You are currently viewing Τι πρέπει να κάνετε ενώ βρίσκεστε στη Σικελία

Τι πρέπει να κάνετε ενώ βρίσκεστε στη Σικελία

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Σικελία; Δεν είσαι ο πρώτος! Από Φοίνικες και Έλληνες, Ρωμαίοι μετά Άραβες, Ισπανοί μετά Γάλλοι. Όλοι, κάποια στιγμή, έχουν διεκδικήσει τη Σικελία, καθιστώντας την μια από τις πιο πολιτιστικά ποικιλόμορφες περιοχές της Ιταλίας. Η Σικελία είναι η ένδειξη για την κατανόηση όλης της Ιταλίας. Για να καταλάβετε λοιπόν καλύτερα τη Σικελία, είμαι εδώ για να σας καθοδηγήσω σε αυτήν την όμορφη και μερικές φορές παράδοξη χώρα.


Επαγγελματική συμβουλή: Θα θέλετε να επιστρέψετε σε αυτό το άρθρο, καθώς είναι γεμάτο με τοπικές προτάσεις. Σημειώστε το στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο τηλέφωνό σας, ώστε να το έχετε στο ταξίδι σας.

Τι πρέπει να κάνετε ενώ βρίσκεστε στη Σικελία;

Η Σικελία είναι ένα από τα πιο αυθεντικά της Ιταλίας και λιγότερο αγγίξει περιοχές από τουρίστες. Το “αυθεντικό” είναι αυτό στο οποίο στοχεύουν πολλοί ταξιδιώτες, αλλά προσέξτε, μπορεί να είναι πολύ λιγότερο άνετο.

Η Σικελία θα σας παρασύρει από τη ζώνη άνεσής σας με τρόπο που δεν θα το κάνουν οι πιο παραδοσιακοί προορισμοί «Disneyfied». Αλλά αυτό θα κάνει την εμπειρία πολύ πιο αξέχαστη.

Έχω ταξιδέψει πολλές φορές στη Σικελία. Μαζί με την Απουλία, τη θεωρώ μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές περιοχές της Ιταλίας, που προσφέρει αξία για τα χρήματα, εκπληκτική ιστορία και συναρπαστικό πολιτισμό. Αυτό, και τα θαλασσινά, είναι εκτός τσαρτ. Εδώ είναι τα κορυφαία πράγματα που προτείνω να κάνετε ενώ βρίσκεστε στη Σικελία.

Επισκεφθείτε τη διάσημη Isola Bella της Toarmina

Άποψη του μικρού νησιού Isola Bella κοντά στην Ταορμίνα, Σικελία, Ιταλία.
Άποψη του μικρού νησιού Isola Bella κοντά στην Ταορμίνα, Σικελία, Ιταλία.

Η Ταορμίνα είναι ο πιο περιζήτητος προορισμός διακοπών της Σικελίας για έναν εξαιρετικό λόγο – είναι πανέμορφη. Τερατώδεις βράχοι βυθίζονται κατευθείαν στη θάλασσα, κρυστάλλινα νερά και απίστευτη θέα στο ψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, η νόστιμη μυρωδιά μιας από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου θα σας σηκώσει από την ξαπλώστρα σας στις τριάντα το μεσημέρι καθημερινά.

Η Isola Bella είναι μια από τις πιο απίστευτες παραλίες της Σικελίας και κάτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς ταξιδιώτης στη Σικελία. Το νησί έχει μια μικρή χερσαία γέφυρα που το συνδέει με την ηπειρωτική χώρα, καθιστώντας το τόσο προσιτό όσο και όμορφο.

15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Παλέρμο της Σικελίας

Παρακολουθήστε μια παράσταση στο Teatro Greco Taormina

Το Ελληνικό Θέατρο στην Ταορμίνα, με φόντο την Αίτνα

Καθηλωμένο ανάμεσα στη θάλασσα και τον ουρανό, το Ελληνικό Θέατρο της Ταορμίνα είναι το πιο όμορφα τοποθετημένο θέατρο στον κόσμο. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θέατρο στη Σικελία, που κατασκευάστηκε κατά την ελληνιστική εποχή περίπου τον 3ο αιώνα π.Χ.

