You are currently viewing Συμβουλές για το κορυφαίο αξιοθέατο της Ρώμης το 2023

Συμβουλές για το κορυφαίο αξιοθέατο της Ρώμης το 2023

Ρώμη, Ιταλία

Το Κολοσσαίο ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ρώμης και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο!

Ανεξάρτητα από το αν είστε σοβαρός λάτρης της ιστορίας ή οπαδός των Gladiator – δεν μπορείτε να παραλείψετε μια επίσκεψη στο Κολοσσαίο σε ένα ταξίδι στη Ρώμη. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που είδα το Κολοσσαίο όταν ήμασταν στη Ρώμη για πρώτη φορά, αλλά η επίσκεψη σε αυτό το ιστορικό ορόσημο μπορεί να είναι λίγο συντριπτική.

Για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στο Κολοσσαίο και για να αποφύγετε οποιαδήποτε απογοήτευση, συμφέρει να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας πολύ εκ των προτέρων.

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ τις καλύτερες συμβουλές μου για το πώς να επισκεφτείτε το Κολοσσαίο, πώς να αγοράσετε εισιτήρια και άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε με βάση την εμπειρία μου ταξιδεύοντας στην Ιταλία.

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ταξιδιωτικός οδηγός Κολοσσαίο της Ρώμης

Νύχτα στο Κολοσσαίο
Το Κολοσσαίο τη νύχτα

Το είναι ένα διάσημο ρωμαϊκό αμφιθέατρο που χτίστηκε μεταξύ 72 και 80 μ.Χ. Το θέατρο τριών ωρών είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, και το μεγαλύτερο (ακόμη όρθιο) αμφιθέατρο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι η μεγαλύτερη αρχαία κατασκευή που έχει διασωθεί: Έχει ύψος 157 πόδια (48 μέτρα) και έχει διαστάσεις 620 επί 513 πόδια (189 επί 156 μέτρα). Το Κολοσσαίο χτίστηκε για να χωράει περισσότερους από 50.000 θεατές.

Τα ρωμαϊκά θέατρα κατασκευάζονταν γενικά με τον ίδιο τρόπο: κυκλικές ή οβάλ υπαίθριες κατασκευές με υπερυψωμένα καθίσματα. Χρησιμοποιήθηκαν για δημοφιλείς εκδηλώσεις όπως αγώνες μονομάχων, αρματοδρομίες, σφαγές ζώων και εκτελέσεις.

Υπάρχουν περίπου 230 αμφιθέατρα που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ωστόσο, κανένα δεν συγκρίνεται με το Κολοσσαίο, το οποίο είναι μοναδικό στο στυλ και το μεγαλείο του. Επειδή χτίστηκε από τον Φλαβιανό Αυτοκράτορα Βεσπασιανό και τους γιους του Τίτο και Δομιτιανό, είναι επίσης γνωστό ως «Αμφιθέατρο Φλαβιανών».

Το ρωμαϊκό θέατρο έχει τρεις στοιβαγμένες στοές: η χαμηλότερη σε δωρικό ρυθμό, η μεσαία στοά ιωνικού ρυθμού και η ψηλότερη σε κορινθιακό ρυθμό. Χτίστηκε με αυτόν τον τρόπο για να αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό που το δημιούργησε.

Παρόλο που το Κολοσσαίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς, οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να βιώσουν το μεγαλύτερο μέρος της δομής που είδαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι όταν μπήκαν στο Κολοσσαίο για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μονομάχων ή ένα θέαμα.

Πώς να φτάσετε στο Κολοσσαίο

Το Κολοσσαίο βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Ρώμης και η είσοδος βρίσκεται κοντά στην Αψίδα του Κωνσταντίνου.

Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι ο “Colosseo” στη γραμμή Β – βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κολοσσαίο, περίπου 3 λεπτά με τα πόδια από την είσοδο.

Εάν παίρνετε το μετρό από το Termini, πάρτε το μετρό που πηγαίνει προς Laurentina. Είναι 3 λεπτά με το τρένο ή δύο σύντομες στάσεις.

Εάν διαθέτετε εισιτήριο λεωφορείου Rome Hop On Hop Off , σταματούν επίσης στο Κολοσσαίο. (Τα εισιτήρια λεωφορείων Hop On Hop Off περιλαμβάνονται τόσο στο πάσο της Ρώμης όσο και στο Βατικανό).

