You are currently viewing Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ (Ilamatepec)

Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ (Ilamatepec)

Η πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana είναι μια από τις πιο εκπληκτικές εμπειρίες του Ελ Σαλβαδόρ, με μια σούπερ χρωματιστή λίμνη κρατήρα που μπορεί να αλλάξει μπλε ή πράσινο ανάλογα με την ημέρα. Είναι πραγματικά εκπληκτικό, ειδικά αν δεν έχετε ξαναπάει σε ενεργό ηφαίστειο.

Γνωστό και με το όνομα Volcán Ilamatepec, αυτό είναι το υψηλότερο ηφαίστειο στο Ελ Σαλβαδόρ, αλλά η πεζοπορία στην κορυφή δεν είναι καθόλου δύσκολη. Δεν χρειάζεται να είστε σούπερ σε φόρμα, καθιστώντας το μια εξαιρετική πεζοπορία στο ηφαίστειο για αρχάριους.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι το ηφαίστειο βρίσκεται σε ένα εθνικό πάρκο που είναι προσβάσιμο και εύκολα προσβάσιμο είτε από την πόλη Santa Ana είτε από το Σαν Σαλβαδόρ. Όλα αυτά συνδυάζονται για να το κάνουν μια από τις καλύτερες δραστηριότητες της Κεντρικής Αμερικής.

Αυτό το ταξιδιωτικό ιστολόγιο θα σας εξηγήσει πώς να φτάσετε στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ, πώς να κάνετε την πεζοπορία με ή χωρίς οδηγό και ό,τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε!

 

Γρήγορες πληροφορίες για τη Σάντα Άνα*

 • Απόσταση: 7 χιλιόμετρα (4,3 μίλια) με επιστροφή
 • Υψόμετρο: 465 μέτρα (1.525 πόδια)
 • Ανώτατο υψόμετρο: 2.381 μέτρα (7.812 πόδια)
 • Διάρκεια: 2 – 4 ώρες με επιστροφή
 • Δυσκολία: Εύκολη / Μέτρια

Οδηγός πεζοπορίας στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ

Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana

Πώς να φτάσετε στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ

Το ηφαίστειο Santa Ana βρίσκεται στο δυτικό Ελ Σαλβαδόρ, στο εθνικό πάρκο Cerro Verde. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με λεωφορείο ή περιήγηση, ανάλογα με το πού μένετε στο Ελ Σαλβαδόρ.

Εάν μένετε στην πόλη Santa Ana και σκοπεύετε να πάτε με λεωφορείο, θα χρειαστεί να πάρετε το λεωφορείο #248 από το σταθμό λεωφορείων La Vencedora (χάρτης εδώ ), το οποίο αναχωρεί στις 7:30 π.μ. και διαρκεί περίπου 2 ώρες για να φτάσετε στο το ηφαίστειο.

Το κόστος του λεωφορείου είναι $1 USD ανά άτομο και πρέπει να φτάσετε νωρίς για να αγοράσετε εισιτήρια. Για την επιστροφή στην πόλη, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο στις 13:30 ή το τελευταίο είναι στις 4:30 μ.μ.

Η άλλη επιλογή είναι να κάνετε κράτηση με οδηγό ή περιήγηση από την πόλη Santa Ana. Έμεινα στο Hostal Las Puertas και το προσωπικό εκεί μπόρεσε να κανονίσει έναν οδηγό να με πάει στο ηφαίστειο την επόμενη μέρα. Μοιράστηκα το βαν με έναν άλλο ταξιδιώτη και το κόστος μου ήταν πολύ λογικά $21 USD.

Αυτό δεν περιλάμβανε τα τέλη εισόδου για την πεζοπορία, αλλά κάλυψε όλη τη μεταφορά της ημέρας, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσκεψης στη λίμνη Coatepeque μετά την πεζοπορία μας.

• Πώς να φτάσετε εκεί από το Σαν Σαλβαδόρ

Εάν μένετε στην πόλη του Σαν Σαλβαδόρ, δεν υπάρχει επιλογή λεωφορείου απευθείας για το ηφαίστειο. Θα χρειαστεί να πάρετε ένα λεωφορείο για την πόλη Santa Ana, να διανυκτερεύσετε και στη συνέχεια να κάνετε την πεζοπορία την επόμενη μέρα ή να κάνετε κράτηση για μια ημερήσια εκδρομή στο ηφαίστειο που περιλαμβάνει μεταφορά από το Σαν Σαλβαδόρ.

