Βρείτε τις καλύτερες προσφορές από την Wizz Air - Ryanair

Βρείτε τις καλύτερες προσφορές από την Wizz Air - Ryanair

Απο Αθήνα προς ... flight deals

Η καντε την αναζητηση σας για να βρειτε αυτο που θέλετε

Ποια είναι η Ryanair με λίγα λογία

Η Ryanair ιδρύθηκε το 1985 από τους Κρίστοφερ Ράιαν (Christopher Ryan), Λίαμ Λόνεργκαν (Liam Lonergan) και τον Ιρλανδό επιχειρηματία Τόνι Ράιαν (Tony Ryan), απ’ τον οποίο πήρε το όνομα της η εταιρία.[5] Επιχειρησιακές βάσεις της Ryanair είναι ο αερολιμένας του Δουβλίνου και ο Stansted του Λονδίνου. Η εταιρεία διαθέτει στόλο που αποτελείται από περισσότερα από 450 αεροπλάνα τύπου Boeing 737-800 και εκτελεί πάνω από 1.100 αεροπορικά δρομολόγια σε Ευρώπη και Μαρόκο.

Από το 2010 ξεκίνησε δρομολόγια και στην Ελλάδα, από Ρόδο, Κω και Βόλο[6] ενώ από το 2011 ξεκίνησε δρομολόγια και από Θεσσαλονίκη[7]. Η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα περιλαμβάνει την δημιουργία βάσης στα Χανιά[8

Ποια ειναι η WIZZ AIR με λίγα λογία

Η Wizz Air είναι Ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα την Βουδαπέστη. Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 81 αεροσκάφη. Εκτελεί πτήσεις σε ΕυρώπηΙσραήλ, και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η αεροπορική εταιρεία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003. Ο κύριος επενδυτής είναι η αμερικανική εταιρεία Indigo Partners. Η πρώτη πτήση έγινε από το διεθνές αεροδρόμιο Κατόβιτσε στις 19 Μαΐου 2004. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Γιόζεφ Βάραντι, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Malév Hungarian Airlines.

Τον Νοέμβριο του 2017, η Wizz ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ξεκινήσει ένα βρετανικό τμήμα με την επωνυμία Wizz Air UK. Η αεροπορική εταιρεία υπέβαλε αίτηση στην CAA για άδεια εκμετάλλευσης αεροσκάφους. Η Wizz Air UK θα αρχίσει να αναλαμβάνει τις πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Wizz Air δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2018 η αεροπορική εταιρεία θα απασχολήσει έως και 100 υπαλλήλους.

Δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες στη χώρα Ελλάδα