Πώς να επισκεφτείτε το Κολοσσαίο

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να δείτε το Κολοσσαίο. Μπορείτε απλά να το δείτε από έξω (το οποίο είναι δωρεάν), ή μπορείτε να κλείσετε ένα εισιτήριο για να πάτε μέσα.

Αν θέλετε να πάτε μέσα, έχετε την επιλογή να κλείσετε εισιτήρια για διάφορες περιοχές του Κολοσσαίου.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο ανεξάρτητα ή να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση.

Πόσο κοστίζει η επίσκεψη στο Κολοσσαίο;

Το γενικό εισιτήριο εισόδου στο Κολοσσαίο είναι 18 € (16 € + 2 € χρέωση online κράτησης) και περιλαμβάνει επίσης τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Παλατίνο. Με αυτό το εισιτήριο, θα μπορείτε να επισκεφθείτε το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο του Κολοσσαίου, συμπεριλαμβανομένων τριών όψεων, ωστόσο, ΟΧΙ το επίπεδο της αρένας ή το υπόγειο , τον υπόγειο χώρο του Κολοσσαίου. (Πρέπει να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση για να επισκεφθείτε αυτές τις απαγορευμένες περιοχές – δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.)

Εισιτήρια με έκπτωση: Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 18 και 25 ετών πληρώνουν μόνο 4 € (4 € + 2 € online χρέωση κράτησης) για να επισκεφθούν το Κολοσσαίο. Ωστόσο, πρέπει να επιδείξετε ταυτότητα στην είσοδο που να επαληθεύει το δικαίωμα σε μειωμένο εισιτήριο.

Παιδιά / Άτομα με Αναπηρία: Τα παιδιά κάτω των 18 ετών και τα άτομα με αναπηρία (συν ένα μέλος της οικογένειας / βοηθός) δεν χρειάζεται να πληρώσουν για να επισκεφθούν το Κολοσσαίο.

Εισιτήρια πλήρους εμπειρίας : Περιλαμβάνουν είσοδο στο Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Παλατίνο καθώς και τις τοποθεσίες SUPER (το Palatine Museum, Neronian Cryptoporticus, House of Augustus, House of Livia και Temple of Romulus) ΚΑΙ μια περιήγηση στα αγγλικά κοστίζει 32€ (με έκπτωση: 12 €) συν το τέλος κράτησης 2 € ανά εισιτήριο. Αυτή η επιλογή εισιτηρίου περιλαμβάνει πρόσβαση στο επίπεδο της αρένας και συνοδευτική επίσκεψη στο μετρό, αλλά ΔΕΝ περιλαμβάνει το Επίπεδο 3 του Κολοσσαίου. Τα «Εισιτήρια Πλήρους Εμπειρίας» ισχύουν για 48 ώρες από την πρώτη χρήση.

Εάν αγοράζετε ένα εισιτήριο που περιλαμβάνει οδηγό μέσω του επίσημου ιστότοπου του Κολοσσαίο, να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε την επιλογή εισιτηρίου: η αγγλική έκδοση του ιστότοπου δυστυχώς δεν είναι πολύ καλά μεταφρασμένη και μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένη. Δεν θέλετε να κλείσετε κατά λάθος μια ιταλική περιοδεία.

Εισιτήρια Skip-The-Line

Εάν σας πιέζει ο χρόνος ή απλά δεν θέλετε να χάσετε χρόνο περιμένοντας στην ουρά, σας προτείνω να ξοδέψετε λίγα περισσότερα δολάρια στο Skip-The-Line Ticket (περίπου 22€). Απλώς να γνωρίζετε ότι πρέπει να κάνετε κράτηση για αυτό το εισιτήριο με καθορισμένη ώρα έναρξης και τα εισιτήρια συνήθως εξαντλούνται, γι’ αυτό κλείστε το εισιτήριό σας πολύ νωρίτερα. Τα εισιτήρια Skip-the-line δεν πωλούνται μέσω του επίσημου ιστότοπου του Colosseum, αλλά είναι διαθέσιμα μέσω του GetYourGuide .

Τι περιλαμβάνεται στο εισιτήριό σας για το Colosseum

Inisde Rome's Colosseum
Εξερευνώντας το Κολοσσαίο

Το εισιτήριο γενικής εισόδου περιλαμβάνει το Κολοσσαίο (χωρίς πρόσβαση στην αρένα), τον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, τα Αυτοκρατορικά Φόρουμ και το Παλατίνο. Περιλαμβάνει επίσης είσοδο σε προσωρινές εκθέσεις σε αυτά τα αξιοθέατα.