Το θέατρο ανακαινίστηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής κατοχής (όπως κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Τραϊανού ή του Αδριανού) και στη συνέχεια ξανά τον 19ο και τον 20ο αιώνα.

Σήμερα το θέατρο χρησιμοποιείται συχνά ως χώρος συναυλιών, με τον Sting να παίζει το 2022. Αλλά μην ανησυχείτε, ακόμα και χωρίς παράσταση, πιθανότατα δεν θα δείτε ποτέ μια τόσο υπέροχη παράσταση, καθώς η θάλασσα συναντά τον ουρανό και η διαρκώς απειλητική Αίτνα φαίνεται εντυπωσιακά στο βάθος.

Στη ζέστη του καλοκαιριού, είναι καλύτερο να φτάσετε νωρίς για να νικήσετε τη ζέστη και τα πλήθη.

Ανεβείτε σε ενεργό ηφαίστειο

Ενεργή έκρηξη του όρους Αίτνα το 2020

Η Ιταλία έχει τέσσερα ενεργά ηφαίστεια, τρία από τα οποία βρίσκονται στη Σικελία και όλα μπορείτε να επισκεφθείτε. Η Αίτνα είναι η πιο δημοφιλής και συνεχώς ενεργή. Είναι επίσης το υψηλότερο ηφαίστειο στην Ευρώπη.

Η Αίτνα είναι το πιο προσιτό ηφαίστειο στη Σικελία, γεγονός που το καθιστά ελκυστική επιλογή για τολμηρούς, ηφαιστειολόγους και Αυστριακούς που παίζουν μπαστούνια.

Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται το ηφαίστειο καθημερινά και οι έξυπνοι θα αλλάξουν τα μαγιό τους και θα φέρουν ένα ζεστό μπουφάν γιατί μπορεί να κάνει παγωνιά ακόμα και το καλοκαίρι.

Για το καλά ζώντας εκεί έξω, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ιστιοφόρο (ή να πάρετε το πεζόδρομο) και να επισκεφθείτε το Vulcano και το Stromboli στα Αιολικά Νησιά βόρεια της Ταορμίνα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την αλυσίδα των νησιών του Αιόλου στο άρθρο μας σχετικά με το πού να μείνετε στη Σικελία.

Εξερευνήστε την Κοιλάδα των Ναών

Ένας πεσμένος Ίκαρος βρίσκεται πεταμένος μπροστά από το Ναό της Κονκόρντια

Οι Έλληνες ήταν καλοί στον πόλεμο, καλύτεροι στην κατασκευή, απαράμιλλοι φιλόσοφοι και ίσως οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες που έζησαν ποτέ.

Επτά ελληνικοί δωρικοί ναοί στέκονται στην Κοιλάδα των Ναών. Καθιστώντας τον έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και λιγότερο επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Συχνά βαφτίζεται η ελληνική Πομπηία.

Προσωπικά, το βαθμολογώ ως έναν από τους πιο σημαντικούς ιστότοπους στη Σικελία. Ευτυχώς δεν συμφωνούν όλοι οι άλλοι. Ακόμη και στο απόγειο του καλοκαιριού, η κοιλάδα δεν φαίνεται ποτέ πολύ γεμάτη.

Δείτε τον πλήρη οδηγό για την Κοιλάδα των Ναών εδώ.

Γυρίστε πίσω στο χρόνο επισκεπτόμενοι το Medieval Erice

Κάστρο της Αφροδίτης στο Erice

Σύμφωνα με το μύθο, η πόλη Erice ιδρύθηκε από τον Αινεία και τους επιζώντες της πτώσης της Τροίας. Η μητέρα Αιναία, η θεά Αφροδίτη (μετέπειτα Αφροδίτη), ήταν πάντα το επίκεντρο της προσοχής εδώ.

Κάποτε σημαντικό κέντρο λατρείας για τη θεά της γονιμότητας, ο Ναός της Αφροδίτης δεν είναι πλέον παρά μερικοί στύλοι στην άκρη της πόλης. Ωστόσο, η πόλη μεγάλωσε και ευημερούσε λόγω της «ιερής πορνείας» μεταξύ του 6ου αιώνα π.Χ. και του 1ου αιώνα μ.Χ.

