You are currently viewing Πού να μείνετε και τι να κάνετε στη Μονμάρτρη, Παρίσι, το 2023

Πού να μείνετε και τι να κάνετε στη Μονμάρτρη, Παρίσι, το 2023

Αν ήσασταν καλλιτέχνης στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα στην Ευρώπη, υπάρχει ένα μέρος να πάτε. Μονμάρτρη, Παρίσι. Ο Βαν Γκογκ, ο Μονέ, ο Πικάσο και ο Ρενουάρ έχουν κοσμήσει τους δρόμους του και έχουν εμπνεύσει γενιές καλλιτεχνών να έρθουν στη γειτονιά. Στις μέρες μας η Μονμάρτρη είναι σίγουρα στο τουριστικό μονοπάτι! Οι επισκέπτες έρχονται για να δουν τους όμορφους δρόμους, τα διάσημα καμπαρέ και τη θέα στο Παρίσι. Ζω και εργάζομαι ως ξεναγός στο Παρίσι για έξι χρόνια και ο ξεναγός της γειτονιάς μου για τη Μονμάρτρη θα σας δώσει μια εισαγωγή σε αυτό το πάντα γοητευτικό μέρος της πόλης.


Επαγγελματική συμβουλή: Είναι πιο εύκολο να οργανώσετε το ταξίδι σας όταν έχετε όλους τους πόρους σας σε ένα μέρος. Δημιουργήστε έναν φάκελο προγράμματος περιήγησης και προσθέστε σελιδοδείκτη σε αυτήν την ανάρτηση μαζί με τον αποκλειστικό μας οδηγό για το Παρίσι και τον Πύργο του Άιφελ για να σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας για τις καλύτερες περιηγήσεις στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης: διάσημα έργα τέχνης που πρέπει να δείτε στο The Centre Pompidou

Πού είναι η Μονμάρτρη, Παρίσι

Η Μονμάρτρη βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Παρισιού. Ο λόφος της Μονμάρτρης καλύπτεται από τη δέκατη όγδοη συνοικία και βρίσκεται ακριβώς στην άκρη του περιφερειακού δρόμου. Αρχικά ήταν ένα μικρό χωριό έξω από το παλιό τείχος της πόλης και άρχισε να αναπτύσσεται μόνο από τη δεκαετία του 1850 και μετά. Η Μονμάρτρη έγινε το σπίτι για πολλούς από τους φτωχούς που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν στις κομψές και μοντέρνες λεωφόρους που έχτισε ο βαρόνος Haussmann. Είχε φτηνό ενοίκιο και φθηνή διαβίωση, ένας από τους λόγους που έγινε στέκι για τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους από τη δεκαετία του 1860 και μετά.

Η σύγχρονη Μονμάρτρη είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών πραγμάτων. Βαριά ευγενική από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, φιλοξενεί μερικά από τα πιο ακριβά σπίτια της πόλης, ειδικά πιο κοντά στην κορυφή του λόφου. Ωστόσο, παραδοσιακά μιλώντας, το Παρίσι στα βόρεια και τα ανατολικά είναι αρκετά φτωχότερο από το νότο και το δυτικό της πόλης. Η Μονμάρτρη οριοθετείται από κάποιες πολύ παραδοσιακές εργατικές γειτονιές.

Αυτά τα μέρη της πόλης (όπως πολλά δύσκολα μέρη των δυτικών πόλεων) είναι μαγευτικά, αλλά οι επισκέπτες της γειτονιάς δεν πρέπει να εκπλαγούν από αυτό κατά την αποβίβαση από το λόφο. Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι φτάνουν στη Μονμάρτρη μέσω του νότου, θα περάσετε τη Boulevard Clichy, τη σημερινή συνοικία της πόλης με τα κόκκινα φανάρια. Είναι ασφαλές, αλλά θυμηθείτε ότι επισκέπτεστε μια μεγάλη πόλη και είναι πάντα έξυπνο να γνωρίζετε πού πηγαίνετε εκ των προτέρων.

