You are currently viewing Perito Moreno Glacier Walkway & Trek (El Calafate Argentina)

Perito Moreno Glacier Walkway & Trek (El Calafate Argentina)

Ο παγετώνας Perito Moreno είναι ένα φυσικό θαύμα στην Αργεντινή από μεγάλο, μπλε, όμορφο πάγο. Στην πραγματικότητα, αυτός ο εκπληκτικός παγετώνας καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια από ολόκληρη την πόλη του Μπουένος Άιρες.

Μπορείτε να δείτε αυτόν τον παγετώνα της Παταγονίας από έναν μεταλλικό διάδρομο που εκτείνεται στην άκρη της λίμνης ή υπάρχουν ακόμη και περιηγήσεις πεζοπορίας στον παγετώνα, ώστε να μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στην κορυφή του πάγου με έναν τοπικό οδηγό!

Περιττό να πούμε ότι η θέαση αυτού του παγετώνα και η πεζοπορία σε αυτόν είναι μια εκπληκτική εμπειρία και είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες που έρχονται στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares. Είναι επίσης εκπληκτικά εύκολο να το κάνετε σε μια ημερήσια εκδρομή από την πόλη El Calafate, στη νότια περιοχή της Παταγονίας της Αργεντινής.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός θα εξηγήσει πώς να φτάσετε στον παγετώνα Perito Moreno από το El Calafate (με ή χωρίς περιήγηση) και στη συνέχεια θα μοιραστώ μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ίδιο τον παγετώνα!

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Προετοιμασία για πεζοπορία στον παγετώνα Perito Moreno. Επος!

Πού βρίσκεται ο παγετώνας Perito Moreno;

Ο παγετώνας Perito Moreno βρίσκεται στη λίμνη Argentino, κοντά στην πόλη El Calafate, στη διάσημη περιοχή της Παταγονίας της Αργεντινής.

Το El Calafate είναι μια φιλική προς τους τουρίστες πόλη με πολλά άνετα ξενοδοχεία και καλά εστιατόρια, επομένως είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε τον παγετώνα Perito Moreno και άλλα αξιοθέατα στην Παταγονία.

Πώς να φτάσετε στον παγετώνα Perito Moreno

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στον παγετώνα Perito Moreno είναι το μικρό διεθνές αεροδρόμιο στο El Calafate (FTE), το οποίο έχει απευθείας πτήσεις από το Μπουένος Άιρες, την Κόρδοβα, την Ουσουάια και άλλα μέρη.

Η πτήση από το Μπουένος Άιρες προς το Ελ Καλαφάτε διαρκεί περίπου 3 ώρες και προσφέρεται από πολλές αεροπορικές εταιρείες, με αρκετά λογικές τιμές. Υπάρχουν δύο αεροδρόμια στο Μπουένος Άιρες (AEP ή EZE) και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά για να πετάξετε εδώ.

Μπορείτε να ψωνίσετε για πτήσεις προς Αργεντινή μέσω της Skyscanner.

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Ο εντυπωσιακός πεζόδρομος στον παγετώνα Perito Moreno

Μόλις φτάσετε στο El Calafate, είναι 1 ώρα οδικώς από τον παγετώνα Perito Moreno. Ο δρόμος έχει στροφές όταν πλησιάζεις στο τέλος, αλλά είναι όλος ασφαλτοστρωμένος και σε καλή κατάσταση.

Εάν οδηγείτε, μπορείτε να βρείτε την τοποθεσία στον χάρτη εδώ , αν και συνήθως θα σας ζητήσουν να σταθμεύσετε νωρίτερα και να πάρετε μια δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς στο υπόλοιπο της διαδρομής προς τον παγετώνα, καθώς υπάρχει περιορισμένος χώρος στάθμευσης.

Μπορείτε να φτάσετε εκεί με λεωφορείο, ιδιωτικό ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο . Η υπηρεσία λεωφορείων προσφέρεται από πολλές εταιρείες με τακτικές αναχωρήσεις από τον τερματικό σταθμό λεωφορείων στο El Calafate .

Αν θέλετε να απλοποιήσετε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, υπάρχουν επίσης ημερήσιες εκδρομές στον παγετώνα Perito Moreno από το El Calafate που αναλαμβάνουν όλη τη μεταφορά για εσάς (περισσότερα για αυτό παρακάτω).

