You are currently viewing Περιήγηση στον κόλπο Phang Nga (Πουκέτ)

Περιήγηση στον κόλπο Phang Nga (Πουκέτ)

Ο κόλπος Phang Nga της Ταϊλάνδης είναι γεμάτος με εξωτικά νησιωτικά τοπία και ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε στον κόλπο θα πρέπει να είναι το διάσημο νησί Τζέιμς Μποντ, με τον ασυνήθιστο ισορροπημένο βράχο του.

Γνωστό και ως Νήσος Νυχιών ή «Κο Τα Που» στην ταϊλανδέζικη γλώσσα, το νησί Τζέιμς Μποντ πήρε το σημερινό του ψευδώνυμο όταν η τοποθεσία εμφανίστηκε στην ταινία Μποντ του 1974 «The Man with the Golden Gun».

Σήμερα, ο κόλπος Phang Nga είναι ένα εθνικό πάρκο στην Ταϊλάνδη όπου μπορείτε να κάνετε καγιάκ και να δείτε δεκάδες καταπληκτικά νησιά με σπηλιές, μαγγρόβια, άγρια ​​ζωή, ακόμη και ένα πλωτό χωριό που ονομάζεται Koh Panyee.

Είναι εύκολο να επισκεφθείτε τον κόλπο Phang Nga σε μια ημερήσια εκδρομή (με πλοίο) από το Πουκέτ, το Κράμπι ή το Κάο Λακ, και αυτό σας δίνει αρκετό χρόνο για να δείτε το νησί Τζέιμς Μποντ και τα άλλα κύρια αξιοθέατα στον κόλπο.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός για τον κόλπο Phang Nga θα σας εξηγήσει πώς να φτάσετε εκεί, κορυφαία πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, τα καλύτερα πακέτα εκδρομών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, πού να μείνετε και οτιδήποτε άλλο πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε!

Αεροπορικά εισιτήρια για Πουκέτ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα καλύτερα πακέτα περιήγησης στον κόλπο Phang Nga

Ο μόνος τρόπος για να επισκεφθείτε το νησί Τζέιμς Μποντ είναι με μια περιήγηση και το GetYourGuide έχει προκαθορίσει ημερήσιες εκδρομές από το Πουκέτ ή παρόμοιες ημερήσιες εκδρομές από το Κάο Λακ ή το Κράμπι , με μεταφορά σε ξενοδοχείο, βόλτα με σκάφος, μεσημεριανό γεύμα, κοινή περιήγηση στα νησιά και την ίδια μέρα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Αυτές οι ημερήσιες εκδρομές επισκέπτονται όλα τα κορυφαία αξιοθέατα στον κόλπο Phang Nga, όπως το νησί James Bond, το νησί Χονγκ και το πλωτό χωριό Koh Panyee, και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κανό ή καγιάκ για να εξερευνήσετε από κοντά μερικές από τις ασβεστολιθικές σπηλιές.

Έχουν επίσης ιδιωτικές εκδρομές ή ημι-ιδιωτικές εκδρομές, αν το προτιμάτε, αν και οι τιμές είναι υψηλότερες. Έχουμε χρησιμοποιήσει το GetYourGuide για πολλές ημερήσιες εκδρομές και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο και είναι υπέροχα. Συνιστάται!

Κάντε κράτηση τώρα: Περιήγηση στο νησί Τζέιμς Μποντ από το Πουκέτ / Κάο Λακ / Κράμπι

Πού είναι το νησί του Τζέιμς Μποντ;

Το νησί James Bond βρίσκεται στον κόλπο Phang Nga, στη νότια Ταϊλάνδη.

Δεν υπάρχει αεροδρόμιο, ξενοδοχεία ή καταλύματα στον κόλπο, καθώς είναι εθνικό πάρκο, αλλά μπορείτε εύκολα να το επισκεφτείτε από άλλα μέρη στην Ταϊλάνδη.

Περιήγηση στον κόλπο της Ταϊλάνδης στο νησί Τζέιμς Μποντ στο Πουκέτ Krabi Drone

Ο κόλπος Phang Nga είναι γεμάτος ωραία νησιά και σπηλιές

Πώς να φτάσετε στο νησί Τζέιμς Μποντ Ταϊλάνδη

Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο νησί Τζέιμς Μποντ είναι να κλείσετε μια περιήγηση στον κόλπο Phang Nga με πλοίο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ταϊλανδέζικο σκάφος με μακριά ουρά, ένα μεγάλο ξύλινο σκάφος ή ένα ταχύπλοο και οποιοδήποτε από αυτά είναι καλές επιλογές.