Οι επισκέπτες της Μονμάρτρης θα βρουν μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της πόλης, με μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και μπαρ. Μια γνήσια γειτονιά που είναι στέκι διασημοτήτων, καλλιτεχνών, fashionistas, ακόμα και ταπεινών συγγραφέων blog όπως εγώ.

Κορυφαία πράγματα για να δείτε στη Μονμάρτρη, Παρίσι: Γνωστά και μη.

1. Καλλιτεχνική Κληρονομιά της Μονμάρτρης

Κάθε γειτονιά του Παρισιού έχει κάτι διαφορετικό πάνω της. Η Μονμάρτρη θα περιγραφόταν ως η συνοικία του καλλιτέχνη της πόλης. Αυτό προέρχεται από τις τρεις γενιές καλλιτεχνών που το έκαναν σπίτι τους κατά τη διάρκεια της Belle Époque. Οι ιμπρεσιονιστές ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στη γειτονιά, ελκυσμένοι από τον μποέμ τρόπο ζωής και τις προσιτές τιμές της (καθώς και την ομορφιά της. Ακολούθησαν οι μετα-ιμπρεσιονιστές (οι φίλοι μας Paul Gauguin και Vincent Van Gogh). Και η τελευταία ομάδα θα είναι οι μοντερνιστές Πικάσο, Μοντιλιάνι και Μπρακ.

Ενώ ο λόφος της Μονμάρτρης σήμερα μπορεί να είναι πολύ ακριβός για τον μέσο αγωνιζόμενο καλλιτέχνη σας, εξακολουθεί να διαθέτει μερικές γκαλερί καλών τεχνών και εκθεσιακούς χώρους. Το πιο διάσημο είναι η Place du Tertre, η οποία είναι η πλατεία καλλιτεχνών ακριβώς πίσω από τη Βασιλική Sacré-Coeur. Οι καλλιτέχνες που εκθέτουν εδώ πρέπει να έχουν άδεια και να είναι πραγματικοί ζωγράφοι (σε ​​αντίθεση με την πώληση εκτυπώσεων), και ως εκ τούτου, διατηρούν μια ισχυρή κληρονομιά που χρονολογείται από την Μπελ Επόκ. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ό,τι μπορεί να ειπωθεί για τα εστιατόρια αυτής της πλατείας, που είναι όλα παγίδες τουριστών. Αποφύγετε να τρώτε εκεί.

Εκτός από τη σημερινή σοδειά των καλλιτεχνών του δρόμου, μπορείτε να πάτε να βρείτε τα σπίτια των ανθρώπων που έκαναν αυτή τη γειτονιά διάσημη. Το σπίτι του Βαν Γκογκ (μόνο από το εξωτερικό καθώς είναι ιδιωτικό), το Bateau Lavoir (σπίτι του Μπρακ και του Πικάσο) και ο κήπος του Ρενουάρ είναι όλα άξια επίσκεψης. Για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας, μια ξενάγηση είναι πάντα χρήσιμη για να αποκτήσουν πραγματικά μια αίσθηση του τι έκανε αυτό το μέρος ξεχωριστό κατά τη διάρκεια της Belle Époque.

2. Θαυμάστε την εκπληκτική θέα από τη Sacré-Coeur

Ακριβώς στην κορυφή του λόφου βρίσκεται η Μικρή Βασιλική της Sacré-Coeur. Βρίσκεται στο υψηλότερο φυσικό σημείο του Παρισιού. Χτισμένο μετά τον Γαλλο-Πρωσικό Πόλεμο του 1870 και αφιερωμένο στην ιερή καρδιά του Ιησού, δεσπόζει στην πόλη. Δεν ήταν χωρίς διαμάχες, καθώς χτίστηκε στον τόπο της ήττας της εξέγερσης των Κομουνάρδων του 1871 (μπείτε σε μια περιοδεία για να μάθετε περισσότερα!). Μερικοί Παριζιάνοι το αποκαλούν cupcake ή μανιτάρι λόγω του μάλλον περίεργου σχεδίου του. Ωστόσο, για μένα, είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές και σκηνικά για μια εκκλησία στην Ευρώπη. Η θέα είναι απολύτως εντυπωσιακή, καταλαμβάνοντας όλο το κεντρικό Παρίσι. Αξίζει την ανάβαση, και για όσους είναι λιγότερο ικανοί για τα σκαλιά, υπάρχει ένα τελεφερίκ που μπορεί να σας ανεβάσει στο λόφο.