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Μια άλλη άποψη του παγετώνα Perito Moreno με τα βουνά στο βάθος

 

Καλύτερες περιηγήσεις στον παγετώνα Perito Moreno

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να επισκεφθείτε τον παγετώνα Perito Moreno είναι με μια ημερήσια εκδρομή από το El Calafate.

Το GetYourGuide έχει ημερήσιες εκδρομές υψηλής βαθμολογίας για να δείτε τον παγετώνα Perito Moreno από το διάδρομο, με προαιρετική κρουαζιέρα με σκάφος για να τον δείτε από άλλη οπτική γωνία. Αυτές οι εκδρομές περιλαμβάνουν δίγλωσσο ξεναγό και παραλαβή και αποβίβαση από το El Calafate. Είναι κοινές ομαδικές περιηγήσεις ή έχουν επίσης ιδιωτικές ξεναγήσεις .

Εάν θέλετε κυρίως να κάνετε πεζοπορία στον πάγο, έχουν μια περιοδεία «mini-trekking» στον παγετώνα που χρησιμοποίησα εγώ, και έχουν επίσης το «Big Ice» οδοιπορικό όπου μπορείτε να πάτε πιο μακριά και να δείτε περισσότερα από τον παγετώνα Perito Moreno.

Αν πιστεύετε ότι το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης δεν είναι αρκετά καλό για πεζοπορία στον πάγο, έχουν μια περιήγηση «Safari Azul» που σας μεταφέρει σε μια παραλία μπροστά από τον παγετώνα, όπου μπορείτε να αγγίξετε τον πάγο και να τον δείτε από κοντά χωρίς να κάνετε πεζοπορία πάνω του. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, έχουν επίσης εκδρομές με καγιάκ και κρουαζιέρες με σκάφος στον παγετώνα Perito Moreno.

Έχουμε χρησιμοποιήσει το GetYourGuide για πολλές περιηγήσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο και είναι υπέροχα. Συνιστάται!

Κάντε κράτηση τώρα: Perito Moreno Glacier Walkway / Καγιάκ / Πεζοπορία στον παγετώνα / Big Ice Trek

Πεζόδρομος παγετώνων Perito Moreno: Τι να περιμένετε

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να δείτε τον παγετώνα Perito Moreno είναι από τον μεταλλικό διάδρομο που εκτείνεται στην άκρη της λίμνης Argentino και στα τιρκουάζ νερά της.

Η θέα είναι συγκλονιστική και εύκολη στην πρόσβαση! Υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο από πλατφόρμες εδώ που δείχνουν διαφορετικές πλευρές του παγετώνα και οι διάδρομοι χωρίζονται σε χρωματικά κωδικοποιημένα κυκλώματα.

Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη θέα είναι στα κόκκινα και κίτρινα σιρκουί. Τα μαύρα και πράσινα κυκλώματα δεν έχουν πολλά να δουν, αν και το μπλε κύκλωμα σας επιτρέπει περιστασιακά να δείτε μερικά αιωρούμενα παγόβουνα από κοντά.

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Πάνω από τον παγετώνα Perito Moreno

Η θέα από το διάδρομο είναι φανταστική και νιώθεις ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στον παγετώνα. Οι φωτογραφίες δεν το αδικούν. Είναι σχεδόν σαν να μπορείς να το απλώσεις και να το αγγίξεις!

Υπάρχουν φωτογράφοι από το εθνικό πάρκο που μπορούν να τραβήξουν τη φωτογραφία σας εδώ με μια μικρή χρέωση ή μπορείτε να τραβήξετε όσες φωτογραφίες θέλετε με το δικό σας τηλέφωνο ή φωτογραφική μηχανή. Μερικές φορές θα δείτε γιγάντιους κόνδορες να πετούν από πάνω.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να γίνετε μάρτυρες της «γέννας» στον παγετώνα Perito Moreno, όπου μεγάλα κομμάτια πάγου σπάνε περιστασιακά από την άκρη του παγετώνα και πέφτουν στη λίμνη με μια συντριβή.

Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις και να ακούς, και αν είσαι γρήγορος με την κάμερά σου, μερικές φορές μπορείς να το πιάσεις. Η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφθείτε είναι στη μέση της ημέρας, αν θέλετε να δείτε πολλά από αυτό!

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Το τείχος του πάγου υψώνεται 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της λίμνης!

