You are currently viewing Πεζοπορία Laguna De Los Tres

Πεζοπορία Laguna De Los Tres

Η διάσημη περιοχή της Παταγονίας της Αργεντινής έχει μερικά καταπληκτικά μονοπάτια πεζοπορίας, αλλά το καλύτερο θα έπρεπε να είναι η ημερήσια πεζοπορία στο όρος Fitz Roy και τη Laguna De Los Tres!

Ολόκληρη αυτή η διαδρομή είναι γεμάτη υπέροχα τοπία και στο τέλος μπορείτε να δείτε μια εντυπωσιακή μπλε λίμνη παγετώνα που ονομάζεται Laguna De Los Tres, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Fitz Roy, μιας από τις πιο εντυπωσιακές και εμβληματικές κορυφές στη Νότια Αμερική.

Η πεζοπορία Fitz Roy είναι μια πρόκληση, με αρκετή απόσταση και υψόμετρο, αλλά οι περισσότεροι πεζοπόροι θα εξακολουθήσουν να τη βρίσκουν πολύ εφικτή. Και ακόμα κι αν δεν φτάσετε μέχρι τις λίμνες, μπορείτε ακόμα να λάβετε εκπληκτικές φωτογραφίες των βουνών από το Fitz Roy Mirador (θέα) μετά από μια μέτρια μόνο πεζοπορία από την πόλη El Chalten.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός θα σας εξηγήσει πώς να κάνετε την πεζοπορία στη Laguna De Los Tres, τι να φέρετε, την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε, πώς να φτάσετε στο El Chalten και ό,τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε!

Fitz Roy Quick Facts*

 • Απόσταση: 22 χιλιόμετρα (14 μίλια) με επιστροφή
 • Υψόμετρο: 1.050 μέτρα (3.445 πόδια)
 • Τελικό υψόμετρο: 1.175 μέτρα (3.850 πόδια)
 • Διάρκεια: 7 – 9 ώρες με επιστροφή
 • Δυσκολία: Μέτρια / Σκληρή

*Αυτά τα στατιστικά αφορούν την πλήρη πεζοπορία στη λίμνη Laguna De Los Tres από το El Chalten. Το Mirador (άποψη) είναι πιο σύντομο και πιο εύκολο.

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Τελική άποψη της πεζοπορίας Laguna De Los Tres

 

Πού βρίσκεται το όρος Fitz Roy;

Η πεζοπορία στο Mount Fitz Roy βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη μικρή πόλη El Chalten, στη διάσημη περιοχή της Παταγονίας της Αργεντινής.

Το El Chalten έχει άνετα ξενοδοχεία και εστιατόρια για τους τουρίστες, αλλά είναι μια πολύ μικρή πόλη, έτσι μπορείτε εύκολα να φτάσετε στο σημείο εκκίνησης αυτής της πεζοπορίας από οποιοδήποτε μέρος της πόλης.

Πώς να φτάσετε στο El Chalten

Δεν υπάρχει αεροδρόμιο στο El Chalten, επομένως το πλησιέστερο αεροδρόμιο για αυτήν την πεζοπορία είναι το μικρό διεθνές αεροδρόμιο στο El Calafate (FTE), το οποίο έχει απευθείας πτήσεις από το Μπουένος Άιρες, την Κόρδοβα, την Ουσουάια και άλλα μέρη.

Η πτήση από το Μπουένος Άιρες προς το Ελ Καλαφάτε διαρκεί περίπου 3 ώρες και προσφέρεται από πολλές αεροπορικές εταιρείες, με αρκετά λογικές τιμές. Υπάρχουν δύο αεροδρόμια στο Μπουένος Άιρες (AEP ή EZE) και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά για να πετάξετε εδώ. Μπορείτε να ψωνίσετε για πτήσεις προς Αργεντινή μέσω της Skyscanner.

Μόλις φτάσετε στο El Calafate, είναι 3 ώρες οδικώς από το El Chalten. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με λεωφορείο, ιδιωτικό λεωφορείο ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο . Η υπηρεσία λεωφορείων προσφέρεται από πολλές εταιρείες με τακτικές αναχωρήσεις.

Εάν δεν έχετε χρόνο, υπάρχουν επίσης ημερήσιες εκδρομές από το El Calafate στη Laguna De Los Tres (περισσότερα για αυτό παρακάτω).

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Mount Fitz Roy Patagonia — μία από τις καλύτερες πεζοπορίες στην Αργεντινή!

 

Καλύτερες περιηγήσεις Fitz Roy Patagonia

Εάν είστε σε ένα σφιχτό πρόγραμμα και θέλετε να επισκεφθείτε την Παταγονία χωρίς πολύ εκ των προτέρων προγραμματισμό, το GetYourGuide έχει ημερήσιες εκδρομές για το El Chalten και το El Calafate, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις καλύτερες πεζοπορίες όπως η Laguna De Los Tres!