3. Δείτε τα Μουσεία της Μονμάρτρης

Η Μονμάρτρη φιλοξενεί μερικά ωραία μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε στο ταξίδι σας. Το Musée de Montmartre είναι ένα εξαιρετικό μικρό μουσείο. Στεγάζεται σε ένα κτίριο, ένα μέρος του οποίου είναι όπου ζούσε ο Auguste Renoir όταν ζωγράφιζε στους δρόμους της Μονμάρτρης. Μεγάλες εκθέσεις και ένα γραφικό και ήσυχο μέρος για να επισκεφθείτε. Συνιστάται πολύ.

Για όσους είναι λάτρεις του Σαλβαδόρ Νταλί, τότε μια επίσκεψη στο μουσείο του ακριβώς δίπλα στην Place du Tertre είναι μια εξαιρετική επιλογή. Έχει πάνω από 300 πρωτότυπα έργα τέχνης από τον μεγάλο σουρεαλιστή ζωγράφο που έκανε τη Μονμάρτρη το σπίτι του στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Πραγματικά ενδιαφέροντα κυλιόμενα εκθέματα και σίγουρα μια ωραία στάση.

Υπάρχουν επίσης πολλές μικρότερες γκαλερί και χώροι μουσείων στους δρόμους της Μονμάρτρης. Η Μονμάρτρη επιβραβεύει σίγουρα μια μικρή άσκοπη περιπλάνηση για να τα βρει! Αξίζει να κάνετε μια στάση στο Saint Pierre de Montmartre, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, όπου κυριαρχεί τώρα η βασιλική της διπλανής πόρτας. Είναι μια ήρεμη όαση σε μια πολυσύχναστη γειτονιά.

4. Ανακαλύψτε τους κρυμμένους πολύτιμους λίθους της Μονμάρτρης, Παρίσι

Στα πίσω δρομάκια της Μονμάρτρης θα βρείτε μερικούς από τους πιο όμορφους δρόμους της πόλης. Αν ξεκινήσετε μια βόλτα στο σπίτι του Βαν Γκογκ στην Rue Lepic και ακολουθήσετε αυτόν τον φιδωτό δρόμο προς τα πάνω, μπορείτε να βρείτε μερικά εξαιρετικά σημεία. Θα βρείτε τους ανεμόμυλους του Moulin de la Galette, όπου ο Ρενουάρ ζωγράφισε έναν από τους πιο διάσημους πίνακές του, που τώρα εκτίθεται στο Musée D’Orsay.

Συνεχίστε να ανεβαίνετε και μπορείτε να βρεθείτε στην Place Dalida, που πήρε το όνομά της από μια από τις πιο διάσημες Γαλλίδες τραγουδίστριες, τη βασίλισσα της ντίσκο Dalida. Το μπούστο της βρίσκεται μπροστά σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία σε ολόκληρη την πόλη στη Rue de l’Abreuvoir. Στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το La Maison Rose, ένα καλό καφέ και εστιατόριο σε ένα πολύ όμορφο σημείο.

Ακριβώς στη γωνία, μπορείτε να βρείτε τον αμπελώνα της Μονμάρτρης, που φτιάχνει κρασί στο λόφο από το 1933, οι πωλήσεις του οποίου πηγαίνουν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που είναι αφιερωμένη στη διατήρηση της καλλιτεχνικής κληρονομιάς της γειτονιάς. Παρεμπιπτόντως, μια από τις καλύτερες απόψεις της Βασιλικής Sacré-Coeur είναι από ένα πάρκο που ονομάζεται Parc Marcel-Bleustein-Blanchet ακριβώς πίσω από την εκκλησία. Πήγαινε να ρίξεις μια ματιά και μην πεις ότι δεν σου έκανα ποτέ χάρη!

Οι καλύτερες ξεναγήσεις μας στο Παρίσι

Άνθρωποι που φωτογραφίζουν την περιοδεία του Άιφελ από μια βάρκα.