Οι πλατφόρμες θέασης στον παγετώνα Perito Moreno είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες. Ορισμένες από τις απόψεις είναι προσβάσιμες ακόμη και για αναπηρικά αμαξίδια, αν και τα καλύτερα σημεία έχουν σκάλες.

Το μεγαλύτερο μέρος του περπατήματος είναι αρκετά εύκολο και μπορείτε να φτάσετε στις τελευταίες πλατφόρμες με μια σχετικά σύντομη βόλτα από το χώρο στάθμευσης. Ωστόσο, αν κατεβείτε στις πλατφόρμες του βυθού, που είναι πιο κοντά στον παγετώνα, τότε θα πρέπει να επιστρέψετε από τον τρόπο που ήρθατε, οπότε δεν είναι χωρίς λίγη προσπάθεια.

Όταν ολοκληρώσετε την εξερεύνηση όλων των πεζόδρομων, υπάρχει ένα καφέ, κατάστημα δώρων και δωρεάν μπάνια στο πάρκινγκ.

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Τεράστιο μπλε πεδίο πάγου

Μίνι-Trekking Περιήγηση Glacier

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Perito Moreno είναι η πεζοπορία στον ίδιο τον παγετώνα!

Απαιτείται κράτηση εκδρομής για αυτό και θα συμμετάσχετε σε μια μικρή ομάδα 10 έως 20 άλλων ταξιδιωτών. Θα σας δώσουν ένα ζευγάρι αιχμηρά μεταλλικά κραμπόν για να τα στερεώσετε στο κάτω μέρος των παπουτσιών σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να περπατήσετε στην επιφάνεια του πάγου με έναν επαγγελματία οδηγό, βγάζοντας φωτογραφίες καθώς προχωράτε.

Πραγματοποιούν αυτές τις εκδρομές καθημερινά, αλλά είναι πολύ δημοφιλείς και συχνά εξαντλούνται (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), επομένως είναι καλή ιδέα να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Η πεζοπορία στον παγετώνα είναι απαραίτητη!

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Μίνι πεζοπορία στον παγετώνα στο Perito Moreno

Σύμφωνα με την εταιρεία, η mini-trekking περιήγηση στον παγετώνα είναι κατάλληλη για ηλικίες από 8 έως 65 ετών. Δεν χρειάζεται να είστε πολύ fit για να κάνετε πεζοπορία στον παγετώνα, αν και αναφέρουν την παχυσαρκία και κάποια άλλα προβλήματα υγείας ως αποκλεισμό.

Οι οδηγοί πεζοπορίας που πραγματοποιούν αυτές τις εκδρομές προέρχονται από μια εταιρεία που ονομάζεται Hielo y Aventura, και πραγματοποιούν τις περιηγήσεις στον παγετώνα για περισσότερα από 30 χρόνια χωρίς κανένα σοβαρό περιστατικό ασφάλειας. Οι οδηγοί είναι δίγλωσσοι, επομένως μιλούν καλά αγγλικά και ισπανικά.

Είναι μια ολοήμερη περιήγηση (έως 10 ώρες), καθώς περιλαμβάνει οδήγηση στο εθνικό πάρκο, διάσχιση της λίμνης με βάρκα, παρακολούθηση σύντομης ενημέρωσης για την ασφάλεια, τοποθέτηση κραμπόν και κράνη ασφαλείας, πεζοπορία στον παγετώνα και μετά επιστροφή στο El Calafate.

Στο τέλος της ξενάγησης, πριν φύγουμε από τον παγετώνα, μας έδωσαν συμπληρωματικά φλιτζάνια ουίσκι με πάγο από τον παγετώνα. Διασκέδαση! Συνολικά, το ταξίδι στον παγετώνα Perito Moreno είναι μια εκπληκτική εμπειρία και δεν πρέπει να τη χάσετε!

Κάντε κράτηση τώρα: Περιήγηση στο Glacier Mini-Trekking

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Σουρεαλιστικό τοπίο

Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Βλέπεις τους μικροσκοπικούς ανθρώπους;

 

Πεζοπορία «Big Ice» στον παγετώνα

Αν θέλετε να κάνετε ακόμη περισσότερη πεζοπορία στον παγετώνα, υπάρχει ένα ταξίδι «Big Ice» που πηγαίνει περισσότερο και μακρύτερα από το κανονικό ταξίδι.

