You are currently viewing Οι καλύτερες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης το 2023 (Κριτικές και συμβουλές)

Οι καλύτερες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης το 2023 (Κριτικές και συμβουλές)

Συμβουλές για την ασφάλεια του ταξιδιού

Η επιλογή ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να είναι ένα πολύ συγκεχυμένο μέρος του προγραμματισμού του διεθνούς ταξιδιού σας. Αξίζει τα έξοδα; Ποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν την καλύτερη κάλυψη;

Η λήψη κάποιας ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος του προγραμματισμού ενός ταξιδιού σε χώρες του εξωτερικού. Πολλές εταιρείες τακτικής ασφάλισης υγείας δεν καλύπτουν πολλά (αν μη τι άλλο) όταν ταξιδεύετε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσετε ένα αποκλειστικό πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να καλύψουν ένα μείγμα έκτακτων ιατρικών περιστατικών, ατυχημάτων, κλοπής προσωπικής περιουσίας, ασθένειας, ακόμη και ακύρωσης ή διακοπών ταξιδιού. Είναι απλώς μια έξυπνη επιλογή αν θέλετε να ταξιδέψετε με ασφάλεια αυτές τις μέρες.

Αλλά το καλύτερο μέρος είναι ότι τα αξιοπρεπή σχέδια μπορεί να κοστίζουν μόνο λίγα δολάρια την ημέρα.

Μετά από 10 χρόνια ταξιδιού, μου συνέβησαν αρκετά περιστατικά στο δρόμο (Δάγκειος πυρετός, κλεμμένη κάμερα, τηλέφωνο κ.λπ.) Έτσι δεν ταξιδεύω ποτέ χωρίς ασφάλεια για να με προστατεύει από αυτές τις απροσδόκητες καταστάσεις.

Ο στόχος μου με αυτόν τον οδηγό ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι να σας βοηθήσω να περιορίσετε τις συντριπτικές επιλογές εκεί έξω — και να επιλέξετε κάποια καλή ταξιδιωτική ασφάλιση είτε ταξιδεύετε για 2 εβδομάδες είτε για 6 μήνες.

Είδη Ταξιδιωτικής Ασφάλισης

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά είδη ταξιδιωτικής ασφάλισης και ορισμένα προγράμματα καλύπτουν περισσότερα από άλλα.

Θα πρέπει να κάνετε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σας πριν επιλέξετε ένα σχέδιο. Είστε ταξιδιώτης μικρής διάρκειας που θα φύγετε για μια ή δύο εβδομάδες; Ή είστε μακροπρόθεσμος ταξιδιώτης που αναχωρεί για 6 μήνες ή περισσότερο;

Κουβαλάτε πολύ ακριβό εξοπλισμό φωτογραφίας/υπολογιστή ή όχι;

Θα σας καλύψει η τρέχουσα ασφάλιση υγείας σας στο εξωτερικό; Πόσο θα καλύψει; Περιλαμβάνει ιατρική εκκένωση; Έχετε προϋπάρχουσες συνθήκες;

Είστε ο τύπος του ατόμου που κάνει κράτηση για ξενοδοχεία/πτήσεις/δραστηριότητες εκ των προτέρων; Ή μήπως απλά το φτερά και πληρώνετε για αυτές τις υπηρεσίες καθώς τις χρησιμοποιείτε; Ανησυχείτε ότι το ταξίδι σας μπορεί να ακυρωθεί;

Ταξιδιωτική Ιατρική Ασφάλιση είναι κάλυψη για ατυχήματα, τραυματισμούς, ασθένεια ή επισκέψεις στο νοσοκομείο ενώ λείπετε από το σπίτι.

Ασφάλιση Ιατρικής Εκκένωσης είναι κάλυψη για επείγουσα μεταφορά (συχνά μέσω αεροπλάνου) σε μεγάλο νοσοκομείο για καλύτερη θεραπεία.

Ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού είναι κάλυψη για απροσδόκητες διακοπές στα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Ασφάλιση αποσκευών/περιουσίας είναι κάλυψη για κλοπή ή ζημιά στον εξοπλισμό σας ενώ ταξιδεύετε.