Το εισιτήριο ισχύει για 24 ώρες, επομένως δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε και τα τρία site την ίδια μέρα. Μπορείτε να αποφασίσετε με ποια σειρά επισκέπτεστε τους ιστότοπους που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο. Το 24ωρο ξεκινά όταν έχετε πρόσβαση στο πρώτο μνημείο.

Σημείωση: Εάν αγοράσετε το εισιτήριο μέσω διαδικτύου, δεν είναι απαραίτητο να το εκτυπώσετε, μπορείτε απλά να το δείξετε στο smartphone σας κατά την άφιξή σας στο Κολοσσαίο.

Τι δεν περιλαμβάνεται στο εισιτήριο του Colosseum

Το γενικό εισιτήριο εισόδου στο Κολοσσαίο δεν περιλαμβάνει πρόσβαση στην αρένα, στον υπόγειο χώρο και στο Επίπεδο 3 του Κολοσσαίου. Για να επισκεφθείτε αυτές τις περιοχές, πρέπει να κλείσετε ένα ειδικό εισιτήριο ή μια ξενάγηση (δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες).

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επισκεφθείτε;

Πρέπει να προγραμματίσετε σε τουλάχιστον μία ώρα για να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο και αν θέλετε να επισκεφθείτε τα άλλα αξιοθέατα που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο του Κολοσσαίο, προγραμματίστε σε τουλάχιστον μία ώρα και για αυτά. Αν θέλετε να δείτε κάθε μνημείο με περισσότερες λεπτομέρειες, θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες για κάθε τοποθεσία. Τόσο ο Παλατίνος Λόφος όσο και η Ρωμαϊκή Αγορά είναι μεγαλύτερες, πιο απλωμένες περιοχές.

Όσον αφορά τις αποστάσεις μεταξύ των αξιοθέατων: Το Palatine απέχει πέντε λεπτά με τα πόδια από το Κολοσσαίο, η Ρωμαϊκή Αγορά απέχει επίσης λιγότερο από πέντε λεπτά και το Imperial Fora απέχει περίπου 10 λεπτά από το Κολοσσαίο. Εάν πιέζεστε για χρόνο, είναι δυνατό να επισκεφθείτε και τις τρεις τοποθεσίες σε μισή ημέρα, αλλά στην ιδανική περίπτωση, θα θέλετε να προγραμματίσετε σε 6 ώρες και για τις τρεις τοποθεσίες.

Ξεναγήσεις στο Κολοσσαίο

Αρχαίο Κολοσσαίο της Ρώμης
Ανατολή του ηλίου στη Ρώμη

Εάν έχετε περισσότερο χρόνο και θέλετε πραγματικά να κατανοήσετε το Κολοσσαίο, σας συνιστώ να κάνετε μια ξενάγηση. Υπάρχει λίγη σήμανση σε όλα τα μνημεία που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο για το Κολοσσαίο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα κατανοήσετε ελάχιστα τι κοιτάτε, εκτός εάν ακούτε ένα podcast για τα αξιοθέατα ή χρησιμοποιείτε έναν οδηγό.

Γρήγορη εκδρομή 1 ώρας

Η Express Tour διάρκειας 1 ώρας είναι ιδανική για άτομα που δεν έχουν πολύ χρόνο και το εισιτήριο σας επιτρέπει επίσης να παραλείψετε τη γραμμή. Αποκτήστε εισιτήρια Express 1 ώρας εδώ

Τυπική περιήγηση στο Κολοσσαίο

Περιήγηση στο Κολοσσαίο με τον όροφο Arena, τη Ρωμαϊκή Αγορά και τον λόφο Palatine (από 39 $)

Επισκεφθείτε το Hypogeum (Κάτω από το Κολοσσαίο)

Απαιτείται μια περιήγηση για να δείτε τον όροφο της αρένας και το υπόγειο , τη συναρπαστική υπόγεια περιοχή του Κολοσσαίου. Το υπόγειο ήταν όπου οι μονομάχοι και τα ζώα περίμεναν πριν από τις μάχες τους, και αν το επισκεφτείτε με οδηγό σημαίνει ότι θα μάθετε πολλά περισσότερα για τα θεάματα που έρχονταν να δουν οι επισκέπτες στο αμφιθέατρο, τη ζωή των μονομάχων και τις μάχες που έγιναν πολέμησε.