Έχουν ημερήσιες εκδρομές με υψηλή βαθμολογία στο Fitz Roy που περιλαμβάνουν παραλαβή και μεταφορά από το ξενοδοχείο, καθώς και μεταφορά από το El Calafate στο El Chalten και προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα. Μια τέτοια περιήγηση δεν απαιτείται για την πεζοπορία, αλλά μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να απλοποιήσετε τα πράγματα. Έχουν επίσης ημερήσιες εκδρομές στον παγετώνα Perito Moreno και άλλα κορυφαία αξιοθέατα της Παταγονίας.

Έχουμε χρησιμοποιήσει το GetYourGuide για πολλές περιηγήσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο και είναι υπέροχα. Συνιστάται!

Κάντε κράτηση τώρα: Laguna De Los Tres από το El Calafate

 

Laguna De Los Tres Hike: Τι να περιμένετε

Η πεζοπορία στο Laguna De Los Tres είναι ένα μονοπάτι έξω και πίσω που είναι ως επί το πλείστον επίπεδο, εκτός από μερικά χιλιόμετρα ανηφορικής πεζοπορίας στην αρχή και μετά ξανά στο τέλος του μονοπατιού.

Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής πεζοπορία και συνήθως γίνεται ως ημερήσια πεζοπορία, αλλά υπάρχουν επίσης κάμπινγκ κατά μήκος του μονοπατιού, αν θέλετε να μείνετε περισσότερο και να το συνδυάσετε σε μια πεζοπορία με βρόχο με την κοντινή Laguna Torre.

Οι παρακάτω ενότητες θα εξηγήσουν κάθε μέρος της πεζοπορίας Fitz Roy και τι να περιμένετε!

• Ξεκινώντας την πεζοπορία από το El Chalten

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά την πεζοπορία στο Fitz Roy, είναι αμέσως ανηφορική. Στην πραγματικότητα, τα πρώτα χιλιόμετρα έχουν ένα μεγάλο κομμάτι του συνολικού υψομετρικού κέρδους ολόκληρου του μονοπατιού.

Στη διαδρομή, θα περάσετε μερικά κατεβασμένα δέντρα που κάνουν ένα ωραίο μέρος για να καθίσετε και να ξεκουραστείτε ένα λεπτό, και υπάρχουν δείκτες χιλιομέτρων για να σας ενημερώσουν πόσο μακριά έχετε διανύσει στο μονοπάτι.

Για αυτό το πρώτο μέρος της πεζοπορίας θα περπατάτε κυρίως μέσα σε ένα δάσος, αλλά περιστασιακά υπάρχουν ξέφωτα με υπέροχη θέα στην πόλη El Chalten και σε άλλα τοπία.

Θέα στον ποταμό κοιλάδας Rio De Las Vueltas

Κοιτάζοντας την κοιλάδα στο Las Vueltas θέα

 

• Θέα στον ποταμό Las Vueltas

Μετά από πεζοπορία περίπου 1 χιλιομέτρου από το El Chalten, θα βγείτε από τα δέντρα και θα περάσετε από μια ωραία μικρή θέα στον ποταμό Las Vueltas (εικόνα παραπάνω).

Εδώ, θα δείτε τα πρώτα υπέροχα αξιοθέατα της πεζοπορίας, με το ποτάμι να διασχίζει την κοιλάδα κάτω και βουνά από όλες τις πλευρές.

Ο άνεμος της Παταγονίας είναι συνήθως τρελός εδώ, οπότε δεν θα θέλετε να μείνετε πολύ. Αλλά εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τραβήξετε μερικές γρήγορες φωτογραφίες.

Πινακίδα ίχνους απόστασης χιλιομέτρου

Δείκτης απόστασης μονοπατιού — 1 από τα 10 χιλιόμετρα έχει ολοκληρωθεί!

 

• Λιμνοθάλασσα Κάπρι

Μετά από πεζοπορία περίπου 3,3 χιλιομέτρων, υπάρχει μια διακλάδωση στο μονοπάτι όπου μπορείτε να επιλέξετε να πάτε είτε σε μια λίμνη (Laguna Capri) είτε στη θέα στο Fitz Roy.

Θα συνιστούσα να κάνετε την οπτική γωνία στο δρόμο σας προς τα πάνω και τη λίμνη στο δρόμο σας προς τα κάτω. Υπάρχει επίσης χώρος κατασκήνωσης στο Laguna Capri εάν σκοπεύετε να μείνετε περισσότερο.

• Άποψη Fitz Roy

Μετά από πεζοπορία περίπου 4 χιλιομέτρων (2,5 μίλια) από το El Chalten, θα φτάσετε στην άποψη «Mirador Del Fitz Roy», η οποία έχει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές απόψεις ολόκληρης της πεζοπορίας.

Σε μια καθαρή μέρα, έχετε ένα κάθισμα στην πρώτη σειρά για να δείτε το όρος Fitz Roy και τις οδοντωτές κορυφές της Παταγονίας. Παρόλο που τα βουνά είναι ακόμα μακριά, νιώθουν τόσο κοντά εδώ! Υπάρχει μια εύχρηστη πινακίδα στο σημείο θέασης που επισημαίνει όλες τις βουνοκορφές για εσάς.