Σε σύγκριση με την περιοδεία μίνι πεζοπορίας, το ταξίδι «Big Ice» σας δίνει διπλάσιο χρόνο στον παγετώνα, ώστε να μπορείτε να δείτε περισσότερο από το μοναδικό τοπίο και θα έχετε περισσότερο χρόνο για να τραβήξετε φωτογραφίες. Τα γκρουπ εκδρομών είναι επίσης μικρότερα και πιο εξατομικευμένα, κάτι που είναι ένα μπόνους αν δεν θέλετε να κάνετε πεζοπορία με ένα σωρό κόσμο.

Το Big Ice Trek είναι πιο δύσκολο, επομένως συνιστάται μόνο σε άτομα που είναι σε φόρμα και ηλικίας 18 έως 50 ετών. Είναι επίσης πιο ακριβό. Για μένα προσωπικά, ήμουν ευχαριστημένος με την απόφασή μου να κάνω το κανονικό ταξίδι, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω στο Perito Moreno κάποια μέρα και τότε σίγουρα σκοπεύω να κάνω το Big Ice trek.

Εάν δεν είστε συχνός επισκέπτης της Αργεντινής και πιστεύετε ότι αυτή μπορεί να είναι η μοναδική σας ευκαιρία, τότε ίσως αξίζει τον κόπο να αντλήσετε χρήματα για την περιοδεία Big Ice. Είμαι σίγουρος ότι είναι η εμπειρία μιας ζωής!

Κάντε κράτηση τώρα: Big Ice Glacier Trek

Τι να φέρετε για πεζοπορίες στον παγετώνα

 • Εξωτερικά ενδύματα: Μπορεί να φυσάει πολύ στον παγετώνα, οπότε θα θελήσετε να φέρετε ένα σακάκι και πιθανώς ένα ζεστό χειμωνιάτικο καπέλο για παν ενδεχόμενο.
 • Γάντια: Αυτή είναι μια απαίτηση για τις εκδρομές πεζοπορίας στον παγετώνα. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή εάν πέσετε στον πάγο και πιάσετε τον εαυτό σας, ο πάγος μπορεί να είναι αρκετά αιχμηρός ώστε να κόψει τα γυμνά σας χέρια. Εάν δεν έχετε ένα ζευγάρι γάντια, μπορούν να σας δανείσουν μερικά όταν φτάσετε εκεί. Φορούσα γάντια χωρίς δάχτυλα για να μπορώ ακόμα να δουλεύω την κάμερά μου και αυτό ήταν εντάξει.
 • Υποδήματα: Οποιαδήποτε παπούτσια ή μπότες πεζοπορίας θα λειτουργήσουν. Όταν ταξιδεύετε στον παγετώνα, τα κραμπόν παρέχονται με την περιήγηση και μπορούν να τα χωρέσουν σε οποιοδήποτε μέγεθος παπουτσιού.
 • Σακίδιο πλάτης: Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για να κρατάτε οποιαδήποτε σνακ, ποτά και άλλα αντικείμενα που φέρνετε μαζί σας για την περιήγηση πεζοπορίας στον παγετώνα Perito Moreno.
 • Κάμερα: Ο παγετώνας είναι τόσο φωτογενής. Ένας φακός με λίγο ζουμ είναι ιδανικός, αλλά σχεδόν οποιαδήποτε ρύθμιση κάμερας θα κάνει τέλεια εδώ.

Περιήγηση με βάρκα

Περιμένοντας το σκάφος

 

Είσοδος: Εθνικό Πάρκο Los Glaciares

Το Perito Moreno είναι μέρος του εθνικού πάρκου Los Glaciares της Αργεντινής, επομένως υπάρχει ένα τέλος που πρέπει να πληρώσετε για να μπείτε στο πάρκο. Αυτό ισχύει είτε επισκέπτεστε το διάδρομο είτε κάνετε άλλες δραστηριότητες στο πάρκο όπως πεζοπορία στον παγετώνα, καγιάκ και κρουαζιέρες με σκάφος.

Μπορείτε να βρείτε το τρέχον τέλος πάρκου στον ιστότοπο των εθνικών πάρκων της Αργεντινής . Ωστόσο, εάν επισκεφθείτε δύο ημέρες στη σειρά, η τιμή της δεύτερης ημέρας έχει έκπτωση 50 τοις εκατό. Απλώς θυμηθείτε να κρατήσετε το εισιτήριό σας για να μπορείτε να τους δείξετε.