Ξεκινώντας από τη λατρεία στην ηλικία των 13, τα κορίτσια τρέφονταν με μεγάλες ποσότητες γάλακτος και μελιού για να γίνουν τα ευχάριστα παχουλά, εκπαιδεύονταν στις συζυγικές τέχνες και συνταξιοδοτούνταν πλούσιες και επιθυμητές σύζυγοι στα 21 τους.

Η μικρή περιτειχισμένη πόλη βρίσκεται ψηλά πάνω από το γειτονικό Trapani και είναι ένα από τα πιο όμορφα πετράδια της Σικελίας. Σε μια καθαρή μέρα, μπορείτε να δείτε μέχρι την Αφρική. Δεν είναι περίεργο που ήταν μια τόσο στρατηγική τοποθεσία.

Περάστε τη μέρα σας περιπλανώμενοι στα λιθόστρωτα δρομάκια, απολαμβάνοντας τη θέα, αγοράζοντας τοπικά προϊόντα, δοκιμάζοντας τοπικά φαγητά, εισβάλλοντας στο κάστρο και επισκεπτόμενοι μια από τις πενήντα όμορφες εκκλησίες.

Να περπατήσετε στους ίδιους ορόφους με τον αυτοκράτορα Αδριανό;

Μέρος των πολυχρωματικών μωσαΐδων στη Villa Romana del Casale

Βρίσκεται τρία μίλια νοτιοδυτικά της Piazza Armerina, η Villa Romana del Casale είναι ένα αρχαιολογικό θαύμα.

Κατασκευασμένη μεταξύ του 2ου και 4ου αιώνα μ.Χ., η Villa Romana del Casale παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα δείγματα ρωμαϊκών ψηφιδωτών. Τα πολύχρωμα μωσαϊκά καλύπτουν 44165 τετραγωνικές γιάρδες, κατά μέσο όρο 3600 ψηφίδες (μεμονωμένα κομμάτια ψηφιδωτού) ανά τετραγωνικό πόδι.

Δεν είναι μόνο το μέγεθος αλλά η ποιότητα της δουλειάς που με εκπλήσσει. Οι αρχαιολόγοι γενικά πιστεύουν ότι η ποιότητα είναι ένδειξη της ιδιοκτησίας που ανήκει σε έναν πρώην Ρωμαίο αυτοκράτορα. Οι πιθανοί ιδιοκτήτες περιλαμβάνουν τον Διοκλητιανό ή τον Μαξιμιανό. Ένα σημάδι του μεγαλείου του είναι ότι συχνά συγκρίνεται με τη βίλα του Αδριανού στο Tivoli και το παλάτι του Διοκλητιανού στο Σπλιτ.

Σε όποιον ανήκε κάποτε είναι δευτερεύον σε σχέση με τη μεγαλοπρέπεια αυτού του ιστότοπου, καθιστώντας τον προορισμό που πρέπει να επισκεφτείτε.

Γίνε πιο παχύς

Τυπικό ιταλικό Cannoli

Νομίζω ότι αυτό που κάνει την κουζίνα της Σικελίας την καλύτερη στην Ιταλία είναι τα διαδοχικά επεισόδια κατοχής. Η Σικελία έχει καταληφθεί από τους Έλληνες, τους Καρχηδόνιους (σημερινή Τυνησία), τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Μουσουλμάνους Χαλιφάτες, τους Γάλλους και τους Ισπανούς, και αναπόφευκτα χάνω μερικούς εδώ. Προφανώς, όταν πρόκειται για φαγητό, η ποικιλία είναι το καρύκευμα της ζωής.

Κάθε μία από αυτές τις διαδοχικές εισβολές έφερε τα δικά της συστατικά, τα δικά της στυλ, τα δικά της μυστικά. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το παλαιότερο σωζόμενο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο γράφτηκε τον 4ο αιώνα π.Χ., με τίτλο Hedypatheia ή Στο καλό γούστοαπό τον Archestratus of Gela, στη Σικελία.

Οι Σικελοί υπερηφανεύονται που χρησιμοποιούν μόνο τα πιο φρέσκα υλικά. Επομένως, να είστε προετοιμασμένοι για θαλασσινά και πολλά από αυτά.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της σικελικής κουζίνας διαβάζοντας το άρθρο μας σχετικά με τα φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε στη Σικελία.