Είναι πραγματικά ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στον κόσμο. Η μόνη διαφορά εδώ είναι ότι δεν μπορείτε να δείτε τη λίμνη Laguna De Los Tres. Αυτό έρχεται αργότερα.

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Αυτή η άποψη του Fitz Roy είναι τέλεια αν θέλετε μια πιο σύντομη πεζοπορία με υπέροχη θέα!

Σε μια συννεφιασμένη μέρα, μπορεί να μην βλέπετε πολλά στην οπτική γωνία, αλλά θα σας συνιστούσα να περιμένετε να καθαρίσουν τα σύννεφα ή αλλιώς να επιστρέψετε αργότερα και να προσπαθήσετε ξανά.

Λόγω του συνεχώς μεταβαλλόμενου καιρού στην Παταγονία, έπρεπε να επισκεφτώ ξανά το σημείο μερικές φορές προτού επιτέλους δω τα βουνά να αποκαλύπτονται. Όλη η προσπάθεια άξιζε τον κόπο!

Αυτή η άποψη είναι δημοφιλής στους ημερήσιους πεζοπόρους, αλλά υπάρχει αρκετός χώρος για να απλώσετε και να τραβήξετε φωτογραφίες. Είναι ένα καλό μέρος για να σπάσετε σνακ και ποτά, ενώ υπάρχει επίσης μια τουαλέτα στο δάσος κοντά στο ξέφωτο.

Μπορείτε να φτάσετε στη θέα στο Mirador Del Fitz Roy σε περίπου 1,5 ώρα πεζοπορίας από το El Chalten. Συνολικά, είναι τέλειο αν θέλετε να δείτε υπέροχο τοπίο σε μια πιο σύντομη και ευκολότερη πεζοπορία από το να πάτε μέχρι τη Laguna De Los Tres!

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Το μαγευτικό όρος Fitz Roy Patagonia

 

• Μυστικός Καταρράκτης Fitz Roy

Μετά από πεζοπορία περίπου 5,3 χιλιομέτρων από το El Chalten, υπάρχει ένα σύντομο μονοπάτι όπου μπορείτε να πάτε να δείτε έναν μυστικό καταρράκτη. Η τοποθεσία επισημαίνεται με ένα εικονίδιο στους Χάρτες Google και στο AllTrails.

Αυτός είναι ένας ωραίος μικρός καταρράκτης με φόντο το όρος Fitz Roy και πρέπει να περπατήσετε περίπου 150 μέτρα από το κεντρικό μονοπάτι για να τον δείτε! Πραγματικά δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθείτε.

Ακόμη και στο τέλος του καλοκαιριού, ο καταρράκτης είναι ακόμα ενεργός και είναι μεγαλύτερος από ό,τι φαίνεται στις φωτογραφίες. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο ταξίδι σας αν έχετε λίγο επιπλέον χρόνο και θέλετε να τραβήξετε περισσότερες φωτογραφίες από την Παταγονία.

Καταρράκτης Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία El Chalten Argentina

Ο μυστικός καταρράκτης Fitz Roy

 

• Fitz Roy Valley To Poincenot

Για το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης διαδρομής του Fitz Roy, θα περπατάτε μέσα από ένα μονοπάτι επίπεδης κοιλάδας με ελάχιστα έως καθόλου υψομετρικά κέρδη ή εμπόδια.

Αυτό είναι το πιο εύκολο τμήμα της πεζοπορίας και είναι ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη κατά τη γνώμη μου, επειδή το μονοπάτι είναι σχεδόν τελείως επίπεδο, οπότε μπορείτε απλά να απολαύσετε το τοπίο της Παταγονίας χωρίς να ιδρώσετε.

Στη διαδρομή, θα δείτε λιμνούλες, έλη, λιβάδια και ρυάκια που διασχίζουν την κοιλάδα, με το πάντα παρόν Mount Fitz Roy να φαίνεται μπροστά σας όλη την ώρα.

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Αντανακλάσεις σε μια λίμνη

Οι φωτογραφίσεις εδώ είναι ατελείωτες. Εάν κάνετε την πεζοπορία το φθινόπωρο, μπορείτε να δείτε πολλά χρώματα των φύλλων του φθινοπώρου, αλλά κυρίως το κόκκινο και το πορτοκαλί.

Θα παρατηρήσετε επίσης έναν άλλο παγετώνα να πλησιάζει σε απόσταση. Αυτός είναι ο Piedras Blancas, και υπάρχει ένα κίνητρο για να το δείτε από κοντά, αν έχετε χρόνο.

Η μετάβαση στην άποψη του παγετώνα Piedras Blancas προσθέτει περίπου 2 χιλιόμετρα προς κάθε κατεύθυνση και είναι επίσης σχετικά επίπεδο.