Πιθανόν να ξεπουληθεί

Νυχτερινή περιήγηση στον Πύργο του Άιφελ με προνομιακή πρόσβαση με κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα

Μερικές φορές οι πιο εκπληκτικές στιγμές συμβαίνουν τυχαία. Άλλες φορές, ενορχηστρώνονται από επαγγελματίες. Η περιήγησή μας στον Πύργο του Άιφελ κάνει κρουαζιέρες δίπλα στο διάσημο μνημείο καθώς ανάβει και πίνετε σαμπάνια. Στη συνέχεια, θα έχετε εισιτήρια για να μπείτε στον πύργο και να ανεβείτε στο 2ο επίπεδο με ασανσέρ.

Δείτε Τιμές

SGT Louvre Blog Tour Card 388 x 200

Κορυφαίες πωλήσεις

Τα μυστικά του Μουσείου του Λούβρου ξενάγηση με τη Μόνα Λίζα

Το Λούβρο είναι το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στη Γη και το επιστέγασμα του Παρισιού. Ενσαρκώνει το γαλλικό σθένος για ζωή. Γίνετε μέλος ενός παθιασμένου αγγλόφωνου οδηγού για μια περιήγηση στα πιο διάσημα έργα τέχνης. Παραλείψτε τη γραμμή που περιλαμβάνονται οι εισαγωγές.

Δείτε Τιμές

 

Πού να μείνετε στη Μονμάρτρη, Παρίσι

Σουκέτα Σπιτιού | Ξενοδοχείο Monsieur Aristide | Διαμέρισμα δίπλα στη Βασιλική | Hotel des Arts Montmartre | Το Logis της Μονμάρτρης

Belle Epoque Luxury στο Μονμονάρτρ, Παρίσι

Σουκέ Σπίτι

Μπελ Επόκ εσωτερικό του ξενοδοχείου
Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Maison Souquet

€€€ + | Δίπλα στο Μουλέν Ρουζ | 5 – Αστέρι | Μοναδική διακόσμηση

Αυτό το boutique ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Moulin Rouge, χτισμένο σε ένα αυτοαποκαλούμενο «πρώην σπίτι των απολαύσεων». Πάρτε από αυτό ότι θέλετε. Αυτό που προσφέρει είναι καταλύματα 5 αστέρων με πραγματικά φανταστική διακόσμηση Belle Époque. Είναι πολυτελές, μάλλον λίγο πάνω από την κορυφή, αλλά για ένα μέρος για να μείνετε στη Μονμάρτρη για να σας φέρει στο πνεύμα της γειτονιάς και της εποχής που την έκανε πιο διάσημη, τότε μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο. Είναι στο υψηλότερο άκρο της κλίμακας τιμών αλλά μια μοναδική εμπειρία.

Τέλεια κεντρική διαμονή

Ξενοδοχείο Monsieur Aristide

αυλή με τραπέζι και σετ τάβλι
Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Hôtel Monsieur Aristide

€€ | Κήπος | Σε κεντρική τοποθεσία | 4 – Αστέρι

Τρώγοντας σοφά στη Μονμάρτρη, είναι σημαντικό να αποφύγετε τουριστικές παγίδες (καθώς υπάρχουν αρκετές, ειδικά στην κορυφή του λόφου). Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, γύρω από τη Rue des Abbesses, θα βρείτε πολλά ποιοτικά εστιατόρια και μέρη για να κάνετε παρέα. Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο αυτών, και για μένα, αυτή είναι μια από τις καλύτερες τοποθεσίες για να μείνετε όταν βρίσκεστε στη Μονμάρτρη. Σε έναν πιο ήσυχο δρόμο ακριβώς έξω από έναν πολυσύχναστο δρόμο εστιατορίου, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εσωτερική συμβουλή, στη γωνία είναι ένα μέρος που ονομάζεται Café Bar, το οποίο είναι μια ματιά στην παλιά Μονμάρτρη, λίγο τραχύ στις άκρες αλλά αυθεντικό! Προφανώς εκεί που η Edith Piaf συνάντησε τον μποξέρ φίλο της, Marcel Cerdan, οπότε αυτό είναι ένα ωραίο σημείο. Το ξενοδοχείο είναι υπέροχο επίσης, και πραγματικά μια κορυφαία τοποθεσία.

