Distance: 1 mile (1.6 km) roundtrip
Elevation Gain: 250 feet (75 m)
Difficulty: Easy

Οι καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion Utah Timber Creek Overlook Trail Kolob Canyons

Timber Creek Overlook in the Kolob Canyons section of Zion

 

13. La Verkin Creek Trail

The La Verkin Creek Trail is one of the best Zion hikes in the Kolob Canyons, but it’s also a fair challenge. This is a long day hike, and it can take upwards of 7-10 hours roundtrip, depending on your pace. Come prepared, and bring more water than you think you’ll need.

The final destination of this hike is a view of the Kolob Arch, which is interesting because it’s one of the longest natural arches in the world. The span is more than 287 feet (87 meters), which makes it just barely shorter than the Landscape Arch in Arches National Park.

Κατά μήκος του μονοπατιού La Verkin Creek, έχετε επίσης υπέροχη θέα στα φαράγγια και τους γύρω βράχους. Συνολικά, είναι μια υπέροχη ημερήσια πεζοπορία χωρίς τα πλήθη που μπορεί να δείτε σε μερικά από τα πιο διάσημα μονοπάτια πεζοπορίας της Zion!

Απόσταση: 15 μίλια (25 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο: 1.700 πόδια (515 m)
Δυσκολία: Μέτρια / Σκληρή

Colob Canyon με θέα στη Γιούτα

Τα εντυπωσιακά φαράγγια Kolob της Σιών

 

Περισσότερες μεγάλες πεζοπορίες κοντά στο Εθνικό Πάρκο Zion

14. Red Hollow Slot Canyon

Το Red Hollow Slot Canyon είναι μια σύντομη και εύκολη πεζοπορία στο Orderville της Γιούτα, όχι πολύ μακριά από τα εθνικά πάρκα Zion και Bryce. Μπορείτε να φτάσετε στο μονοπάτι σε περίπου 1 ώρα οδήγηση από το Springdale.

Αυτή είναι μια πολύ φωτογενής πεζοπορία, με ωραία κόκκινα χρώματα βράχου και απότομους τοίχους φαραγγιών. Ως μπόνους, το Red Hollow Canyon είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για παιδιά.

Υπάρχει μια πολύ σφιχτή σχισμή που είναι ιδανική για καμινάδα ή στέλεχος , όπου τοποθετείτε την πλάτη σας στον έναν τοίχο και μετά πιέζετε τα πόδια σας στον άλλο τοίχο για να διασχίσετε το κενό. Αυτός ο τύπος ελιγμών ήταν νέος για εμάς, αλλά διασκεδάσαμε πολύ μαθαίνοντας πώς να το κάνουμε.

Συνολικά, αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα μας φαράγγια κουλοχέρηδων στη Γιούτα!

Απόσταση: 1 μίλι (1,6 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο: 100 πόδια (30 m)
Δυσκολία: Εύκολο

Διαβάστε περισσότερα: Red Hollow Slot Canyon

Red Hollow Slot Canyon Πεζοπορία στο Orderville Utah

Red Hollow Slot Canyon Πεζοπορία στο Orderville Utah    Red Hollow Slot Canyon Πεζοπορία στο Orderville Utah

15. Φαράγγι Spring Creek

Το Spring Creek Canyon είναι ένα άλλο ωραίο φαράγγι με αυλακώσεις δίπλα στη μικρή πόλη Kanarra, που απέχει λιγότερο από 1 ώρα από το Εθνικό Πάρκο Zion.

Αυτό είναι μια αρκετά εύκολη πεζοπορία και έχει έντονα κοκκινωπό-πορτοκαλί χρώματα που μπορούν να είναι πραγματικά εκπληκτικά με τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός.

Κάναμε το Spring Creek μια καθημερινή και το μονοπάτι ήταν σχεδόν τελείως άδειο, οπότε αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να το κάνει!

Απόσταση: 5,5 μίλια (8,8 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο Κέρδος: Ελάχιστη
Δυσκολία: Εύκολο

Spring Creek Slot Canyon

Spring Creek Slot Canyon    Spring Creek Slot Canyon

16. Πάνω από το Canyon & Falls

Το φαράγγι των αυλακώσεων Kanarra Creek είναι μοναδικό για την ύπαρξη δύο καταρρακτών στο φαράγγι και απέχει μόλις 1 ώρα οδικώς από το Εθνικό Πάρκο Zion. Είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες μας πεζοπορίες στην περιοχή Zion!

Ο πρώτος καταρράκτης βρίσκεται κοντά στην αρχή του φαραγγιού των αυλακώσεων και είναι εύκολο να περάσεις χάρη σε μια νέα μεταλλική σκάλα που μόλις εγκαταστάθηκε από την πόλη Kanarraville. Ο δεύτερος καταρράκτης εμφανίζεται λίγο αργότερα.

Συνολικά, πιθανότατα θα βαθμολόγηζα αυτή την πεζοπορία ως εύκολη, παρόλο που είναι λίγο μεγαλύτερη και έχει μεγαλύτερη υψομετρική αύξηση από πολλά από τα φαράγγια αυλακώσεων στη Γιούτα.