Το τέλος του πάρκου είναι κάτι που πληρώνεται ξεχωριστά από τα εισιτήρια του λεωφορείου ή την τιμή της περιοδείας σας και μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά (πέσο) ή πιστωτική κάρτα όταν φτάσετε στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου Los Glaciares. Πλήρωσα με ξένη πιστωτική κάρτα και ήταν εντάξει.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια για το πάρκο εκ των προτέρων στον ιστότοπο των εθνικών πάρκων της Αργεντινής , αλλά είναι εξ ολοκλήρου στα ισπανικά και ο ιστότοπος είναι πολύ προβληματικός. Δεν κατάφερα ποτέ να το βάλω στη δουλειά. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί τα εισιτήρια του πάρκου είναι απεριόριστα και δεν ξεπουλάνε ποτέ, σε αντίθεση με τις ξεναγήσεις.

Δεν απαιτείται κράτηση εκ των προτέρων για τα εισιτήρια του εθνικού πάρκου και η επίσκεψη στο διάδρομο είναι δωρεάν εκτός από την τιμή εισόδου στο πάρκο. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων είναι η πεζοπορία στον παγετώνα ή άλλες ειδικές δραστηριότητες, εάν σκοπεύετε να τις κάνετε.

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Παγετώνας Perito Moreno στην Αργεντινή

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Είναι εύκολο να επισκεφθείτε τον παγετώνα Perito Moreno σε μια ημερήσια εκδρομή από το El Calafate

 

Διασκεδαστικά γεγονότα για τον παγετώνα Perito Moreno

 • Ποσο μεγαλο ειναι?
  Ο παγετώνας έχει μήκος 30 χιλιόμετρα (σχεδόν 19 μίλια) και καλύπτει συνολική έκταση 250 τετραγωνικών χιλιομέτρων (100 mi²), που τον καθιστά μεγαλύτερο από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες. Το τείχος του πάγου δεσπόζει πάνω από το Lago Argentino, με μέσο ύψος 75 μέτρα (250 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της λίμνης.
 • Γιατί είναι μπλε;
  Ο καθαρός πάγος του παγετώνα είναι μπλε επειδή είναι τόσο πυκνός και συμπιεσμένος, με τις φυσαλίδες αέρα να συμπιέζονται από τον πάγο. Ως αποτέλεσμα, αντανακλά τα μπλε χρώματα του φάσματος φωτός και ένα όμορφο μπλε χρώμα φτάνει στα μάτια μας. Είναι πολύ διαφορετικό από το παγωμένο νερό που βγάζετε από την κατάψυξη.
 • Ποια είναι η πηγή;
  Ο παγετώνας είναι μέρος του Πεδίου Πάγου της Νότιας Παταγονίας, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο συνεχόμενο εξωπολικό πεδίο πάγου στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα γλυκού νερού στον κόσμο.
 • Πώς πήρε το όνομά του;
  Ο παγετώνας Perito Moreno πήρε το όνομά του από έναν Αργεντινό εξερευνητή του 19ου αιώνα, τον Francisco Moreno, ο οποίος είχε επιρροή στην περιοχή της Παταγονίας. Το «Perito» στα ισπανικά είναι ένας τίτλος σεβασμού που σημαίνει «ειδικός» ή «ειδικός».
 • Υπάρχει περισσότερα από ένα Perito Moreno στην Αργεντινή;
  Κάπως μπερδεμένο, υπάρχει ένα εθνικό πάρκο με το όνομα Perito Moreno στην Αργεντινή, αλλά απέχει πολύ από αυτόν τον παγετώνα. Υπάρχει επίσης μια πόλη που ονομάζεται Perito Moreno, αλλά βρίσκεται σχεδόν 700 χιλιόμετρα από τον παγετώνα. Αυτό με πέταξε για μια φορά όταν αγόραζα εισιτήρια λεωφορείου από το El Calafate. Η πόλη Perito Moreno, ο παγετώνας και το εθνικό πάρκο είναι τρία πολύ διαφορετικά μέρη!
 • Λιώνει ή συρρικνώνεται ο παγετώνας;
  Σε αντίθεση με τους περισσότερους παγετώνες σε όλο τον κόσμο, το Perito Moreno δεν συρρικνώνεται. Ο παγετώνας είναι ασυνήθιστος επειδή στην πραγματικότητα προχωρά και κινείται προς τα εμπρός έως και 2 μέτρα (6 πόδια) την ημέρα, αν και η συνολική μάζα παραμένει σε ισορροπία λόγω των κομματιών πάγου που χάνει από τον τοκετό και σπάει.
 • Ποια είναι η ρήξη;
  Λόγω της συνεχούς προέλασής του, ο παγετώνας Perito Moreno σχηματίζει μερικές φορές ένα φράγμα στην άκρη της λίμνης Argentino, εμποδίζοντας το νότιο σκέλος της λίμνης (Brazo Rico) και προκαλώντας άνοδο της στάθμης του νερού και ασκώντας τεράστια πίεση στον παγετώνα. Τελικά, αυτό οδηγεί σε μια θεαματική ρήξη του παγετωνικού φράγματος και τεράστια κομμάτια πάγου πέφτουν στη λίμνη. Η ρήξη συμβαίνει κάθε 3 έως 5 χρόνια περίπου.
 • Τι είναι ο τοκετός;
  Τοκετός είναι όταν μεγάλα κομμάτια πάγου σπάνε περιστασιακά από την άκρη του παγετώνα Perito Moreno και πέφτουν στη λίμνη με μια συντριβή. Σε μια καλή μέρα, αυτό μπορεί να συμβεί τόσο συχνά όσο κάθε 30 λεπτά. Το απόγευμα είναι η καλύτερη στιγμή για να το δείτε.
 • Πόσο δύσκολο είναι να φτάσετε στον παγετώνα Perito Moreno από το El Calafate;
  Είναι εύκολο να φτάσετε στον παγετώνα Perito Moreno από οπουδήποτε στην πόλη El Calafate. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με το λεωφορείο, να πάρετε ένα ιδιωτικό ταξί, να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να κλείσετε μια περιήγηση .
 • Πώς μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στον παγετώνα Perito Moreno;
  Υπάρχει ένα μίνι οδοιπορικό στον παγετώνα ή ένα οδοιπορικό “Big Ice” . Η πεζοπορία στον μεγάλο πάγο είναι μεγαλύτερη και καλύτερη, αλλά είναι πιο δύσκολη και πιο ακριβή. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα είναι ευχαριστημένοι με το μίνι οδοιπορικό. Είναι μια καταπληκτική εμπειρία.