Ασυναγώνιστη θέα

Διαμέρισμα δίπλα στη Βασιλική

Σαλόνι με θέα στη Βασιλική
Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Apartment Beside the Basilica

€€ | Διαμέρισμα | Φανταστική θέα | Δίπλα στην Ιερή Καρδιά

Αν ψάχνετε για περισσότερη εμπειρία με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και απλώς αναζητάτε ένα υπέροχο διαμέρισμα στη Μονμάρτρη, αυτό είναι εξαιρετικό. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Sacré Coeur και η θέα του είναι εκπληκτική. Πολλά ξενοδοχεία 5 αστέρων στην πόλη θα σκότωναν για να έχουν μια τέτοια θέα στο Παρίσι. Από μόνο του, αξίζει να το κάνετε κράτηση, αλλά είναι επίσης καθαρό, ωραίο και απλώς μια πραγματικά καλή επιλογή. Αν κατευθυνθείτε κάτω από αυτό το διαμέρισμα προς τη Rue Paul Albert, μπορείτε να βρείτε μερικά πολύ ωραία και γνήσια εστιατόρια. Συνολικά μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που αναζητούν ένα διαμέρισμα και όχι μια εμπειρία ξενοδοχείου.

Ξενοδοχείο Quirky and Fun στη Μονμάρτρη

Hotel des Arts Montmartre

Η σπειροειδής σκάλα του ξενοδοχείου
Φωτογραφία Ευγενική προσφορά του Hotel des Arts Montmartre

€€ | Μεγάλη αξία | Κορυφαία Τοποθεσία | 4 – Αστέρι

Μου αρέσει αυτό το ξενοδοχείο για τη funky διακόσμησή του, όπως ρετρό τζουκ μποξ και τοιχογραφίες εμπνευσμένες από τους διάσημους κατοίκους της γειτονιάς. Βρίσκεται επίσης σε μια υπέροχη τοποθεσία, περίπου ένα λεπτό με τα πόδια από το σπίτι του Βαν Γκογκ και δύο λεπτά από το Moulin de la Galette. Έχετε επίσης τη Rue des Trois Fréres ακριβώς κοντά, η οποία έχει μερικά καλά εστιατόρια. Βρίσκεστε ακριβώς στην καρδιά του χωριού της Μονμάρτρης (το μη τουριστικό άκρο της Disney-fied). Είναι επίσης ένα ποιοτικό ξενοδοχείο 4 αστέρων με σύγχρονες ανέσεις και φιλικό προσωπικό. Είναι μια πραγματικά καλή επιλογή για να εξερευνήσετε το λόφο.

Οικονομικό ξενοδοχείο στη Μονμάρτη, Παρίσι

Το Logis της Μονμάρτρης

τραπεζαρία με σαμπάνια
Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Le Logis de Montmartre

€ | Μεγάλη αξία | Ήσυχη τοποθεσία | 3 – Αστέρι

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν περισσότερο προϋπολογισμό που ταξιδεύουν στο Παρίσι. Προσφέρουν μερικά διαμερίσματα στο ίδιο κτίριο, κάτι που θα ήταν καλό για μια μεγαλύτερη οικογένεια ή μια ομάδα φίλων που ταξιδεύουν μαζί. Νομίζω ότι η τοποθεσία είναι πραγματικά εξαιρετική εδώ, ακριβώς έξω από την πολυσύχναστη Rue Caulaincourt. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το λόφο από τη Sacré Coeur, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση στο τουριστικό κέντρο της γειτονιάς και να βρίσκεστε ακριβώς στη γωνία από το μετρό που μπορεί να σας φέρει στο κέντρο του Παρισιού. Μια πραγματικά καλή επιλογή σε δίκαιη τιμή σε ένα ωραίο μέρος της πόλης, θα μπορούσατε να κάνετε πολύ χειρότερα στην επίσκεψή σας.