Απολαύστε τα αλμυρά δάκρυα μιας θεάς

Ηλιοβασίλεμα πάνω από τις αλυκές

Συχνά αναφέρεται ως η χώρα της περσόφωνης, η Σικελία και η μυθολογία πάνε χέρι-χέρι. Κόρη της Δήμητρας (της θεάς της συγκομιδής), ήταν αγαπητή στους θεούς του Ολύμπου. Τόσο που ο Άδης (θεός του κάτω κόσμου) την απήγαγε, την άρπαξε από τη Σικελία και τη σέρνοντας στον κάτω κόσμο.

Επί έξι μήνες, η Δήμητρα την έψαχνε στον κόσμο, ξεχνώντας τα θεϊκά της καθήκοντα. Τίποτα δεν φύτρωσε, οι καλλιέργειες απέτυχαν και άρχισε η πείνα (Φθινόπωρο και Χειμώνας). Τελικά, ο Άδης θα έβγαζε την Persophone για έξι μήνες το χρόνο. Η χαρά της Δήμητρας είναι τέτοια που οι καλλιέργειες μεγαλώνουν αυτούς τους έξι μήνες, τα λουλούδια ανθίζουν και τα τρόφιμα είναι άφθονα (Άνοιξη και Καλοκαίρι).

Ενώ έψαχνε για την κόρη της, η Δήμητρα έριξε αποσπασμένη το δρεπάνι της στη θάλασσα. Το αποτέλεσμα είναι το σαρωτικό ακρωτήρι του Τράπανι. Τα δάκρυα στενοχώριας της δημιούργησαν τις αλυκές νότια της πόλης που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα.

Εξακολουθεί να είναι μια ενεργή περιοχή παραγωγής αλατιού και ένα περιβάλλον άγριας ζωής που προστατεύεται από το WWF. Πολλοί από τους αρχικούς ανεμόμυλους επιβιώνουν ακόμη και η μέθοδος εξάτμισης για την παραγωγή αλατιού εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Ως αποτέλεσμα, οι σωροί αλατιού που προστατεύονται από πλακάκια από τερακότα δεν είναι μια ασυνήθιστη τοποθεσία. Ούτε κοπάδια από Φλαμίνγκο και άλλα προστατευόμενα είδη που συρρέουν στην περιοχή.

Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση μια εβδομάδα νωρίτερα για να περιηγηθείτε στο φυσικό καταφύγιο. Εναλλακτικά, υπάρχουν πολλές αλυκές κατά μήκος της ακτής ή το μουσείο αλατιού στο Τράπανι.

Συνεχίστε το Medievel στον Καθεδρικό Ναό του Cefalù

Η παραλιακή πόλη Cefalù, με τον Duomo στο βάθος

Σε μια χώρα με γραφικές πόλεις, το Cefalù εξακολουθεί να κατέχει μια ξεχωριστή θέση. Ιδρύθηκε από τους Έλληνες τον 5ο αιώνα, το όνομά του προέρχεται από το ελληνικό Κέφαλος (Κεφάλι), που αναφέρεται στον κεφαλόμορφο βράχο που δεσπόζει από πάνω του. Ενώ η πόλη είναι όμορφη, οι παραλίες παραδεισένιες και το φαγητό θεϊκό, κανένα ταξίδι στο Cefalù δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα ταξίδι στον Καθεδρικό Ναό.

Αεροπορικά εισιτήρια για Ντουμπάι(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Duomo de Cefalù ξεκίνησε τον 12ο αιώνα μ.Χ. και δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τον 13ο. Όπως συμβαίνει με πολλά μέρη της Σικελίας, η τέχνη και η αρχιτεκτονική είναι ένα μείγμα διαφορετικών πολιτισμών. Το Norman, στο σχέδιό του, αλλά με δεκαέξι αρχαίες ρωμαϊκές στήλες (πιθανώς παρμένες από το ναό της Diana), υποστηρίζουν τις αραβο-νορμανδικές καμάρες. Αλλά το επίκεντρο είναι τα εντυπωσιακά βυζαντινά ψηφιδωτά στην κεντρική αψίδα.