Πλωτή μπλε λίμνη παγόβουνων

Επιπλέοντα παγόβουνα στη λίμνη

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Παταγονία

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον παγετώνα Perito Moreno είναι την άνοιξη, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Οι καλοκαιρινοί μήνες διαρκούν από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο και αυτοί οι μήνες έχουν μερικές από τις μεγαλύτερες μέρες και τον καλύτερο καιρό πεζοπορίας, αλλά είναι επίσης πιο δημοφιλείς και ακριβοί.

Οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος και Νοέμβριος μπορεί επίσης να είναι υπέροχοι, αν και οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι λίγο πιο κρύες. Όλες οι φωτογραφίες σε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό τραβήχτηκαν στα μέσα Μαρτίου, κάτι που μου φάνηκε σχεδόν τέλειο.

Δεν υπάρχει πραγματικά η καλύτερη ώρα της ημέρας για να επισκεφτείτε τον παγετώνα. Είναι φανταστικό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ίσως μπορέσετε να αποφύγετε κάποια από τα πλήθη το πρωί ή αργά το απόγευμα, αν και ο καλύτερος φωτισμός για φωτογραφίες είναι γενικά γύρω στο μεσημέρι ή αργά το πρωί. Ο παγετώνας μπορεί να φωτίζεται από τον ήλιο το βράδυ, επομένως δεν είναι ιδανικός για φωτογραφίες.

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε τον τοκετό, όταν τα μεγάλα κομμάτια πάγου πέφτουν στη λίμνη με μεγάλη έκρηξη, η καλύτερη στιγμή για αυτό είναι κοντά στα μέσα της ημέρας, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο ζεστές. Το απόγευμα είναι το καλύτερο για αυτό.

Perito Moreno Glacier Walkway Ice Trek Πεζοπορία El Calafate Αργεντινή Παταγονία

Μοιάζει με άλλο πλανήτη

Άλλες εκδρομές στον παγετώνα της Παταγονίας

Αν θέλετε να δείτε περισσότερους παγετώνες στο El Calafate και στην περιοχή της Παταγονίας, ρίξτε μια ματιά στους παγετώνες Upsala και Spegazzini! Αυτά είναι προσβάσιμα μόνο με περιήγηση με σκάφος .