Το ταχύπλοο είναι το πιο γρήγορο και συνήθως βρίσκεστε σε μια μικρότερη και πιο ιδιωτική ομάδα περιηγήσεων, αλλά κοστίζει περισσότερο. Κάναμε την περιοδεία στο νησί Τζέιμς Μποντ με όλα τα είδη σκαφών και είχαμε πάντα μια καλή εμπειρία με καθένα από αυτά.

Το πλησιέστερο μέρος για να πετάξετε για αυτό είναι το διεθνές αεροδρόμιο στο Πουκέτ (HKT) ή αυτό στο Κράμπι (KBV). Και τα δύο αυτά αεροδρόμια έχουν φθηνές πτήσεις από την Μπανγκόκ. Μπορείτε να ψωνίσετε για πτήσεις προς Ταϊλάνδη στο Skyscanner.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες πλοίων που πραγματοποιούν καθημερινά το ταξίδι στο νησί Τζέιμς Μποντ από το Πουκέτ, το Κράμπι ή το Κάο Λακ και συνήθως περιλαμβάνουν παραλαβή και αποβίβαση από το ξενοδοχείο. Και πάλι, προτείνουμε το GetYourGuide για τις κοινόχρηστες ή ιδιωτικές περιηγήσεις τους !

Το ταξίδι με πλοίο στον κόλπο Phang Nga είναι εκπληκτικό από μόνο του, με δεκάδες βραχονησίδες να ξεπροβάλλουν από τη θάλασσα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ωστόσο, ένα από τα καλύτερα μέρη του ταξιδιού είναι το καγιάκ μέσα από τις ασβεστολιθικές σπηλιές. Είναι ίσως μια από τις πιο εκπληκτικές εμπειρίες καγιάκ που είχα οπουδήποτε στον κόσμο!

Περιήγηση στον κόλπο της Ταϊλάνδης στο νησί Τζέιμς Μποντ στο Πουκέτ Κράμπι

Ο ασυνήθιστος ισορροπημένος βράχος στο νησί Τζέιμς Μποντ της Ταϊλάνδης

 

Περιήγηση στον κόλπο της Ταϊλάνδης στο νησί Τζέιμς Μποντ στο Πουκέτ Krabi Drone

Άποψη drone του κόλπου Phang Nga

Αεροπορικά εισιτήρια για Πουκέτ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επίσκεψη στο νησί Τζέιμς Μποντ: Τι να περιμένετε

Όταν φτάσετε για πρώτη φορά στο νησί James Bond, το σκάφος θα παρκάρει στην πίσω πλευρά του κύριου νησιού (Khao Phing Kan) και στη συνέχεια μπορείτε να αποβιβαστείτε και να περπατήσετε στο νησί για λίγο.

Είναι ένα πολύ ασυνήθιστο νησί καλυμμένο με ασβεστολιθικούς λόφους και το κύριο αξιοθέατο είναι ο μυτερός ισορροπημένος βράχος, που φαίνεται να επιπλέει στη θάλασσα. Σε αντίθεση με άλλα μέρη στην Ταϊλάνδη, η κολύμβηση με αναπνευστήρα δεν είναι καλή στον κόλπο Phang Nga επειδή το νερό είναι θολό και δεν υπάρχουν κοράλλια.

Ωστόσο, αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε κάποια άγρια ​​ζωή εδώ. Είδαμε ένα γεράκι να πετάει τριγύρω, και αργότερα εντοπίσαμε μια σαύρα μωρού-μόνιτορ κοντά στην παραλία. Τον βγάλαμε μερικές φωτογραφίες πριν σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο και εξαφανιστεί.

Τα περισσότερα τουριστικά πακέτα Phang Nga σάς δίνουν 1 ώρα στο νησί James Bond, που είναι αρκετός χρόνος για να κολυμπήσετε στην παραλία, να δείτε τον περίφημο πλωτό βράχο και να δοκιμάσετε την καλύτερη πόζα του James Bond για φωτογραφίες.

Baby Monitor Lizard Animal Wildlife

Είδαμε μια σαύρα παρακολούθησης μωρών

Τζέιμς Μποντ στο νησί της Ταϊλάνδης στον κόλπο με σκάφος Pu Phuket Krabi

Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο νησί Τζέιμς Μποντ είναι με τουριστικό πλοίο

Ο γιος του

Ο πλωτός βράχος — Κο Τα Που

Φυσικά, λόγω του σκηνικού του, αυτό το νησί έχει γίνει ένα από τα πιο διάσημα σημεία της Ταϊλάνδης, επομένως έχει πολύ κόσμο από τουρίστες τις περισσότερες ώρες της ημέρας, εκτός αν φτάσετε νωρίς το πρωί.