Σήμερα πρέπει να πληρώσετε για μια άδεια για να κάνετε την πεζοπορία στον κολπίσκο Kanarra λόγω της δημοτικότητάς του και υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων αδειών ανά ημέρα. Αυτά ξεπουλάνε συχνά, οπότε θα θέλετε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων.

Απόσταση: 4 μίλια (6,5 χλμ.) μετ’ επιστροφής
Υψόμετρο: 650 πόδια (200 m)
Δυσκολία: Εύκολο

Canary Creek Falls Slot Canyon    Canary Creek Falls Slot Canyon

Canary Creek Slot Canyon

Τα υπέροχα τείχη του Canara Creek Slot Canyon

 

Οι καλύτερες σύντομες και εύκολες πεζοπορίες στη Σιόν

Αν ψάχνετε κυρίως για σύντομες και εύκολες πεζοπορίες στη Σιόν, ακολουθούν μερικές κορυφαίες προτάσεις:

 • Μονοπάτι Canyon Overlook — 1 μίλι (1,6 χλμ.) μετ’ επιστροφής
 • Αυλή των Πατριαρχών — 0,2 μίλια (0,3 χλμ.) μετ’ επιστροφής
 • Μονοπάτι Pa’rus — 3,2 μίλια (5,1 χλμ.) μετ’ επιστροφής
 • Riverside Walk — 2 μίλια (3,2 χλμ.) μετ’ επιστροφής
 • Μονοπάτι Taylor Creek – 5 μίλια (8 χλμ.) μετ’ επιστροφής
 • Μονοπάτι Timber Creek Overlook — 1 μίλι (1,6 χλμ.) μετ’ επιστροφής
 • Μονοπάτι Watchman — 3 μίλια (5 χλμ.) μετ’ επιστροφής

Όλα αυτά τα μονοπάτια Zion θα είναι αρκετά εύκολα για τους περισσότερους πεζοπόρους και πολλά από αυτά είναι κατάλληλα για ηλικιωμένους ή οικογένειες με παιδιά. Οι καλύτερες πεζοπορίες προσβάσιμες σε αναπηρικά αμαξίδια είναι το Pa’rus Trail και το Riverside Walk.

Parus Trail Easy Short

Το μονοπάτι Pa’rus είναι ωραίο αν ψάχνετε για εύκολες πεζοπορίες στη Σιόν

 

Slot Canyon Πεζοπορίες κοντά στο Εθνικό Πάρκο Zion

Υπάρχουν πολλά καλά φαράγγια αυλακώσεων κοντά στο Εθνικό Πάρκο Zion, και είναι δυνατό να συνδυάσετε ένα ή δύο από αυτά με μια επίσκεψη στο πάρκο.

Ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγη οδήγηση, αλλά αξίζει τον κόπο!

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα φαράγγια αυλακώσεων Zion:

 • The Narrows (μέσα στο Εθνικό Πάρκο Zion)
 • Keyhole Canyon (μέσα στο Εθνικό Πάρκο Zion)
 • The Subway (μέσα στο Εθνικό Πάρκο Zion)
 • Red Hollow Canyon (30 μίλια ανατολικά της Σιών)
 • Red Canyon Kanab (40 μίλια ανατολικά της Σιών)
 • Φαράγγι Spring Creek (45 μίλια βορειοδυτικά της Σιών)
 • Kanarra Creek & Falls (45 μίλια βορειοδυτικά της Σιών)
 • Buckskin Gulch & Wire Pass (90 μίλια ανατολικά της Σιών)
 • Willis Creek Slot Canyon (100 μίλια βορειοανατολικά της Σιών)

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα φαράγγια αυλακώσεων κοντά στη Σιών. Με λίγη εξερεύνηση, ίσως μπορέσετε να βρείτε και άλλους!

Χάρτης των καλύτερων πεζοποριών της Σιών

Ακολουθεί ένας χάρτης με πεζοπορίες στη Σιόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προγραμματίσετε το δικό σας οδικό ταξίδι. Ένα πιο ανοιχτό χρώμα χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει μερικές ωραίες πεζοπορίες που βρίσκονται έξω από το Εθνικό Πάρκο Zion, αλλά ακόμα κοντά σε αυτό και αρκετά κοντά για να φτάσετε με λίγη οδήγηση.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στα εικονίδια για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος, αλλά έχετε υπόψη ότι ορισμένες από τις τοποθεσίες σε αυτόν τον χάρτη μπορεί να είναι κατά προσέγγιση.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εύρεσης των ακριβών μονοπατιών για αυτά τα μονοπάτια πεζοπορίας Zion, μπορείτε να δείτε τους μεμονωμένους ταξιδιωτικούς οδηγούς μου για κάθε πεζοπορία.

Όπως πάντα, θυμηθείτε να διατηρείτε το μονοπάτι καθαρό, να είστε προσεκτικοί με τους άλλους πεζοπόρους και να μην αφήνετε κανένα ίχνος . Ευχαριστώ και καλά ταξίδια!

αεροπορικά εισιτήρια για όλους – TicketsWe Sky scanner

Διαβάστε επίσης :Αεροπορικά εισιτήρια για Στοκχόλμη

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Annecy, Γαλλία (Ένας ταξιδιωτικός οδηγός)

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπόρα Μπόρα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

17 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο νησί της Αρούμπα (διασκέδαση, παιδιά, ζευγάρια)

Τα 11 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Πόλη του Μεξικού το 2023

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.