Τα καλύτερα εστιατόρια Μονμάρτρη, Παρίσι

SOA | The Pantruche | Το Αρκάνο | Ο λαχανόκηπος | Στο Lepic Corner | Το γραμματοκιβώτιο

Η Μονμάρτρη φιλοξενεί μερικά από τα πιο πολυσύχναστα μπαρ της πόλης, από κλασικά καταδυτικά μπαρ με υπέροχο κρασί και περίεργους χαρακτήρες μέχρι πολυτελή μπιστρό και εστιατόρια Michelin. Είναι επίσης πραγματικά το σπίτι της σκηνής των καμπαρέ του Παρισιού, το σπίτι του παγκοσμίου φήμης Moulin Rouge. Επίσης όπου θα βρείτε λιγότερο γνωστά αλλά πιο αυθεντικά μέρη όπως το Au Lapin Agile (το ευκίνητο κουνέλι). Παρακάτω παραθέτω μερικά από τα κορυφαία εστιατόριά μου που πρέπει να επισκεφτείτε και μερικά καμπαρέ και μπαρ κρασιού για να βυθιστείτε στην αίσθηση της Belle Époque που μόνο η Μονμάρτρη μπορεί να προσφέρει.

Μπορείτε επίσης να δείτε τον πλήρη και δωρεάν οδηγό για τα καλύτερα εστιατόρια στο Καρτιέ Λατέν.

Ποιοτικό, τοπικό και φιλικό

Ή

Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση του ΟΣΕ

Ο ΟΣΕ βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σταθμό του μετρό Abbesses, ένα υπέροχο μέρος της γειτονιάς. Έχουν ένα μενού που αλλάζει και, γενικά, έχουν ένα καθορισμένο μενού τριών πιάτων που αναγράφεται σε μια πλάκα κιμωλίας καθημερινά. Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα ποιοτικό γεύμα (μεσημεριανό ή βραδινό), σε προσιτή τιμή. Ανεπιτήδευτο με ποιοτικά υλικά και δυναμική ομάδα. Όπως λένε οι Γάλλοι, c’est top!

Κλασικά γαλλικά στη Μονμάρτρη, Παρίσι

Το Pantruche

Η κόκκινη τέντα του le patruche
Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Le Pantruche

Το Le Pantruche βρίσκεται ακριβώς στη βάση της Μονμάρτρης στο μοντέρνο 9ο διαμέρισμα. Σερβίρει κλασικά γαλλικά γεύματα σε ένα ζεστό περιβάλλον. Αν ψάχνετε για ένα παραδοσιακό γαλλικό μπιστρό με εξαιρετική ποιότητα, αυτό είναι για εσάς. Σε λογικές τιμές για την ποιότητα του φαγητού και της ατμόσφαιρας που λαμβάνετε και είναι απλώς μια εξαιρετική επιλογή.

Δείπνο με αστέρι Michelin στη Μονμάρτρη, Παρίσι

Η Αρκάνα

Η πρόσοψη και η βεράντα του εστιατορίου
Φωτογραφία ευγενική προσφορά του L’Arcane

Το L’Arcane βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη Sacre Coeur, με κατεύθυνση προς το πολύβουο αλλά ακόμα τοπικό τμήμα της Μονμάρτρης γύρω από τη Rue Caulaincourt. Το εστιατόριο προσφέρει μενού γευσιγνωσίας, τα οποία θα ήταν στο κάτω άκρο για μια εγκατάσταση που έχει αστέρι Michelin. Μια εξαιρετική λίστα κρασιών, μια γοητευτική βεράντα με μια υπέροχη νεανική ομάδα. Το L’Arcane είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια εξαιρετική γευστική εμπειρία στη Μονμάρτρη.

Το καλύτερο καμπαρέ στη Μονμάρτρη, Παρίσι

Στο Agile Rabbit

Το εσωτερικό του au lapin agile με καλλιτέχνη καμπαρέ
Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Au Lapin Agile