Υπάρχουν ένα σωρό πρόχειροι πάγκοι με σουβενίρ στο νησί που εκμεταλλεύονται αυτό, αλλά οι τιμές είναι λίγο υψηλότερες από τις κανονικές, οπότε δεν είναι καλή ιδέα να κάνετε ψώνια εδώ.

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα πλήθη και να τραβήξετε μερικές ωραίες φωτογραφίες, μπορείτε να ανεβείτε τα τσιμεντένια σκαλοπάτια και συνήθως υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι στα σημεία θέασης πάνω από το βράχο, ενώ η περιοχή κοντά στην παραλία τείνει πάντα να είναι το πιο πολυσύχναστο και πολυσύχναστο μέρος του νησιού.

Το νησί του Τζέιμς Μποντ έγινε δημοφιλές και πήρε το σημερινό του παρατσούκλι αφού εμφανίστηκε ως το κρησφύγετο του κακού στην ταινία Μποντ του 1974 «The Man with the Golden Gun». Η ταινία βομβάρδισε τους κριτικούς, αλλά η τοποθεσία έγινε επιτυχία.

Παρά το πλήθος, με χαρά είδαμε ότι το νησί έχει διατηρηθεί αρκετά καθαρό και δεν παρατηρήσαμε σκουπίδια στο έδαφος ή στο νερό. Συνολικά, είναι ένα καταπληκτικό μέρος και πρέπει να το δείτε τουλάχιστον μία φορά!

Σκηνή ταινίας στο νησί Τζέιμς Μποντ Ο άνθρωπος με το χρυσό όπλο 1974 Ταϊλάνδη

Η σκηνή της ταινίας του 1974 που πήρε το παρατσούκλι του νησιού Τζέιμς Μποντ (© United Artists)

Περιήγηση στον κόλπο της Ταϊλάνδης στο νησί Τζέιμς Μποντ στο Πουκέτ Krabi Drone

Τα μαγευτικά νησιά του κόλπου Phang Nga από ψηλά

 

Επίσκεψη στον κόλπο Phang Nga – Τουριστικά τέλη

Ο κόλπος Phang Nga είναι ένα εθνικό πάρκο στην Ταϊλάνδη, επομένως χρεώνουν τουριστικά τέλη 300 μπατ (~ 9 $ USD) για ενήλικες και 150 μπατ για παιδιά 3-14 ετών.

Ορισμένες εκδρομές στον κόλπο Phang Nga μπορεί να περιλαμβάνουν ήδη αυτές τις χρεώσεις στη συνολική τιμή όταν κάνετε κράτηση, αλλά συνήθως τις πληρώνετε χωριστά σε μετρητά όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά την περιήγηση ή όταν κατεβείτε από το σκάφος στο νησί James Bond.

Περισσότερα πράγματα να δείτε στον κόλπο Phang Nga

Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα στον κόλπο Phang Nga. Μπορείτε να δείτε τα περισσότερα από αυτά τα μέρη (μαζί με το νησί Τζέιμς Μποντ) σε μια μονοήμερη περιήγηση:

 • Νησί Koh Hong: Δεν πρέπει να συγχέεται με το νησί Koh Hong στην επαρχία Krabi, αυτό είναι ένα όμορφο νησί στο Phang Nga με αμμώδη παραλία και πολλές ασβεστολιθικές σπηλιές που μπορείτε να εξερευνήσετε με καγιάκ. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία για καγιάκ στην Ταϊλάνδη, οπότε μην το χάσετε!
 • Νησί Koh Phanak: Ένα άλλο μεγάλο ασβεστολιθικό νησί με πολλές σπηλιές, συμπεριλαμβανομένου του σπηλαίου των νυχτερίδων και του σπηλαίου παγωτού, το οποίο πήρε το όνομά του από τους φωτεινούς λευκούς σταλακτιτικούς βράχους μέσα. Μπορείτε επίσης να δείτε μαγγρόβια και άγριους πιθήκους εδώ.
 • Πλωτό χωριό Koh Panyee: Ένα πολύ ενδιαφέρον μικρό ψαροχώρι με πληθυσμό περίπου 1.700 ατόμων. Αυτό το πλωτό χωριό ιδρύθηκε πριν από περίπου 200 χρόνια από μουσουλμάνους της Μαλαισίας και το σημείο συχνά χρησιμεύει ως στάση για μεσημεριανό γεύμα σε εκδρομές με σκάφος James Bond.
 • Samet Nangshe Viewpoint: Αυτή η εκπληκτική θέα βρίσκεται τεχνικά έξω από το εθνικό πάρκο και μπορείτε να την επισκεφτείτε μόνο από ξηρά (όχι στην περιήγηση με σκάφος James Bond). Ωστόσο, έχει εκπληκτική θέα στον κόλπο Phang Nga, μαζί με τα πολλά μαγγρόβια και τα νησιά του. Είναι μια από τις καλύτερες απόψεις που έχω δει οπουδήποτε στον κόσμο, και η ανατολή του ηλίου είναι επίσης εντυπωσιακή. Θα γράψω έναν ξεχωριστό ταξιδιωτικό οδηγό για αυτήν την άποψη σύντομα!