Επιστροφή στη φύση San Vito Lo Capo

Ενώ ο μύθος λέει ότι τα δάκρυα της Δήμητρας δημιούργησαν τις αλυκές νότια του Τράπανι, προς τα βόρεια, βλέπουμε σημάδια της χαράς της Δήμητρας. Το San Vito Lo Capo είναι ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο θέρετρο στο βόρειο ακρωτήριο του Τράπανι.

Το φρούριο του δείχνει σημάδια κατάληψης της γης από τους Βυζαντινούς, τους Άραβες, τους Νορμανδούς και τους Ισπανούς. Αλλά όσο ενδιαφέρουσα και αν είναι η ιστορία, έρχομαι εδώ για τη φύση.

Οι παραλίες είναι καθαρές, αποτελούμενες από κρυστάλλινα νερά και απαλή βελούδινη άμμο. Αν αυτό δεν σας αρκεί, κατευθυνθείτε προς τα Νότια και θα βρείτε το παλαιότερο φυσικό καταφύγιο της Σικελίας, το φυσικό καταφύγιο Zingaro.

Πέντε μίλια παρθένας ακτογραμμής, δεν επιτρέπονται οχήματα μέσα στο πάρκο. Ακόμα και οι πάρκο φύλακες κάνουν τη δουλειά τους στα μουλάρια. Αυτό το πάρκο είναι ένας παρθένος παράδεισος. Υπάρχουν πολλές παραλίες όπου επιτρέπεται το κολύμπι.

Για τους λάτρεις της φύσης σε μια παρέα, θα βρείτε αετούς Bonelli, πετρίτες, χοιρινούς, αλεπούδες και κουνέλια.

Ξετυλίξτε ένα αρχαίο μυστήριο στη Segesta

Δωρικός ναός στη Σεγκέστα, με τα αφεντικά ακόμα ορατά στο βάθρο.

Παρά το γεγονός ότι ήταν από τα μεγαλύτερα παραδείγματα δωρικού ναού οπουδήποτε στον κόσμο, ο ναός της Segesta δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στην πραγματικότητα. Χτισμένος κατά το δεύτερο μέρος του 5ου αιώνα π.Χ., για κάποιο λόγο ή τον άλλον, ο ναός εγκαταλείφθηκε στα μισά του δρόμου.

Οι κολώνες, τύπου ελληνικού, διογκώνονται ελαφρώς στο κέντρο για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της ευθύτητας. Αλλά, για κάποιο λόγο, δεν ήταν ποτέ αυλακωτοί, ένα σημάδι ότι ο ναός δεν ολοκληρώθηκε. Το μεγαλύτερο δώρο, όμως, είναι ότι τα αφεντικά εξακολουθούν να είναι ορατά.

εισιτήρια για ιερουσαλήμ

Το αφεντικό είναι ένα μικρό προεξέχον άκρο, που συχνά αφήνεται στην πέτρα για να τους βοηθήσει να μεταφέρουν την ήδη διαμορφωμένη πέτρα στο σημείο και στη συνέχεια να τους βοηθήσει με το κράτημα ενώ ανυψώνουν τις πέτρες στη θέση τους. Μόλις ολοκληρωνόταν ο ναός, αυτά τα αφεντικά θα είχαν σμιλευτεί. Το γεγονός ότι εξακολουθούν να είναι ορατά είναι απόδειξη του γεγονότος ότι ο ναός δεν ολοκληρώθηκε, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς κατασκευάστηκαν αυτά τα φανταστικά μνημεία.

Οι ημερήσιες εκδρομές που καλύπτουν τη Segesta και το Εθνικό Πάρκο Zingaro συχνά συγκεντρώνονται, επομένως αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα, εάν δεν έχετε δικό σας μέσο μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης :Κορυφαία πράγματα να κάνετε στην Ταορμίνα για το 2023

Πού να μείνετε στη Σικελία, Ιταλία, το 2023

Πού να μείνετε στην Ταορμίνα της Σικελίας

Κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Παλέρμο και τα περίχωρα φέτος

Κορυφαία πράγματα που πρέπει να δείτε στο Agrigento φέτος: Ένας αρχαιολογικός οδηγός

Κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αίτνα της Σικελίας για το 2023. Ένας οδηγός δραστηριότητας

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.