Piedras Blancas Glacier Φθινόπωρο Φύλλωμα Χρώματα Φύλλων Φθινόπωρο

Φθινοπωρινά χρώματα με τον παγετώνα Piedras Blancas σε απόσταση

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Διασχίζοντας ένα έλος

 

• Αναρρίχηση στη Laguna De Los Tres

Τώρα που διασχίσατε την κοιλάδα, ήρθε η ώρα για το πιο δύσκολο κομμάτι της πεζοπορίας Fitz Roy — την ανάβαση στη Laguna De Los Tres!

Αυτό το μέρος περιλαμβάνει πεζοπορία και πεζοπορία σε μια απότομη πλαγιά με χαλαρούς βράχους και χαλίκια για τα τελευταία 2 χιλιόμετρα (1,2 μίλια). Είναι μια μεγάλη προπόνηση, με περισσότερα από 450 μέτρα ανύψωσης.

Μια πινακίδα δίπλα στο λόφο προειδοποιεί «απαιτείται καλή φυσική κατάσταση» για αυτό το τμήμα, και θα έλεγα ότι είναι περίπου σωστό. Προσέξτε για βρεγμένους και ολισθηρούς βράχους στο δρόμο προς τα πάνω.

Υπάρχουν μερικές ψεύτικες κορυφές στη διαδρομή και αυτό το τελευταίο μέρος της πεζοπορίας μπορεί να διαρκέσει 1,5 ώρα, ακόμη και για πεζοπόρους σε καλή κατάσταση. Ο άνεμος είναι συχνά τρελός και αδυσώπητος, οπότε αυτό προσθέτει στην πρόκληση.

Μπορείτε να σταματήσετε για διαλείμματα ανάλογα με τις ανάγκες και θα υπάρχουν πολλοί άλλοι πεζοπόροι για να σας ενθαρρύνουν, οπότε απλώς συνεχίστε να κινείστε και θα φτάσετε επιτέλους στην κορυφή!

Προειδοποιητικό σημάδι ίχνους απόστασης

«Το μονοπάτι είναι πολύ απότομο. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.»

Valley Mountain

Όμορφη θέα στο δρόμο προς τη Laguna De Los Tres

 

• Laguna De Los Tres: Lake & Viewpoint

Η τελευταία ανταμοιβή αυτής της πεζοπορίας είναι η εντυπωσιακή γαλάζια λίμνη Laguna De Los Tres. Είναι καταπληκτικό! Το όνομα σημαίνει «Λίμνη των Τριών» στα Ισπανικά και προέρχεται από τις τρεις κορυφές που περιβάλλουν τη λίμνη: Fitz Roy, Poincenot και Saint-Exupery.

Μπορείτε να θαυμάσετε τη λίμνη από ψηλά και στη συνέχεια να κατεβείτε τον λόφο για να δείτε τη λίμνη από κοντά. Το λιωμένο νερό του παγετώνα του δίνει ένα πραγματικά εκπληκτικό τιρκουάζ χρώμα, ενώ υπάρχει ακόμη και ένας τέλειος ογκόλιθος στους πρόποδες της λίμνης στον οποίο μπορείτε να ποζάρετε για φωτογραφίες.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο λίμνες εδώ, αλλά για να δείτε τη δεύτερη («Laguna Sucia») πρέπει να ανεβείτε στον μικρό λόφο κοντά στη λίμνη. Μην το χάσετε! Από εκεί, μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα και στις δύο γαλάζιες λίμνες, καθώς και έναν καταρράκτη και το Fitz Roy ενδιάμεσα. Εδώ τελειώνει η πεζοπορία.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν καταφέρει ποτέ να ανέβουν στην κορυφή του όρους Fitz Roy, και είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Η μυτερή κορυφή έχει υψόμετρο 3.405 μέτρα (11.171 πόδια).

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Λιμνοθάλασσα των Τριών

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία El Chalten Αργεντινή Sucia Twin Lakes

Δίδυμες λίμνες!

Βουνά λίμνης

Η βόρεια πλευρά της λίμνης

 

Δυσκολία πεζοπορίας Fitz Roy: Πόσο δύσκολο είναι;

Το μεγαλύτερο μέρος της πεζοπορίας Fitz Roy δεν είναι πολύ δύσκολο. Θα το βαθμολογούσα ως μέτριο ή ακόμα και εύκολο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε εκπληκτική θέα κάνοντας πεζοπορία στην άποψη του Fitz Roy, η οποία διαρκεί μόνο 1,5 ώρα (απλή διαδρομή) από το El Chalten. Σε αυτό το σημείο, υπάρχει ένα μέτριο υψομετρικό κέρδος περίπου 330 μέτρων (1.100 πόδια). Το μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού μετά από αυτό είναι επίπεδο και εύκολο μέχρι να φτάσετε στην τελική ανάβαση στη Laguna De Los Tres.

Αν πάτε μέχρι τη λίμνη (Laguna De Los Tres), τότε θα βαθμολογούσα την πεζοπορία ως δύσκολη. Δεν είναι ακόμα επικίνδυνο και δεν θα σκαρφαλώνετε με τα χέρια σας, αλλά είναι μακρύ και επίπονο και το μονοπάτι γίνεται αρκετά τραχύ στο τέλος, οπότε είναι μια πρόκληση.