Οι καλύτερες επιλογές ταξιδιωτικής ασφάλισης το 2023

Βραχυπρόθεσμη ταξιδιωτική ασφάλιση

SafetyWing

SafetyWing

Το SafetyWing είναι μια φανταστική επιλογή οικονομικής ταξιδιωτικής ασφάλισης για ταξιδιώτες. Προσφέρουν την ευελιξία να αγοράσετε ένα πρόγραμμα πριν ή μετά την έναρξη του ταξιδιού σας. Τα σχέδια ξεκινούν από μόνο 40 $ το μήνα και περιλαμβάνουν και κλοπή προσωπικής περιουσίας!

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν επίσης να σας καλύψουν στη χώρα σας ή ένα εξαρτώμενο παιδί που ταξιδεύει μαζί σας. Αυτό είναι ωραίο για ψηφιακούς νομάδες και οικογένειες που ταξιδεύουν με παιδιά.

Πλεονεκτήματα

 • Βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες πολιτικές
 • Πολύ οικονομικά σχέδια
 • Καλύπτει άτομα έως 69 ετών
 • Καλύπτει το COVID-19
 • Καλύπτει τα παιδιά δωρεάν
 • Ηλεκτρονική κατάθεση αξίωσης

Μειονεκτήματα

 • Βασική κάλυψη έκτακτης ανάγκης
 • Περιορισμένη κάλυψη για προσωπικά αντικείμενα
 • Περιορισμένη κάλυψη για δραστηριότητες περιπέτειας
 • Καλύπτει μόνο διακοπές ταξιδιών
 • 250 $ με έκπτωση

World Nomads

World Nomads Insurance

Το World Nomads ειδικεύεται στη βραχυπρόθεσμη ταξιδιωτική κάλυψη, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής, και είναι πολύ δημοφιλής στους ταξιδιώτες. Τα χρησιμοποιούσα για χρόνια πριν αποφασίσω να πάρω μακροπρόθεσμη ασφάλεια τύπου εκπατρισμού.

Η αγορά ασφάλισης με το World Nomads για τις επόμενες διακοπές σας είναι γρήγορη και εύκολη. Μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε ένα πρόγραμμα με ελάχιστη προειδοποίηση. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε την κάλυψη στο διαδίκτυο από οπουδήποτε.

Υγειονομική κάλυψη παγκοσμίως: Ναί.
Κάλυψη στο σπίτι: Οχι.
Ιατρική εκκένωση: Ναί.
Ακύρωση ταξιδιού: Ναί.
Ασφάλιση κλοπής/φθοράς: Ναί. (όριο 500 $ ανά είδος)

Μακροχρόνια Ασφάλιση Ψηφιακών Νομάδων & Εξπατομένων

Επειδή είμαι ψηφιακός νομάδας και ταξιδεύω με εξοπλισμό φωτογραφικής μηχανής χιλιάδων δολαρίων για δουλειά, έχω μια πιο μακροπρόθεσμη νοοτροπία ταξιδιωτικής ασφάλισης. Χρησιμοποιώ ένα αποκλειστικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας για μετανάστες, σε συνδυασμό με ένα συμβόλαιο εργαλείων για επαγγελματίες φωτογράφους.

Αυτό το μείγμα είναι πιο ακριβό από μια πολιτική World Nomads, αλλά λειτουργεί καλύτερα για τον μακροπρόθεσμο τρόπο ζωής μου στα ταξίδια.

IMG Global

Αυτό το πρόγραμμα ειδικεύεται στη μακροπρόθεσμη παγκόσμια ιατρική κάλυψη, αλλά δεν καλύπτει κλοπή ή ακύρωση ταξιδιού. Περιλαμβάνεται η κάλυψη εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά για να πληροίτε τις προϋποθέσεις πρέπει να περάσετε τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο ζώντας στο εξωτερικό. Μπορείτε να επιλέξετε μια έκπτωση από $250-$10.000.

Υγειονομική κάλυψη παγκοσμίως: Ναί.
Κάλυψη στο σπίτι: Ναί.
Ιατρική εκκένωση: Ναί.
Ακύρωση ταξιδιού: Οχι.
Ασφάλιση κλοπής/φθοράς: Οχι.
Παράδειγμα απόσπασμα: Παγκόσμιος χρυσός (πολιτική 1 έτους) = 74 $/μήνα με έκπτωση 1000 $

HTH παγκοσμίως

Πλήρης διεθνής ιατρική ασφάλιση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν υπάρχουν όρια για το πόσο καιρό βρίσκεστε στις ΗΠΑ. Η έκπτωση παραιτείται για τακτικούς ιατρικούς ελέγχους. Εξαιρετική ασφάλιση, αλλά ακριβή. Σέρι από OttsWorld.com είναι ευχαριστημένος πελάτης.