Αυτή η επιλογή είναι λίγο πιο ακριβή, αλλά είναι ο ευκολότερος και πιο βολικός τρόπος για να το κάνετε εάν θέλετε απλώς να πάτε κατευθείαν στο ηφαίστειο από το Σαν Σαλβαδόρ.

Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ Ilamatepec

Η εντυπωσιακή λίμνη κρατήρα της Santa Ana

 

Καλύτερες εκδρομές στη Σάντα Άνα Ελ Σαλβαδόρ

 

Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana: Τι να περιμένετε

Όταν φτάσετε στο ηφαίστειο Santa Ana, όλοι θα ομαδοποιηθούν σε μια ομάδα και θα οριστεί ένας τοπικός οδηγός. Ο οδηγός είναι επίσημη απαίτηση για αυτήν την πεζοπορία, παρόλο που αναμφισβήτητα δεν χρειάζεται (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Υπάρχει ένας οδηγός που ανατίθεται σε κάθε 10 περίπου άτομα και θα συνοδεύσει την ομάδα σας στην κορυφή του ηφαιστείου και πίσω.

Ξεκινά με μια γρήγορη ενημέρωση στα ισπανικά, όπου εξηγούν τα τέλη και υπενθυμίζουν σε όλους να μην σκουπίζουν, να φέρνουν θορυβώδη ηχεία ή να κουβαλούν όπλα. Αν δεν καταλαβαίνετε ισπανικά, δεν θα χάσετε πολλά από την ενημέρωση.

Άποψη Σκοπιάς    Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ Ilamatepec

Μονοπάτι χείλους κρατήρα

Βραχώδης αλλά ήμερη κλίση κοντά στην κορυφή του Ilamatepec

Υπάρχουν βασικά δύο μέρη για την πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana. Για το πρώτο μέρος, θα κάνετε πεζοπορία μέσα από ένα σκιερό δάσος μέχρι τα όρια του εθνικού πάρκου, όπου θα πληρώσετε τα εισιτήριά σας για να μπείτε στο πάρκο.

Για το δεύτερο μέρος της πεζοπορίας, το μονοπάτι είναι πιο ανηφορικό και το δάσος σταδιακά θα μετατραπεί σε βραχώδες τοπίο χωρίς δέντρα και φυτά.

Στην πορεία, υπάρχουν πολλές ωραίες απόψεις για να απολαύσετε, συμπεριλαμβανομένου ενός πύργου επιφυλακής που μπορείτε να ανεβείτε, αν και νομίζω ότι είναι καλύτερο να εξοικονομήσετε ενέργεια και ίσως να κάνετε τον πύργο στο δρόμο της επιστροφής.

Σε όλο το μήκος της πεζοπορίας, υπάρχει σχεδόν σταθερή θέα σε ένα άλλο ηφαίστειο όχι πολύ μακριά. Αυτό είναι το Volcan de Izalco, το οποίο είναι ένα άλλο από τα εμβληματικά ηφαίστεια του Ελ Σαλβαδόρ!

Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ Ilamatepec

Καπνιζόμενη πράσινη λίμνη του κρατήρα Santa Ana. Παράξενο και όμορφο!

Η Santa Ana είναι μια πολύ δημοφιλής πεζοπορία, έτσι θα είστε πάντα γύρω από κόσμο. Η κορυφή είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη, αλλά αν συνεχίσετε να περπατάτε κατά μήκος του κρατήρα, μπορείτε ακόμα να βρείτε ένα καλό σημείο για να τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς οι άνθρωποι να εμποδίζουν τη θέα.

Η αναβράζουσα πράσινη λίμνη θείου είναι πραγματικά εκπληκτική και μου θύμισε το όρος Ijen στην Ινδονησία. Είχαμε τέλειο καθαρό καιρό και μακάρι να είχα φέρει το drone μου!

Να είστε προσεκτικοί στην άκρη του κρατήρα, γιατί αισθάνεται απατηλά λιγότερο απότομο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα, και μια πτώση στον κρατήρα θα ήταν ένας κακός τρόπος. Η αστυνομία θα σου σφυρίξει αν σε δει να πλησιάζεις πολύ κοντά στον γκρεμό.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν μερικοί φιλικοί ντόπιοι τύποι που πουλάνε γρανίτες στην κορυφή, κάτι που μπορεί να είναι μια διασκεδαστική ανταμοιβή μετά την πεζοπορία. Φέρτε μετρητά σε μικρά γραμμάτια δολαρίων ΗΠΑ εάν σκοπεύετε να αγοράσετε μερικά!