Από το El Chalten, η συνολική απόσταση μονής διαδρομής είναι περίπου 11 χιλιόμετρα (7 μίλια) μέχρι τη Laguna De Los Tres, με αρκετή αύξηση υψομέτρου στο πρώτο και στα τελευταία δύο χιλιόμετρα της πεζοπορίας, αλλά το υπόλοιπο μονοπάτι είναι ως επί το πλείστον επίπεδο και εύκολο.

Συνοψίζοντας λοιπόν, το Fitz Roy είναι μια υπέροχη ημερήσια πεζοπορία για όλες τις ηλικίες και τις ικανότητες και δεν χρειάζεται να είστε πολύ σε φόρμα για να δείτε το μεγαλύτερο μέρος της, αλλά η τελική ανάβαση στις λίμνες είναι δύσκολη και οι μη πεζοπόροι μπορεί να έχουν πρόβλημα με αυτήν.

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Οι εκπληκτικές κορυφές της Παταγονίας

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Όρος Fitz Roy Patagonia — μια από τις καλύτερες απόψεις στον κόσμο!

 

Τι να φέρω

 • Στρώματα: Υπάρχει μια δραματική διαφορά θερμοκρασίας από την κορυφή του μονοπατιού μέχρι την τελική λίμνη, οπότε φέρτε επιπλέον στρώματα. Είχα ένα μπλουζάκι, φούτερ και ανοιχτόχρωμο μπουφάν. Θα θελήσετε να ξεκινήσετε την πεζοπορία χωρίς το σακάκι και να το φορέσετε αργότερα.
 • Καλύμματα κεφαλής: Για τη λίμνη, θα θελήσετε ένα ζεστό καπέλο που να καλύπτει τα αυτιά σας. Ο άνεμος μπορεί να είναι τρελός και εντελώς παγωμένος μερικές φορές.
 • Γάντια: Φορούσα γάντια χωρίς δάχτυλα για να μπορώ να δουλεύω την κάμερά μου ενώ παραμένω αρκετά ζεστός.
 • Υποδήματα: Τα παπούτσια πεζοπορίας με καλό κράτημα είναι ιδανικά για την πεζοπορία Laguna De Los Tres. Θα περπατάτε σε ολισθηρούς βράχους και απότομες κλίσεις ή κατηφοριές κατά καιρούς.
 • Poncho: Ο καιρός στην Παταγονία είναι πολύ απρόβλεπτος, οπότε σίγουρα θα θελήσετε να φέρετε ένα αδιάβροχο μπουφάν για κάθε ενδεχόμενο. Συνάντησα τουλάχιστον λίγη βροχή σε κάθε πεζοπορία που έκανα στην Παταγονία, ακόμα και τις ηλιόλουστες μέρες!
 • Trekking Poles: Δεν χρησιμοποίησα κοντάρια για αυτήν την πεζοπορία, αλλά πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι χρήσιμοι για τη σταθερότητα και διευκολύνουν τα γόνατά σας όταν επιστρέφετε από τη Laguna De Los Tres.
 • Νερό: Φέρτε άφθονο νερό! Τα κύρια μέρη που θα το χρειαστείτε είναι τα πρώτα και τα τελευταία χιλιόμετρα της πεζοπορίας. Υπάρχει πόσιμο νερό σε αυτήν την πεζοπορία, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε λιγότερο νερό εάν το χρησιμοποιήσετε. Εάν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μπορείτε επίσης να φέρετε ένα LifeStraw . Είναι πολύ ελαφριά και κάνουν το νερό ακόμα πιο ασφαλές για κατανάλωση.
 • Σνακ: Χάρηκα πολύ που είχα μερικά από τα σνακ μπαρ μου και το βοδινό jerky που είχα φέρει από τις ΗΠΑ Μπορείτε επίσης να φέρετε σνακ από το El Chalten σε μια πρέζα.
 • Προβολέας: Πρόκειται για μια μεγάλη πεζοπορία και μπορεί να χρειαστεί φως εάν ξεκινήσετε νωρίς ή αργά την ημέρα.
 • Powerbank: Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για λήψη φωτογραφιών ή ως φακό, τότε ίσως θέλετε να φέρετε ένα μικρό power bank. Μου αρέσει η Anker , είναι σκληρή και υψηλής ποιότητας.
 • Κάμερα: Αυτή η πεζοπορία είναι γεμάτη από υπέροχες φωτογραφήσεις! Οποιαδήποτε κάμερα και φακός θα κάνουν τέλεια. Το Fitz Roy είναι τόσο μεγάλο που δεν θα χρειαστείτε φακό ζουμ για να το τραβήξετε σε φωτογραφίες ακόμα και από μακριά, αν και ένας ευρυγώνιος φακός μπορεί να είναι ωραίος μόλις πλησιάσετε την τελευταία λίμνη.