Όψη Samet Nangshe Κόλπος Phang Nga

Το Samet Nangshe Viewpoint είναι προσβάσιμο μόνο από την ξηρά (όχι στην περιήγηση με σκάφος James Bond), αλλά έχει απίστευτη θέα στον κόλπο Phang Nga.

 

Διαδρομή 1 ημέρας για την περιήγηση στο νησί του Τζέιμς Μποντ

Ακολουθεί ένα δείγμα διαδρομής για το πώς μοιάζει γενικά η περιοδεία στο νησί του Τζέιμς Μποντ:

 • 7:30 π.μ. – Παραλαβή ξενοδοχείου και οδήγηση στην προβλήτα με λεωφορείο ή μίνι βαν
 • 08:30 – Μεταφορά στο σκάφος και έναρξη του ταξιδιού στον κόλπο Phang Nga
 • 9:30 π.μ. – Ξεκινήστε την περιήγηση στα αξιοθέατα στον κόλπο Phang Nga
 • 12:00 – Γεύμα στο σκάφος ή στο πλωτό χωριό (Koh Panyee)
 • 13:00 – Περισσότερα αξιοθέατα στον κόλπο Phang Nga
 • 17:00 – Άφιξη στην προβλήτα και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας με λεωφορείο ή μίνι βαν

Λάβετε υπόψη ότι κάθε περιοδεία είναι διαφορετική, επομένως το πρόγραμμά σας μπορεί να μην ακολουθεί ακριβώς αυτό. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο της περιοδείας σας για το δρομολόγιο πριν πάτε.

Είναι ανοιχτό / κλειστό το νησί James Bond;

Ναι, το νησί Τζέιμς Μποντ είναι ΑΝΟΙΧΤΟ για τουρίστες από το 2023!

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θέλει να κλείσει ορισμένα από τα νησιά της για λόγους διατήρησης κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, αλλά ο Κόλπος Phang Nga και το νησί Τζέιμς Μποντ παραμένουν ανοιχτά όλο το χρόνο.

Phang Nga Bay Thailand Tour Phuket Mangroves Drone

Ατελείωτο τοπίο του κόλπου Phang Nga

 

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το νησί Τζέιμς Μποντ Ταϊλάνδη

Οποιαδήποτε στιγμή είναι καλό να επισκεφθείτε το νησί Τζέιμς Μποντ, αν και υπάρχουν κάποιες εποχιακές διαφορές.

Ο καιρός στην περιοχή της Θάλασσας Ανταμάν της Ταϊλάνδης (συμπεριλαμβανομένου του κόλπου Phang Nga) είναι καλύτερος από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν είναι πιο ξηρός και ηλιόλουστος. Ωστόσο, αυτή είναι και η τουριστική περίοδος αιχμής, επομένως έχει λίγο περισσότερο κόσμο με ημερήσιες εκδρομές.

Ο καιρός δεν είναι τόσο καλός από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Υπάρχουν περισσότερες βροχερές μέρες και υπάρχουν συχνές καταιγίδες τα βράδια. Ωστόσο, υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες αυτούς τους μήνες και είναι ακόμα δυνατό να έχετε ένα υπέροχο ταξίδι.

Είναι πολύ ασυνήθιστο να ακυρώνονται εκδρομές με σκάφος στο νησί Τζέιμς Μποντ επειδή βρίσκεται μέσα σε έναν μεγάλο κόλπο που το προστατεύει από τα τραχιά κύματα που προέρχονται από τη θάλασσα.