Υγειονομική κάλυψη παγκοσμίως: Ναί.
Κάλυψη στο σπίτι: Ναί.
Ιατρική εκκένωση: Ναί.
Ακύρωση ταξιδιού: Οχι.
Ασφάλιση κλοπής/φθοράς: Οχι.
Παράδειγμα απόσπασμα: Global Citizen (Πολιτική 1 έτους) = 269 $/μήνα με έκπτωση 1000 $

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Περισσότερες Ασφαλιστικές Επιλογές

Η τρέχουσα ασφάλιση υγείας σας

Έχετε ήδη τακτική ασφάλιση υγείας στη χώρα σας; Ελέγξτε για να δείτε εάν παρέχουν κάλυψη διεθνώς. Εάν το κάνουν, μπορεί να μην χρειαστείτε τίποτα άλλο.

Ασφάλιση ιδιοκτητών ή ενοικιαστών σπιτιού

Η ασφάλιση των ιδιοκτητών σπιτιού ή των ενοικιαστών μπορεί να καλύψει τα υπάρχοντά σας όταν ταξιδεύετε και σε ξένες χώρες. Καλέστε τους για να επαληθεύσετε τις λεπτομέρειες.

Ταξιδιωτική ασφάλιση πιστωτικής κάρτας

Πολλές ταξιδιωτικές πιστωτικές κάρτες περιλαμβάνουν συχνά κάποιες βασικές ασφάλειες ταξιδιού, κλοπής, ακόμη και ασφάλισης αυτοκινήτου (που είναι εξαιρετικό για την ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό). Καλέστε την εταιρεία της κάρτας σας για να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς καλύπτεται (ή όχι).

Χρειάζεστε ταξιδιωτική ασφάλιση;

Αυτή είναι η ερώτηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων – και τελικά μια προσωπική απόφαση. Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ταξιδεύουν χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση και σκέφτηκα να κάνω το ίδιο.

Αλλά μετά από πάνω από 10 χρόνια συνεχούς ταξιδιού, ακούγοντας ιστορίες τρόμου από άλλους ταξιδιώτες και μπλέκοντας ο ίδιος σε μερικές επικίνδυνες καταστάσεις — αν κάποιος ζητήσει τη γνώμη μου για το θέμα, απαντώ:

ΝΑΙ. Όλοι πρέπει να έχουν κάποιο είδος ασφάλισης υγείας/περιουσίας όταν ταξιδεύουν.

Γιατί; Γιατί συμβαίνουν πράγματα. Είτε πιστεύεις ότι θα γίνει είτε όχι. Παρά τα καλύτερα σχεδιασμένα σχέδιά σας και τα προληπτικά μέτρα σας. Σίγουρα, αν στραμπουλήξεις τον αστράγαλό σου, μπορεί να μην είναι μεγάλη υπόθεση.

Τι γίνεται όμως αν σκάσει η σκωληκοειδής απόφυση; Ή τρακάρει το λεωφορείο σας; Ή κολλάτε μια θανατηφόρα ασθένεια; Ή χρειάζεστε ιατρική εκκένωση μετά το σπάσιμο του ποδιού σας;

Αυτά τα πράγματα σίγουρα συμβαίνουν στους ταξιδιώτες από καιρό σε καιρό και μπορεί να σας κοστίσουν δεκάδες (ή εκατοντάδες) χιλιάδες δολάρια. Χωρίς ασφάλιση, είσαι βιδωμένος!

Η σύστασή μου βασίζεται στο να ακούω αμέτρητες ιστορίες καταστροφής από πρώτο χέρι από άλλους ταξιδιώτες, καθώς και τις δικές μου προσωπικές εμπειρίες.

Πού να μείνετε στην Ιταλία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Παραδείγματα Πραγματικής Ζωής

Ξέρω μια γυναίκα που ταξίδευε στην Κόστα Ρίκα που έπεσε από μια σκάλα, σπάζοντας το χέρι της. Δεν είχε ασφάλιση υγείας, έλαβε φρικτή θεραπεία στο τοπικό νοσοκομείο και βασικά κρατήθηκε όμηρος εκεί μέχρι να μπορέσει να πληρώσει τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ιατρικό λογαριασμό.