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina    Πινακίδα κατεύθυνσης

Δέντρα μονοπατιών δασικών μονοπατιών

Ένα ήσυχο δάσος

 

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Παταγονία

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αργεντινή και να κάνετε αυτή την πεζοπορία είναι την άνοιξη, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Οι καλοκαιρινοί μήνες διαρκούν από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο και αυτοί οι μήνες έχουν μερικές από τις μεγαλύτερες μέρες και τον καλύτερο καιρό πεζοπορίας, αλλά είναι επίσης πιο δημοφιλείς και ακριβοί.

Οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος και Νοέμβριος μπορεί επίσης να είναι υπέροχοι, αν και οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι λίγο πιο κρύες. Όλες οι φωτογραφίες σε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό τραβήχτηκαν στα μέσα Μαρτίου, κάτι που μου φάνηκε σχεδόν τέλειο. Υπήρχε ακόμη και κάποιο ωραίο φθινοπωρινό φύλλωμα εκείνη την εποχή, αν και δεν ήταν ακόμα στο αποκορύφωμά του.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ξεκινήσετε αυτήν την πεζοπορία είναι το πρωί (οπουδήποτε από τις 6 έως τις 9 π.μ.), αν θέλετε να νικήσετε τα πλήθη ή να δείτε τα χρώματα της ανατολής να αντανακλούν στις βουνοκορφές. Αργότερα μέσα στην ημέρα θα υπάρχουν πολύ περισσότεροι πεζοπόροι, οπότε μπορεί να έχετε μποτιλιάρισμα σε στενά μονοπάτια όπως η τελευταία ανάβαση στη Laguna De Los Tres.

Ο καιρός στην Παταγονία είναι εντελώς απρόβλεπτος, οπότε μην ανησυχείτε πολύ για τις προβλέψεις. Είδα «ηλιόλουστες» μέρες όπου οι βουνοκορφές ήταν εντελώς καλυμμένες από σύννεφα και «βροχερές» μέρες όπου τα βουνά ήταν εντελώς καθαρά για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι φωτογραφίες μου του Fitz Roy σε αυτήν τη σελίδα τραβήχτηκαν μια «βροχερή» μέρα σύμφωνα με πολλές προγνώσεις καιρού!

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten ArgentinaΜονοπάτι White Stones

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Ο Fitz Roy φαίνεται επικός ακόμα και στα σύννεφα

 

Άλλες συμβουλές για το Fitz Roy Hike

 • Άγρια ζωή: Μπορείτε να δείτε κόνδορες, αλεπούδες, λαγούς, γουανάκο και ελάφια των Άνδεων. Υπάρχουν επίσης πούμα στην Παταγονία, συμπεριλαμβανομένων μερικών στην περιοχή Fitz Roy, αλλά αυτές οι μεγάλες γάτες είναι πιο σπάνιο να τις δεις. Θυμηθείτε να αποθηκεύετε το φαγητό σας με ασφάλεια και μακριά από τις κατασκηνώσεις, διαφορετικά μπορεί να σας επισκεφτεί πούμα.
 • Σφάλματα: Δεν είδα ποτέ σφάλματα στο ταξίδι του Fitz Roy, αλλά άλλοι ανέφεραν ότι δαγκώνουν μύγες το καλοκαίρι, οπότε μπορεί να θέλετε να φέρετε σπρέι για σφάλματα για κάθε περίπτωση. Ευτυχώς δεν υπάρχουν κουνούπια στην Παταγονία.
 • Νερό: Υπάρχει πόσιμο φρέσκο ​​νερό παγετώνα σε πολλά σημεία της πεζοπορίας. Το καλύτερο και ασφαλέστερο πόσιμο νερό για να πάρετε είναι από τον ποταμό Rio Blanco, τον οποίο θα περάσετε αμέσως μετά το κάμπινγκ Poincenot. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα LifeStraw για ποτό εάν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
 • Τουαλέτες: Δεν υπάρχει τουαλέτα στην κορυφή του μονοπατιού. Ωστόσο, υπάρχει μια τουαλέτα θησαυροφυλάκιο στο Mirador (άποψη του Fitz Roy) και μια άλλη σε κάθε ένα από τα κάμπινγκ στο μονοπάτι. Φροντίστε να φροντίσετε τις δουλειές σας πριν από την τελική ανάβαση στη Laguna De Los Tres, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος στη λίμνη και είναι ένας ανοιχτός χώρος χωρίς πού να κατουρήσετε.
 • Υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας: Δεν υπάρχει υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας/τηλεφωνική υποδοχή αφού φύγετε από την πόλη El Chalten, εκτός από λίγο κοντά στην άποψη του ποταμού Vueltas. Εκτός από αυτό, δεν θα έχετε καμία υποδοχή στο μονοπάτι ή στη λίμνη (Laguna De Los Tres).
 • Drones: Η Αργεντινή δεν επιτρέπει drones σε αυτήν την πεζοπορία, καθώς είναι μέρος του εθνικού πάρκου.
 • Είσοδος: Δωρεάν! Παρόλο που αυτή η πεζοπορία είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Los Glaciares, δεν χρεώνουν εισιτήρια εδώ, σε αντίθεση με τον παγετώνα Perito Moreno στο El Calafate. Δεν χρειάζεστε ούτε οδηγό ούτε άδεια.
 • Χώροι κατασκήνωσης: Υπάρχουν δωρεάν κάμπινγκ στο Laguna Capri (κοντά στην άποψη του Fitz Roy) και επίσης στο Poinceno αργότερα κατά την πεζοπορία.