Περιήγηση στο Κολοσσαίο με Υπόγειο Υπόγειο & Όροφο Αρένα

Περιήγηση για παιδιά στο Κολοσσαίο

Αυτή είναι μια εξαιρετική περιήγηση για όποιον επισκέπτεται τη Ρώμη με παιδιά, καθώς στοχεύει να διασκεδάσει τα παιδιά και να αφηγηθεί ιστορίες για την αρχαία Ρώμη με τρόπο που να είναι ευχάριστες για μικρούς και μεγάλους.

Οικογενειακή περιήγηση για παιδιά στο Κολοσσαίο και στην Αρχαία Ρώμη

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Colosseum

Εισιτήρια Colosseum
Αγορά εισιτηρίων Colosseum Online

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αγοράσετε εισιτήρια για το Κολοσσαίο. Ο επίσημος ιστότοπος εισιτηρίων είναι φυσικά η προφανής επιλογή, αλλά να γνωρίζετε ότι συχνά μπορείτε να αποκτήσετε εισιτήρια γενικής εισόδου μόνο μέσω του επίσημου ιστότοπου του Κολοσσαίο .

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια ειδικής πρόσβασης που περιλαμβάνουν οδηγό μέσω του επίσημου ιστότοπου του Κολοσσαίο, αλλά οι αγγλόφωνες περιηγήσεις είναι περιορισμένες και επομένως συχνά εξαντλούνται. Μην ανησυχείτε όμως: Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες περιηγήσεις στα Αγγλικά για οποιαδήποτε από τις ημερομηνίες που σχεδιάζετε να είστε στη Ρώμη, συνήθως εξακολουθείτε να μπορείτε να βρείτε ξεναγήσεις στο Κολοσσαίο στα Αγγλικά μέσω ιστοτόπων τρίτων.

Εάν θέλετε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση ή πρόσβαση σε ειδικές περιοχές, θα πρέπει να κάνετε κράτηση μέσω τρίτου ταξιδιωτικού πράκτορα που έχει άδεια να προσφέρει αυτά τα εισιτήρια.

Υπάρχει επίσης ένα εκδοτήριο εισιτηρίων ακριβώς στο Κολοσσαίο, αλλά πιθανότατα θα πρέπει να περιμένετε στην ουρά για να αγοράσετε ένα εισιτήριο. Δεδομένου ότι τα εισιτήρια είναι χρονομετρημένα και ο αριθμός των επισκεπτών περιορίζεται σε 3.000 την ημέρα, συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσετε τα εισιτήριά σας για το Κολοσσαίο μέσω διαδικτύου.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί «Αγορά εισιτηρίων», θα εμφανιστεί ένα ημερολόγιο και μπορείτε να επιλέξετε την ημερομηνία που σκοπεύετε να επισκεφτείτε το Κολοσσαίο. Αφού επιλέξετε μια ημερομηνία, θα δείτε όλες τις διαθέσιμες χρονοθυρίδες την ημερομηνία που επιλέξατε. Εάν δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα εισιτήρια για την ώρα που θέλετε να επισκεφτείτε, δοκιμάστε μια διαφορετική ημερομηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να κάνετε κράτηση μόνο χρονοθυρίδας έως και ένα μήνα νωρίτερα, επομένως εάν το ταξίδι σας στη Ρώμη είναι ακόμα στο μακρινό μέλλον, ίσως θέλετε να βάλετε μια υπενθύμιση στο ημερολόγιό σας για να κλείσετε ένα εισιτήριο για το Κολοσσαίο ένα μήνα πριν επίσκεψη.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Όταν επιλέγετε ένα χρονικό διάστημα, να θυμάστε ότι κάνει πολύ ζέστη στη Ρώμη μετά το μεσημέρι. Συνιστώ να κάνετε κράτηση εισιτηρίου για το Κολοσσαίο για νωρίς το πρωί ή μια ώρα πριν το κλείσιμο, εάν το επισκεφτείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πάσο Roma / Πάσο Ρώμης και Βατικανού

Εάν διαθέτετε ένα Roma Pass (το οποίο σας δίνει δωρεάν είσοδο σε μερικά ορόσημα/ιστορικές τοποθεσίες και μειωμένες τιμές εισιτηρίων για όλα τα άλλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς), πρέπει να κάνετε κράτηση για ένα χρονικό διάστημα online και πληρώστε το τέλος κράτησης 2 €.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα για το Κολοσσαίο αμέσως μόλις αγοράσετε το Roma Pass, για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμοι χρονοθυρίδες κατά τις ημέρες που είναι έγκυρο το πάσο σας (συνήθως ισχύουν για 48 ή 72 ώρες). Θα βρείτε την επιλογή να κάνετε κράτηση χρόνου για τους κατόχους Roma Pass στον επίσημο ιστότοπο εισιτηρίων.