Ενώ κάποιοι μπορεί να εκπλαγούν που δεν προτείνω το πιο διάσημο καμπαρέ στον κόσμο, το Moulin Rouge, ως το καλύτερο στη γειτονιά, δεν θα έπρεπε να είναι. Πριν το Moulin σηκώσει τα κόκκινα πανιά του, ο Au Lapin Agile εξυπηρετούσε τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους και τους ντόπιους της γειτονιάς από το 1860. Προσφέροντας κάτι πολύ πιο κοντά στην αρχική εμπειρία του καμπαρέ. Κάθεσαι, πίνεις ένα ποτήρι κρασί και βυθίζεσαι σε ιστορίες της παλιάς Μονμάρτρης που είναι διάσπαρτες με κλασικά γαλλικά chansons από την Édith Piaf. Μια υπέροχη εμπειρία? Φυσικά, βοηθάει αν μιλάτε γαλλικά να καταλάβετε τι συμβαίνει. Ανεξάρτητα κι αν τα γαλλικά σας δεν είναι τέλεια, θα έχετε μια πλούσια και γοητευτική βραδιά σε ένα από τα απόλυτα ιδρύματα της Μονμάρτρης. Ο Picasso, ο Utrillo και ο Toulouse-Lautrec ζωγράφισαν όλα εδώ.

Το καλύτερο Wine Bar στη Μονμάρτρη, Παρίσι

Η Τραμπάλα

Το μπροστινό μέρος του la bascule με θαμώνες στο δρόμο έξω
Φωτογραφία ευγενική προσφορά του La Bascule

Η Μονμάρτρη είναι διάσημη για τη νυχτερινή της ζωή, τα wine bar και τα εστιατόρια που πολλές φορές το καλοκαίρι ξεχύνονται στο δρόμο. Ειδικά στους δρόμους γύρω από τη Rue des Abbesses, υπάρχουν αρκετές ωραίες επιλογές. Επισκεφθείτε το La Cave des Abbesses και το Les Darons για μια υπέροχη εμπειρία. Το πιο ωραίο για μένα είναι το La Bascule, το οποίο κάθε απόγευμα το καλοκαίρι έχει μια ομάδα νεαρών χαρακτήρων με μοντέρνα εμφάνιση που κρέμονται έξω απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί. Ένα εξαιρετικό μέρος με ωραία τάπας και απλά μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Ένα πραγματικά καλό μέρος για να δοκιμάσετε λίγη απόλαυση της Μονμάρτρης!

Χάρτης της Μονμάρτρης, Παρίσι

Η Μονμάρτρη είναι ο λόφος με θέα στην πόλη του Παρισιού. Καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του 18ου διαμερίσματος και οριοθετείται από τις Batignolles στα δυτικά και το Chateau Rouge στα ανατολικά. Θα το βρείτε στο βόρειο άκρο της πόλης, ακριβώς πάνω από τη σημερινή συνοικία με τα κόκκινα φανάρια της πόλης στο Pigalle. Η Μονμάρτρη εξυπηρετείται από τις γραμμές 2, 4, 12 και 13 του μετρό και είναι εύκολο να φτάσετε από το κέντρο της πόλης. Η Sacré Coeur βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, ενώ το Moulin Rouge βρίσκεται κάτω δεξιά δίπλα στο μετρό Blanche στη γραμμή 2.

Βρείτε τα καλύτερα μέρη για να μείνετε

Πού να μείνετε στο Παρίσι

Με μια πόλη τόσο μαγευτική όσο το Παρίσι, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το τέλειο ξενοδοχείο στην τέλεια τιμή. Εξερευνήστε τα καλύτερα ξενοδοχεία και μέρη για να μείνετε σε αυτές τις απίστευτες γειτονιές στο Παρίσι.

Η συνεργασία μας με την Booking.com. Εάν σας αρέσει το περιεχόμενό μας, κάντε κράτηση κάνοντας κλικ στους συνδέσμους της Booking.com. Η τιμή είναι η ίδια για εσάς και παίρνουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη του ιστολογίου μας. Συνεργαστήκαμε με την Booking.com επειδή έχουν τις περισσότερες επιλογές, εξαιρετικές τιμές και ένα σταθερό πρόγραμμα επιβράβευσης. Σχεδόν κάθε ξενοδοχείο είναι σε κράτηση, επομένως οι συστάσεις μας είναι αυθεντικές.

Διαβάστε επίσης:

Πού να μείνετε και τι να κάνετε στο Καρτιέ Λατέν

Πού να μείνετε στην Ιταλία

Αεροπορικά εισιτήρια για Παρίσι

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.