Ο παγετώνας Spegazzini είναι αξιοσημείωτος ως ο υψηλότερος παγετώνας στο εθνικό πάρκο. Ο πάγος του υψώνεται πάνω από την επιφάνεια της λίμνης κατά 135 μέτρα (440 πόδια)! Στην ίδια περιοχή, μπορείτε επίσης να δείτε τους κρεμαστούς παγετώνες Dry, Heim Sur και Peineta.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στη λίμνη Frias , η οποία είναι καλυμμένη με παγόβουνα, και να δείτε τους παγετώνες Dickson, Cubo και Grande. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε μερικούς από τους λιγότερο γνωστούς παγετώνες της Παταγονίας!

Το GetYourGuide έχει μερικές εκδρομές υψηλής βαθμολογίας που επισκέπτονται αυτούς τους παγετώνες σε μια ημερήσια εκδρομή από το El Calafate, με την κρουαζιέρα με σκάφος και άλλα μέσα μεταφοράς.

Κάντε κράτηση τώρα: Upsala & Spegazzini Glaciers / Lake Frias Tour

Άλλες συμβουλές για την πόλη El Calafate

 • Ξενοδοχεία: Υπάρχουν πολλά άνετα ξενοδοχεία και ξενώνες στην πόλη El Calafate. Ελέγξτε το Calafate Hostel για μια οικονομική επιλογή, το Kau Yatun Boutique για μεσαία κατηγορία και το Xelena Hotel για το υψηλό επίπεδο.
 • Εστιατόρια: Η πόλη έχει πολλά καλά μέρη για φαγητό. Μια ωραία επιλογή πρωινού είναι το Pietro’s Cafe και για δείπνο επισκεφθείτε το La Tablita ή την Isabel Cocina al Disco .
 • Πιστωτικές κάρτες: Τα περισσότερα μέρη στην πόλη δέχονται πιστωτικές κάρτες, αλλά μερικά μπορεί να είναι μόνο μετρητά. Φέρτε αρκετά μετρητά για παν ενδεχόμενο. Τα ΑΤΜ της πόλης δεν είναι πολύ αξιόπιστα.
 • Money Changers: Μπορείτε να βρείτε ανταλλακτήρια χρημάτων («cambio») στο El Calafate με καλές τιμές. Άλλαξα δολάρια ΗΠΑ σε πέσο Αργεντινής στο κατάστημα με σουβενίρ Arte Indio κοντά στο κέντρο της πόλης.
 • WiFi: Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στο El Calafate έχουν συνήθως γρήγορο, αξιόπιστο WiFi. Κατάφερα να βρω υπέροχο WiFi παντού στην πόλη.
 • Υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας: Με την περιαγωγή T-Mobile, είχα καλή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας/τηλεφωνική υποδοχή από το Claro στην πόλη El Calafate.
 • Προμήθειες: Υπάρχουν πολλά παντοπωλεία και παντοπωλεία στο El Calafate, καθώς και καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε σκηνές, υπνόσακους, σακίδια πλάτης, μπουφάν και κάθε είδους άλλο εξοπλισμό για κατασκήνωση και πεζοπορία. Είμαι σίγουρος ότι είναι πιο ακριβό από το να φέρετε τον δικό σας εξοπλισμό, οπότε κάντε το αν μπορείτε.
 • Ασφάλεια: Η Αργεντινή είναι μια αρκετά ασφαλής χώρα συνολικά και η περιοχή της Παταγονίας είναι ιδιαίτερα ασφαλής. Γενικά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το έγκλημα εδώ. Απλώς εφαρμόστε τις συνήθεις προφυλάξεις. Μην αφήνετε μετρητά στο δωμάτιό σας ή τιμαλφή στο αυτοκίνητό σας.

Ευχαριστώ που ψάξατε! Ελπίζω να σας άρεσε αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός για τον πεζόδρομο του παγετώνα Perito Moreno και τις περιηγήσεις πεζοπορίας στην Παταγονία της Αργεντινής.

Μην ξεχάσετε να δείτε την ανάρτησή μου στο blog για την εκπληκτική πεζοπορία στο όρος Fitz Roy και τη Laguna De Los Tres, στην κοντινή πόλη El Chalten. Έγραψα επίσης έναν ξεχωριστό οδηγό για τους καταρράκτες Iguazu στην Αργεντινή.

Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Πεζοπορία Laguna De Los Tres

Αεροπορικά εισιτήρια για Νέα Υόρκη

Καλύτερες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Skyscanner

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.