Λίμνη Piedras Blancas

Μια άλλη λίμνη στο δρόμο για τη Laguna De Los Tres

 

Άλλες συμβουλές για το El Chalten Town

 • Ξενοδοχεία: Υπάρχουν πολλά άνετα ξενοδοχεία και ξενώνες στην πόλη El Chalten, αν σκοπεύετε να μείνετε περισσότερο. Ελέγξτε το Kaiken Hostel για μια οικονομική επιλογή, το Fitz Roy Hosteria για τη μεσαία κατηγορία και το Destino Sur Hotel για το υψηλό επίπεδο.
 • Εστιατόρια: Η πόλη έχει πολλά εστιατόρια και εξαιρετικό φαγητό. Μια ωραία επιλογή πρωινού είναι το La Esquina , και για δείπνο δείτε το La Cerveceria ή το La Vineria Grill & Pasta .
 • Πιστωτικές κάρτες: Πολλά μέρη στην πόλη δέχονται πιστωτικές κάρτες τώρα, αλλά μερικά εξακολουθούν να είναι μόνο μετρητά. Φέρτε αρκετά μετρητά για παν ενδεχόμενο. Τα ΑΤΜ της πόλης δεν είναι πολύ αξιόπιστα.
 • Money Changers: Μπορείτε να βρείτε ανταλλακτήρια χρημάτων («cambio») στο El Chalten, αν και μερικές φορές ξεμένουν από μετρητά. Είναι καλύτερο να αλλάξετε τα μετρητά σας στο El Calafate ή στο Μπουένος Άιρες, αν μπορείτε.
 • WiFi: Τα ξενοδοχεία στο El Chalten έχουν αργό WiFi ή καθόλου, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται. Μερικές από τις καφετέριες έχουν γρήγορο WiFi αν κοιτάξετε τριγύρω. Το καλύτερο WiFi που βρήκα ήταν στο La Esquina .
 • Υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας: Με την περιαγωγή T-Mobile, είχα υποδοχή κινητής τηλεφωνίας από την Claro στην πόλη El Chalten, αλλά δεν ήταν η καλύτερη. Η κυβέρνηση της Αργεντινής εργάζεται για να το βελτιώσει σύντομα.
 • Προμήθειες: Υπάρχουν πολλά παντοπωλεία και παντοπωλεία στο El Chalten, καθώς και καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε σκηνές, υπνόσακους, σακίδια πλάτης, μπουφάν και κάθε είδους άλλο εξοπλισμό για κατασκήνωση και πεζοπορία. Είμαι σίγουρος ότι είναι πιο ακριβό από το να φέρετε τον δικό σας εξοπλισμό, οπότε κάντε το αν μπορείτε.
 • Ασφάλεια: Η Αργεντινή είναι μια αρκετά ασφαλής χώρα συνολικά και η περιοχή της Παταγονίας είναι ιδιαίτερα ασφαλής. Γενικά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το έγκλημα εδώ. Ξεκίνησα την πεζοπορία στο Fitz Roy μόνος στο σκοτάδι χωρίς να ανησυχώ. Μέχρι το πρωί, υπάρχει πάντα αρκετός κόσμος στο μονοπάτι. Όλοι φέρνουν μια κάμερα και στο El Chalten, οπότε δεν θα ξεχωρίσετε γι’ αυτό. Απλώς εφαρμόστε τις συνήθεις προφυλάξεις. Μην αφήνετε μετρητά στο δωμάτιό σας ή τιμαλφή στο αυτοκίνητό σας.

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Η αξέχαστη Laguna De Los Tres

 

Fitz Roy Trailhead Τοποθεσία: Πώς να φτάσετε εκεί

Το κύριο μονοπάτι Fitz Roy βρίσκεται στο τέλος της Avenida San Martin (τον κεντρικό δρόμο στο El Chalten), στο βόρειο άκρο της πόλης.

Η είσοδος του μονοπατιού είναι βασικά ακριβώς δίπλα στην πόλη και το El Chalten είναι αρκετά μικρό που μπορείτε εύκολα να περπατήσετε μέχρι το σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας από οπουδήποτε στην πόλη σε περίπου 15 λεπτά ή λιγότερο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη θέση GPS για να σας δρομολογήσει απευθείας στην είσοδο του μονοπατιού. Επισημαίνεται στα ισπανικά στους Χάρτες Google ως “Sendero al Fitz Roy”.

Πινακίδα εισόδου Trailhead El Chalten Sendero

Είσοδος και αφετηρία στο μονοπάτι Fitz Roy

 

El Chalten Trailhead Conditions

Το μονοπάτι Fitz Roy έχει ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης με χαλίκι με αρκετό χώρο για πολλά αυτοκίνητα. Δεν το είδα ποτέ να γεμίζει, παρόλο που πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή πεζοπορία που προσελκύει ημερήσιους ταξιδιώτες και ταξιδιώτες με σακίδιο από το El Calafate και ακόμη και τον Torres Del Paine στη Χιλή.