Επισκεφθείτε το Κολοσσαίο δωρεάν;

Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, μπορείτε να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο δωρεάν . Αυτό περιλαμβάνει όλους τους ιστότοπους που συνήθως περιλαμβάνονται στα εισιτήρια του Κολοσσαίο: Το Κολοσσαίο, το Ρωμαϊκό Φόρουμ και το Παλατίνο.

Προσοχή: Οι τοποθεσίες που περιλαμβάνονται στο δωρεάν εισιτήριο τείνουν να γεμίζουν πολύ όταν μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν. Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό και θέλετε να επωφεληθείτε από τη Δωρεάν Πρώτη Κυριακή, σας συνιστώ να φτάσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ώρες λειτουργίας του Κολοσσαίου

Το Κολοσσαίο είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα και ανοίγει 9 π.μ. όλο το χρόνο.
Οι ώρες κλεισίματος διαφέρουν, ανάλογα με την εποχή του χρόνου:

 • 2 Ιανουαρίου – 28 Φεβρουαρίου: 9 – 4.30 μ.μ
 • 1 – 26 Μαρτίου: 9 π.μ. – 5.30 μ.μ
 • 27 Μαρτίου – 31 Αυγούστου: 9 π.μ. – 7:15 μ.μ
 • 1 – 30 Σεπτεμβρίου: 9 π.μ. – 7 μ.μ
 • 1 – 30 Οκτωβρίου: 9 π.μ. – 6.30 μ.μ
 • 31 Οκτωβρίου – 31 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. – 4.30 μ.μ

Σημείωση: Η τελική είσοδος είναι μία ώρα πριν από την ώρα κλεισίματος.
Κολοσσαίο Κλειστό: Το Κολοσσαίο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, με εξαίρεση δύο ημέρες: την ημέρα των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου) και την Πρωτοχρονιά (1η Ιανουαρίου).

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Περισσότερες συμβουλές για να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο

 • Δεν επιτρέπονται μεγάλα σακίδια ή βαλίτσες. Η ασφάλεια είναι αυστηρή και όλες οι τσάντες ελέγχονται από ανιχνευτή μετάλλων στην είσοδο. Ένα μεσαίου μεγέθους πακέτο ημέρας είναι εντάξει. Δεν επιτρέπονται γυάλινα μπουκάλια και αλκοόλ.
 • Συντριβάνια θα βρείτε σε πολλά σημεία μέσα στο Κολοσσαίο, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο κατά τους θερμότερους μήνες. Φέρτε το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό σας!
 • Εάν επισκέπτεστε μόνο το εξωτερικό, αναζητήστε το σιντριβάνι κοντά στο σταθμό του μετρό Colosseo.
 • Αν το επισκεφτείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ένα καπέλο / γείσο ή μια ομπρέλα. Θα βρεθείτε πολύ εκτεθειμένοι στον ήλιο. Εφαρμόστε αντηλιακό πριν την επίσκεψή σας.
 • Συνιστώ να φοράτε στιβαρά, άνετα παπούτσια για την επίσκεψή σας στο Κολοσσαίο. Οι επιφάνειες είναι ανώμαλες και αν επισκεφτείτε τα άλλα αξιοθέατα που περιλαμβάνονται στο εισιτήριό σας: θα περπατήσετε σε αρχαία ρωμαϊκά λιθόστρωτα και ανώμαλες επιφάνειες Ρωμαϊκή Αγορά και Παλατίνο Λόφο.
 • Εάν είστε γοητευμένοι από τον μύθο και τον πολιτισμό των Μονομάχων, μπορείτε να εκπαιδευτείτε για να γίνετε μονομάχος κατά την επίσκεψή σας στη Ρώμη. Το Gruppo Storico Romano and Gladiator School προσφέρει 2ωρα μαθήματα εκπαίδευσης μονομάχων και θα σας διδάξει περισσότερα για τα παιχνίδια μονομάχων, τα όπλα και την ιστορία.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.