Οι οδηγοί πεζοπορίας σάς επιτρέπουν μόνο να μείνετε στην κορυφή για περίπου 30 έως 45 λεπτά πριν κατευθυνθείτε προς τα κάτω, οπότε αισθάνεστε λίγο βιαστικό. Αυτό είναι ένα από τα μοναδικά μου παράπονα. Θα ήθελα να περάσω τουλάχιστον μία ή δύο ώρες εκεί πάνω!

Χείλος κρατήρα

Θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί και να παρακολουθείτε το βήμα σας κοντά στο χείλος του κρατήρα

 

• Πόσο δύσκολη είναι η πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana;

Η πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana δεν είναι πολύ δύσκολη, ακόμα κι αν δεν είστε τακτικός πεζοπόρος ή σε εξαιρετική φόρμα.

Θα έλεγα ότι αν μπορείτε να κάνετε πεζοπορία σε ανηφόρα σε χώμα και βράχους για περίπου 1,5 ώρα, με πολλά διαλείμματα ανάμεικτα, τότε αυτή η πεζοπορία δεν θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν στην κορυφή του ηφαιστείου σε 1 έως 2 ώρες, ανάλογα με τον ρυθμό τους. Οι γρήγοροι πεζοπόροι μπορούν να φτάσουν στην κορυφή σε 1 ώρα ή λιγότερο.

Η κορυφή του Ilamatepec δεν είναι αρκετά ψηλή για να προκαλέσει ασθένεια στο υψόμετρο, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Η μονόδρομη απόσταση από τον κρατήρα είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα (2,2 μίλια), με υψομετρικό κέρδος 465 μέτρα (1.525 πόδια).

Συνολικά, είναι εξαιρετικά εύκολο σε σύγκριση με κάτι σαν την πεζοπορία Acatenango στη Γουατεμάλα. Αυτό το ηφαίστειο δεν ανήκει καν στην ίδια κατηγορία με αυτό.

Το να κατεβείτε από το ηφαίστειο Santa Ana είναι ακόμα πιο γρήγορο και πιο εύκολο γιατί είναι όλο κατηφόρα, αν και θα θέλετε να προσέχετε το βήμα σας για να μην γλιστρήσετε σε χαλαρούς βράχους.

Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ Ilamatepec

Η πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana δεν είναι πολύ δύσκολη και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με αυτήν.

 

• Τι να φέρω

 • Στρώματα: Ένα ελαφρύ μπουφάν είναι καλό να το φέρετε γιατί μπορεί να έχει δροσιά και αέρα στην κορυφή του ηφαιστείου, ειδικά αν έχει συννεφιά. Όταν βγει ο ήλιος, μπορείτε να ρίξετε το σακάκι.
 • Υποδήματα: Οποιαδήποτε παπούτσια θα λειτουργήσουν για την πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana. Δεν χρειάζεστε κορυφαίες μπότες πεζοπορίας. Θα απέφευγα τις σαγιονάρες, γιατί θα περπατάτε σε γλιστερό χαλίκι μέρος του χρόνου.
 • Προστασία από τον ήλιο: Με το υψηλό υψόμετρο, μπορεί να πάθεις αρκετά έγκαυμα εδώ μια ηλιόλουστη μέρα, επομένως θα θελήσεις ένα καπέλο και αντηλιακό.
 • Νερό: Φέρτε άφθονο νερό να πιείτε. Τις ζεστές μέρες θα χρειαστείτε περισσότερα. Δεν υπάρχει νερό από ρέματα για να πάρετε κατά την πεζοπορία, αλλά υπάρχουν περίπτερα με ποτά που λειτουργούν από ντόπιους κοντά στην είσοδο, όπου μπορείτε να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό, Gatorade και σνακ, αν τα χρειάζεστε.

• Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία χωρίς οδηγό;

Επισήμως, απαιτείται οδηγός για την πεζοπορία στη Σάντα Άνα και δεν θα σας αφήσουν να ανεβείτε χωρίς έναν.

Μερικές φορές μπορεί να είστε σε θέση να αποφύγετε αυτήν την απαίτηση, εμφανίζεστε νωρίς στο μονοπάτι και ξεκινώντας την πεζοπορία χωρίς να σας βλέπουν οι οδηγοί, αλλά οι άνθρωποι έχουν αναφέρει περιορισμένη επιτυχία με αυτό.

Το μονοπάτι είναι αρκετά εύκολο να ακολουθηθεί, οπότε ειλικρινά δεν χρειάζεται οδηγός. Οι περισσότεροι από αυτούς μιλούν σχεδόν αγγλικά ούτως ή άλλως, και θα ακολουθείτε μια σταθερή ροή πεζοπόρους όλη την ώρα, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να χαθείτε.

Καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί μερικούς ανθρώπους να αναγκάζονται να προσλάβουν έναν οδηγό, αλλά οι τιμές δεν είναι πραγματικά πολύ κακές (3$/άτομο) και μπορείτε να το σκεφτείτε ως έναν ωραίο τρόπο να ανταποδώσετε τη χώρα και τους ανθρώπους του Ελ Σαλβαδόρ .

• Οδηγός & Είσοδοι

 • Χρέωση στάθμευσης (αυτοκίνητο): $3 USD
 • Τιμή εισόδου (Ξένοι): 6 $ / άτομο
 • Τιμή εισόδου (Ντόπιοι): 3 $ / άτομο
 • Χρέωση οδηγού (Κοινό): 3 $ / άτομο
 • Χρέωση οδηγού (Ιδιωτικό): ~35$ (συζητήσιμη)

Όλα τα τέλη στο ηφαίστειο Santa Ana είναι μόνο σε μετρητά (Δολάρια ΗΠΑ). Δεν έχουν κανένα τρόπο να δεχτούν πιστωτικές κάρτες.

Πληροφορίες προειδοποιητικής πινακίδας

Όταν βλέπετε αυτό το σημάδι, βρίσκεστε κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου. Συγχαρητήρια!

 

• Είναι ασφαλές το ηφαίστειο Santa Ana;

Παρόλο που η χώρα του Ελ Σαλβαδόρ έχει κάποια προβλήματα ασφάλειας, το ηφαίστειο Santa Ana είναι γενικά αρκετά ασφαλές.

Ελέγχουν τις τσάντες όλων για όπλα στην αρχή της πεζοπορίας και υπάρχουν ένοπλοι φρουροί (αστυνομικοί) στην κορυφή και στο κάτω μέρος του ηφαιστείου για να κρατήσουν μακριά τους ληστές. Αυτό μπορεί να μην σας προσφέρει την καλύτερη ατμόσφαιρα, αλλά εξακολουθεί να είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή λόγω της εγκληματικότητας του Ελ Σαλβαδόρ και θέλουν να κρατήσουν τους πεζοπόρους ασφαλείς εδώ.

Με αυτά τα λόγια, πολλοί άνθρωποι πεζοπορούν στο ηφαίστειο κάθε μέρα και δεν έχω ακούσει για πρόσφατες ληστείες ή άλλα περιστατικά εδώ. Θα ενημερώσω αυτόν τον οδηγό εάν αυτό αλλάξει. Χρησιμοποίησα τη φωτογραφική μηχανή μου για να τραβήξω φωτογραφίες στην κορυφή του ηφαιστείου, αλλά την κράτησα μέσα στην τσάντα μου διαφορετικά.

Εάν θέλετε περισσότερη ησυχία, μπορείτε επίσης να φέρετε μια κρυφή ζώνη ταξιδιού (όπως αυτή στο Amazon ) και να βάλετε μερικά από τα τιμαλφή σας σε αυτήν. Αυτό έκανα με το τηλέφωνό μου, τα μετρητά και τις πιστωτικές μου κάρτες, καθώς δεν τα χρησιμοποιούσα κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.

Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ Ilamatepec

Η πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana είναι αρκετά ασφαλής από τους περισσότερους τρόπους

Φυσικά, το άλλο ερώτημα σχετικά με την ασφάλεια είναι το ίδιο το ηφαίστειο, αφού είναι ενεργό ηφαίστειο.

Η Santa Ana εξερράγη τον Οκτώβριο του 2005, για παράδειγμα, πυροβολώντας γιγάντιους βράχους στο μέγεθος αυτοκινήτων και αναγκάζοντας χιλιάδες ντόπιους να εγκαταλείψουν την περιοχή. Πριν από αυτό, η τελευταία έκρηξη ήταν το 1904, επομένως είναι κάπως σπάνιο να συμβεί.

Το ηφαίστειο παρακολουθείται από την κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ για οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα και ο κρατήρας θα είναι κλειστός για τους πεζοπόρους εάν δεν είναι ασφαλής. Μπορείτε να ελέγξετε τις πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με την ηφαιστειακή δραστηριότητα εδώ .