Όταν φτάσετε στο μονοπάτι, υπάρχει ένας μεγάλος κάδος απορριμμάτων, μια βρύση με πόσιμο νερό και μια πινακίδα πληροφοριών που λέει για τις λεπτομέρειες της πεζοπορίας, τον χάρτη του μονοπατιού, το προφίλ υψομέτρου και τους κανόνες του εθνικού πάρκου της Αργεντινής.

Παραδόξως, δεν υπάρχει τουαλέτα στο μονοπάτι Fitz Roy, οπότε θα θελήσετε να ασχοληθείτε με τις εργασίες πριν φτάσετε εκεί, διαφορετικά μπορείτε να βρείτε θησαυροφυλάκια τουαλέτες αργότερα κατά την πεζοπορία.

Όπως πάντα, θυμηθείτε να διατηρείτε το μονοπάτι καθαρό, να είστε προσεκτικοί με τους άλλους πεζοπόρους και να μην αφήνετε κανένα ίχνος . Ευχαριστώ και καλά ταξίδια!

Πινακίδα εισόδου Trailhead El Chalten Sendoro

Πληροφορίες και χάρτης στο μονοπάτι για Laguna De Los Tres

 

Εναλλακτικό μονοπάτι: El Pilar

Για μια εναλλακτική πεζοπορία στο Fitz Roy, μπορείτε να ξεκινήσετε από το El Pilar , το οποίο βρίσκεται βόρεια της πόλης El Chalten.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της διαδρομής είναι ότι είναι ελαφρώς πιο εύκολη και έχει μικρότερο υψομετρικό κέρδος και ότι θα κάνετε πεζοπορία ακριβώς δίπλα από τον παγετώνα Piedras Blancas, ώστε να έχετε ωραία θέα σε έναν άλλο παγετώνα χωρίς επιπλέον πεζοπορία. Επιπλέον, είναι μια πεζοπορία από σημείο σε σημείο όπως αυτή, επομένως υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στο σκηνικό σε σύγκριση με το να το κάνετε ως πεζοπορία.

Το κύριο μειονέκτημα της πεζοπορίας από το El Pilar είναι ότι ξεκινά έξω από την πόλη, επομένως πρέπει να κάνετε λίγο επιπλέον ταξίδι — η διαδρομή είναι 40 λεπτά, για την ακρίβεια, και το Chalten Travel έχει ένα λεωφορείο που πηγαίνει εκεί. Επίσης, δεν θα μπορείτε να βλέπετε το όρος Fitz Roy τόσο συχνά σε αυτήν τη διαδρομή, οπότε αν αυτός είναι ο κύριος στόχος σας, ίσως να θέλετε να πάτε από το κανονικό μονοπάτι στο El Chalten.

Ωστόσο, για τους βετεράνους πεζοπόρους που έχουν κάνει ήδη το ταξίδι στη Laguna De Los Tres από το κανονικό μονοπάτι, η εκκίνηση από το El Pilar μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ταρακουνήσουν λίγο τα πράγματα!

Μονοπάτι Path River Valley

Επιστροφή με τα πόδια στην πόλη El Chalten

 

Αξίζει η πεζοπορία του Fitz Roy;

Ναι, αυτή η πεζοπορία αξίζει τον κόπο!

Το Fitz Roy είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά βουνά που έχω δει ποτέ. Η λίμνη είναι επίσης υπέροχη. Ακόμα κι αν δεν έχετε αρκετή ενέργεια για να φτάσετε μέχρι το Laguna De Los Tres, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε μερικά καταπληκτικά αξιοθέατα στις προηγούμενες απόψεις.

Είναι σίγουρα ένα ταξίδι με λίστα κουβάδων και εύκολα μια από τις καλύτερες ημερήσιες πεζοπορίες οπουδήποτε στη Νότια Αμερική. Σε μια καθαρή μέρα, θα έλεγα ότι είναι μια από τις καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο.

Mount Fitz Roy Patagonia Laguna De Los Tres Πεζοπορία στο El Chalten Argentina

Το όρος Fitz Roy βγαίνει από τα σύννεφα — η Παταγονία στα καλύτερά της!

Ευχαριστώ που ψάξατε! Ελπίζω να σας άρεσε αυτός ο οδηγός για το όρος Fitz Roy και την πεζοπορία Laguna De Los Tres στην Παταγονία της Αργεντινής.

Μην ξεχάσετε να δείτε την ανάρτησή μου στο ταξιδιωτικό ιστολόγιο σχετικά με τον παγετώνα Perito Moreno, που είναι άλλο ένα εκπληκτικό θέαμα στην Παταγονία κοντά στην πόλη El Calafate!

Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Συμπεριλαμβανομένου του Pena Palace – The Tour Guy

Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Annecy, Γαλλία

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Skyscanner

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.