Ένα άλλο άτομο που γνωρίζω έχασε τα πάντα με τα οποία ταξίδευε όταν διέρρηξαν τον κλειδωμένο ξενώνα του στον Εκουαδόρ. Χωρίς ασφάλιση προσωπικής περιουσίας, θα χρειαζόταν να ξοδέψει χιλιάδες για να αντικαταστήσει όλο τον εξοπλισμό του.

Ένας άλλος φίλος προσβλήθηκε από ένα παράσιτο που τρώει σάρκα ενώ έκανε πεζοπορία στις ζούγκλες του Περού. Χρειάστηκε θεραπεία πολλών μηνών από εξειδικευμένους γιατρούς και μια πτήση ιατρικής εκκένωσης πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ημερομηνίες για φθηνά εισιτήρια: Πώς να πετύχετε τις καλύτερες προσφορές στην επόμενη πτήση σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Υποβολή Απαίτησης Ασφάλισης

Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι διαβόητες για την προσπάθειά τους να αποφύγουν την εξόφληση των απαιτήσεων. Η διεκδίκηση μπορεί να απαιτήσει λίγη δουλειά από την πλευρά σας, ανάλογα με την κατάσταση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να πληρώνεστε μέσω ταξιδιωτικής ασφάλισης:

 • Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την υποβολή αξίωσης, ανεβαίνετε πάντα στην εταιρική κλίμακα. Μιλήστε με έναν προϊστάμενο. Στη συνέχεια, μιλήστε με τον επόπτη του επόπτη. Δημοσιοποιήστε τα ζητήματα των αιτήσεών σας χρησιμοποιώντας τα Social Media, εάν χρειάζεται.
 • Καταγράψτε συνομιλίες. Στην αρχή κάθε τηλεφωνικής κλήσης, πείτε στο άλλο μέρος ότι ηχογραφείτε τη συνομιλία για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις αργότερα.
 • Όταν υποβάλλετε μια αναφορά στην αστυνομία οποιουδήποτε είδους, κρατήστε την ιστορία απλή. Όσο μεγαλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη είναι η αναφορά, τόσο πιο εύκολο είναι για τις ασφαλιστικές εταιρείες να βρουν ένα κενό για να αρνηθούν την απαίτησή σας.

ταξιδιωτική έμπνευση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πρόσθετες συμβουλές ταξιδιωτικής ασφάλισης

 • Διαβάστε πρώτα τα ψιλά γράμματα! Μάθετε για τι είστε καλυμμένοι. Για παράδειγμα, ορισμένες πολιτικές δεν καλύπτουν τα ακραία αθλήματα ή την κλοπή αντικειμένων χωρίς επίβλεψη.
 • Τραβήξτε φωτογραφίες ή βίντεο με όλο τον ταξιδιωτικό σας εξοπλισμό με σφραγίδα ημερομηνίας.
 • Αποθηκεύστε αντίγραφα PDF οποιωνδήποτε αγορών ταξιδιωτικού εξοπλισμού και νοσοκομειακών αποδείξεων. Κρατήστε και τα πρωτότυπα.
 • Σημειώστε τους σειριακούς αριθμούς, τους αριθμούς συμβολαίου και τα στοιχεία επικοινωνίας ασφάλισης.
 • Αποθηκεύστε αυτές τις πληροφορίες στο διαδίκτυο σε ένα ασφαλές, εύκολο στην πρόσβαση μέρος. χρησιμοποιώ Evernote. Μια άλλη καλή επιλογή είναι Dropbox ή Google Drive.
 • Υποβάλετε μια αναφορά στην αστυνομία αμέσως μετά από οποιαδήποτε κλοπή ή ατύχημα ενώ ταξιδεύετε.

Σε κανέναν δεν αρέσει να σκέφτεται την κλοπή ή τον τραυματισμό όταν είναι σε διακοπές, αλλά η απειλή είναι πραγματική και χωρίς καλή ταξιδιωτική ασφάλιση, ένα απροσδόκητο περιστατικό θα μπορούσε να καταστρέψει το υπόλοιπο της χρονιάς. Μην ταξιδεύετε ποτέ χωρίς αυτό! ★

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.