Δεν μπορούμε ακόμα να προβλέψουμε τέλεια πότε θα συμβεί η επόμενη έκρηξη στη Σάντα Άνα, αλλά αυτός είναι μόνο ένας από τους κινδύνους που πρέπει να αποδεχτείς όταν ανεβαίνεις σε ένα ενεργό ηφαίστειο. Συνολικά, νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά ασφαλές αρκεί να ακολουθείτε τις ενημερώσεις κατάστασης.

Άλλες συμβουλές για την πεζοπορία στη Σάντα Άνα

 • Μπάνια: Τα τελευταία μπάνια είναι κοντά στα όρια του εθνικού πάρκου, λίγο αφού πληρώσετε και πάρετε τα μικρά χάρτινα εισιτήριά σας. Θα θελήσετε να φροντίσετε την επιχείρησή σας εδώ, γιατί δεν υπάρχει μπάνιο και σχεδόν καθόλου ιδιωτικότητα αργότερα κατά την πεζοπορία.
 • Σνακ και ποτά: Μπορείτε επίσης να αγοράσετε σνακ και ποτά στα όρια του εθνικού πάρκου. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά όλα κοστίζουν λίγο περισσότερο από αυτό που θα πληρώνατε στην πόλη Santa Ana.
 • Υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας: Είχα λίγη τηλεφωνική λήψη στην κορυφή του ηφαιστείου, οπότε μπορεί να μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα εδώ αν χρειαστεί.
 • Άγρια ζωή: Εάν είστε τυχεροί, μερικά από τα ζώα που μπορείτε να δείτε στο Cerro Verde περιλαμβάνουν coatimundis, ελάφια, αετούς, αλεπούδες ή tigrillos (μικρές γάτες-τίγρεις).

Εθνικό Πάρκο Cerro Verde Izalco

Θέα στο εθνικό πάρκο Cerro Verde και στο ηφαίστειο Izalco σε απόσταση

Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ Ilamatepec

Μια κουραστική μέρα στον κρατήρα

 

Καλύτερη ώρα για πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana

Η καλύτερη εποχή για πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου στο Ελ Σαλβαδόρ, η οποία διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχετε τις καλύτερες πιθανότητες για ηλιόλουστο καιρό, ώστε να μπορείτε να δείτε τη λίμνη και την κορυφή ακάλυπτα από σύννεφα και βροχή.

Η υγρή περίοδος στο Ελ Σαλβαδόρ διαρκεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, αλλά είναι ιδιαίτερα πιθανό να βρέχει τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Μπορείτε ακόμα να κάνετε πεζοπορία στη Σάντα Άνα κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, αλλά δεν είναι ιδανικό, καθώς μπορεί να μην μπορείτε να δείτε τίποτα αν έχει πολύ συννεφιά. Και αν υπάρχει καταιγίδα ή δυνατή βροχή, τότε η πεζοπορία μπορεί να ακυρωθεί για την ημέρα.

Λάβετε υπόψη σας, δεδομένου ότι έχετε να κάνετε με ένα βουνό, ο καιρός δεν είναι απολύτως προβλέψιμος οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και μπορεί να έχετε κακοκαιρία την ξηρή περίοδο ή καλό καιρό την περίοδο των βροχών.

Αξίζει τον κόπο η πεζοπορία της Santa Ana;

Ναι, η πεζοπορία Santa Ana αξίζει τον κόπο. Αν δεν έχετε ξανασκαρφαλώσει σε ενεργό ηφαίστειο, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε γιατί είναι σχετικά εύκολο και η θέα στη λίμνη του θείου είναι εκπληκτική.

Η Santa Ana είναι εύκολα η καλύτερη ημερήσια πεζοπορία στο Ελ Σαλβαδόρ, και ως μπόνους, μπορείτε να δείτε και την κορυφή του ψηλότερου ηφαιστείου στο Ελ Σαλβαδόρ! Αξίζει περισσότερο από τον κόπο!

Πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ Ilamatepec

Η πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana είναι μια τόσο μεγάλη εμπειρία. Μην το χάσετε!

 

Περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Κεντρική Αμερική

Ευχαριστώ που ψάξατε! Ελπίζω να σας άρεσε αυτός ο οδηγός για την πεζοπορία στο ηφαίστειο Santa Ana (Ilamatepec) στο Ελ Σαλβαδόρ.

Μην ξεχάσετε να δείτε τις άλλες ταξιδιωτικές αναρτήσεις μου για την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική πριν πάτε!

Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Κορυφαία πράγματα να κάνετε στην Ταορμίνα

Κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αίτνα της Σικελίας για το 2023. Ένας οδηγός δραστηριότητας

17 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο νησί της Αρούμπα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.