Γίναμε μάρτυρες μεγάλων καταιγίδων την περίοδο των βροχών, αλλά αυτές ήταν συνήθως τα βράδια όταν επιστρέφαμε στο ξενοδοχείο μας, οπότε δεν ήταν πρόβλημα. Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες σε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό για το νησί Τζέιμς Μποντ τραβήχτηκαν τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών.

Επισκεφθήκαμε τον κόλπο Phang Nga την ξηρή περίοδο και επίσης την περίοδο των βροχών, σε ξεχωριστά ταξίδια. Και στις δύο περιπτώσεις, περάσαμε καταπληκτικά και ο καιρός ήταν κυρίως υπέροχος για εβδομάδες.

Συμπερασματικά, λοιπόν, δεν υπάρχει πραγματικά κακή στιγμή για να επισκεφτείτε το νησί Τζέιμς Μποντ!

Περιήγηση στον κόλπο της Ταϊλάνδης στο νησί Τζέιμς Μποντ στο Πουκέτ Κράμπι

Μία από τις πρώτες φορές που επισκεπτόμαστε το νησί Τζέιμς Μποντ Ταϊλάνδη!

 

Τι να φέρετε στον κόλπο Phang Nga

Ακολουθούν μερικές προτάσεις συσκευασίας για την επίσκεψή σας στο νησί Τζέιμς Μποντ Ταϊλάνδη:

 • Αδιάβροχη τσάντα . Απαραίτητο για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών σας συσκευών στα σκάφη γύρω από το Ko Ta Pu και το νησί Koh Hong. Έφερα μια τσάντα 30 λίτρων και μπόρεσα να χωρέσω το drone, το tablet, τη φωτογραφική μηχανή, το τηλέφωνο και ένα σωρό άλλα πράγματα μέσα. Τα πάντα διατηρήθηκαν στεγνά, ακόμα και όταν πήρα την τσάντα κολυμπώντας μερικές φορές!
 • Αδιάβροχη θήκη τηλεφώνου . Το ίδιο όπως παραπάνω, αλλά αυτά είναι μόνο για το τηλέφωνό σας. Εξαιρετικό αν δεν έχετε άλλα ηλεκτρονικά και χρειάζεστε απλώς κάτι μικρό για να προστατέψετε το τηλέφωνό σας.
 • Αντηλιακό. Συνήθως υπάρχει λίγη σκιά στα ταχύπλοα και στα σκάφη με μακριά ουρά, αλλά μπορείτε ακόμα να ψήσετε ενώ κολυμπάτε ή περπατάτε στην παραλία στο Ko Ta Pu, οπότε θα θελήσετε να φέρετε ένα καπέλο και αντηλιακό για τις εκδρομές με σκάφος.
 • Σνακ & Ποτά. Μπορεί να θέλετε να ετοιμάσετε μερικά σνακ και ποτά στο σκάφος όταν περιηγείστε στα νησιά. Μπορείτε να τα φέρετε από το Πουκέτ ή το Κράμπι. Υπάρχουν επίσης σνακ και ποτά διαθέσιμα για αγορά στο εθνικό πάρκο, αλλά οι τιμές είναι υψηλότερες.

Περιήγηση στον κόλπο της Ταϊλάνδης στο νησί Τζέιμς Μποντ στο Phuket Krabi Drone

Βλέπετε το μικροσκοπικό σκάφος στην κάτω αριστερή γωνία;

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπόρα Μπόρα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορείτε να πετάξετε ένα drone στον κόλπο Phang Nga;

Ναι και ΟΧΙ. Η Ταϊλάνδη είναι αρκετά χαλαρή με τα drones και μπορείτε να τα πετάξετε στα περισσότερα νησιά, αλλά δεν σας επιτρέπεται να πετάτε στα εθνικά πάρκα.

Αυτό περιλαμβάνει το νησί Τζέιμς Μποντ, το οποίο περιπολείται από φύλακες του πάρκου που θα σας επιβάλουν πρόστιμο εάν σας πιάσουν να πετάτε με drone. Εκεί είναι ιδιαίτερα αυστηροί και οι δασοφύλακες παρακολουθούν συνεχώς όλες τις περιοχές του νησιού.

Ωστόσο, εάν είστε διακριτικοί, είναι ακόμα δυνατό να πετάξετε από άλλες τοποθεσίες μέσα ή κοντά στον κόλπο. Το καλύτερο μέρος για να το κάνετε αυτό είναι στο Samet Nangshe Viewpoint, το οποίο έχει μεγάλη ορατότητα στον κόλπο Phang Nga. Θα συνεχίσετε να θέλετε να είστε προσεκτικοί και να πετάτε μόνο σε μέρη όπου δεν θα ενοχλεί τους ανθρώπους, φυσικά.

Αεροπορικά εισιτήρια για Πουκέτ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Άλλες συμβουλές για τον κόλπο Phang Nga

 • Μπάνια: Υπάρχουν μπάνια στο νησί Τζέιμς Μποντ, αν και μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε μια μικρή χρέωση σε μπατ Ταϊλάνδης (φέρτε κάποια μετρητά για αυτό). Εάν κάνετε κράτηση για την εκδρομή με ένα μεγάλο ξύλινο σκάφος, αυτά έχουν επίσης τουαλέτες στο σκάφος, αν και τα ταϊλανδικά σκάφη με μακριά ουρά και τα ταχύπλοα συνήθως δεν το κάνουν.
 • Υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας: Είχαμε καλή τηλεφωνική λήψη στο σκάφος κατά την περιοδεία σε όλο τον κόλπο Phang Nga, αλλά μπορεί να χάσετε το σήμα όταν βγείτε στην ακτή στο νησί James Bond λόγω των απόκρημνων βουνών που περιβάλλουν το Ko Ta Pu.
 • Κουνούπια: Δεν είδαμε πραγματικά κανένα κουνούπι στον κόλπο Phang Nga ή στο νησί Τζέιμς Μποντ, αλλά μπορείτε να αγοράσετε εντομοαπωθητικό στο Πουκέτ, στο Κράμπι ή σε άλλα μέρη στην Ταϊλάνδη αν το θέλετε. Η ελονοσία δεν είναι παρούσα σε αυτήν την περιοχή.

Samet Nangshe Άποψη Phang Nga Bay Ταϊλάνδη

Κόλπος Phang Nga όπως φαίνεται από το Samet Nangshe

 

Phi Phi ή James Bond Island: Ποιο είναι καλύτερο;

Ποιο είναι λοιπόν καλύτερο, το Phi Phi ή το James Bond Island; Αυτό είναι ένα σημαντικό ερώτημα.

Είναι και οι δύο υπέροχοι, αλλά πρέπει να πω ότι το νησί Phi Phi είναι καλύτερο. Δεν προσβάλλετε το νησί του Τζέιμς Μποντ, αλλά το Phi Phi έχει το καλύτερο τοπίο πάνω και κάτω από τον ωκεανό, με καταγάλανα νερά και πολλά ψάρια και κοράλλια για να δείτε ενώ κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις.

Υπάρχουν επίσης περισσότερα να δείτε και να κάνετε στο Phi Phi συνολικά. Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει η κολύμβηση με αναπνευστήρα, είναι δύσκολο να νικήσετε τον κόλπο Maya, τη λιμνοθάλασσα Pileh και τα άλλα επικά αξιοθέατα στα νησιά Phi Phi. Είναι πραγματικά παγκόσμιας κλάσης.

Μην με παρεξηγείτε, ο κόλπος Phang Nga είναι ακόμα εκπληκτικός και πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το νησί του Τζέιμς Μποντ αν μπορείτε. Προσπαθήστε να δείτε και Phi Phi και James Bond αν έχετε χρόνο! Δυστυχώς, δεν μπορείτε να τα δείτε και τα δύο σε μια μέρα, καθώς βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις από το Πουκέτ (βόρεια εναντίον νότου), αλλά είναι δυνατό να δείτε και τα δύο μέρη σε δύο ημέρες!

Διαβάστε περισσότερα: Νησί Phi Phi

Koh Phi Phi

Το νησί Phi Phi είναι μια άλλη καταπληκτική ημερήσια εκδρομή κοντά στο Πουκέτ Ταϊλάνδη

 

Αξίζει το νησί του Τζέιμς Μποντ;

Ναι, το νησί του Τζέιμς Μποντ αξίζει απολύτως στο βιβλίο μου! Υπάρχουν πολλά καταπληκτικά τοπία στον κόλπο Phang Nga και οι τιμές για τα πάντα είναι πολύ προσιτές.

Παρά το πλήθος, αυτό εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα ημερήσια ταξίδια στην Ταϊλάνδη και είναι πολύ προσβάσιμο λόγω της τοποθεσίας του μεταξύ Πουκέτ και Κράμπι.
 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.